Helikoptertur i Vilhelmina

Vilken händelserik helg jag haft!  Lördagen var minst sagt fullspäckad. I fredags ringde pappa och undrade om jag inte skulle vilja åka helikopter. Grannen som är pilot hade nämligen helikoptern hemma och undrade om vi inte skulle passa på att ta oss en tur, så pappa bjöd mig och mamma på en helikoptertur. Det kändes såå spännande! Och jag måste säga att det var det roligaste jag gjort på länge! Vilken upplevelse! Vi åkte till pappas hemställe Norra Siksjönäs och tillbaka.
Det hela beskrivs nog bäst i bilder så här kommer några.


Mamma tyckte nog det kändes småpirrigt.

Vilhelmina är verkligen vackert uppifrån. Mycket vatten.




Pappa tyckte det var jättehäftigt att åka helikopter. Det tyckte jag med :)

Här är Nästansjö by.

Krokbäcken och Ängesbäcken möts.

Mycket snö kvar i fjällen.

Här har pappa vuxit upp och vi spenderade mycket tid i N. Siksjönäs när jag var liten. Kanonställe, mitt i skogen, helt ensam gård. Brukar alltid åka förbi tidigt på morgonen på jakten. Har man tur kan man få se något :)

Tack pappa för helikopterturen! Det var verkligen en upplevelse!

 

.

 

 

När jag kom hem igen till Dorotea var det bará till att svira om och åka till Avaträsk för att hämta Kim och Sandra. Åkte till Anton och Lisa och umgicks, sedan bar det av till Kullerbacken. Riktigt trevlig kväll i gott sällskap! Det får vi göra om!

/ Sabitha


Smörgåstårta

Måste ju uppdatera med mitt senaste bakverk. Smörgåstårta till pappa som fyllde år 5 juni :) Den var mycket väl godkänd av pappa.

                                

Smarr!

Gräsänka

Jag är gräsänka den här helgen, men gråter väl inte för det, har ju Zappo, och dessutom fullspäckad planering imorgon. Till att börja med ska jag till Vilhelmina och få åka helikopter. Jag mamma och pappa, det kommer blir skoj! Sedan drar jag tillbaka till Doro för att umgås med Lisa och Sandra samt respektive. Blir nog skoj, synd att jag inte ha med mig min, men det får bli som för Lars i Big Brother :P

Söndag ska jag baaara vila. Har blivit smått förkyld igen, hoppas det inte blir värre. Man hinner ju knappt bli frisk innan det slår till igen.

Var till Vilhelmina ídag med efter  jobbet som snabbast för att hämta mina nya glasögon. Har tänkt mig att det ska bli ombytesbrillor. De jag har nu är så stora och tunga så de blir jobbbiga att ha flera dagar i rad. Tror dock det finns en viss risk att de nya kan bli mer använda, trivs riktigt bra i dem. Tanken med detta är ju förstås att jag ska ha glasögon mer och inte bara linser hela hela tiden som det blivit nu, trots att mina gamla glasögon inte är alltför gamla. Köpte ju även dem i syfte att börja ha glasögon mer, men det är svårt, känner mig inte riktigt bekväm i det.

                                
                                                                           Här är de nya!
                                                                     
                                                                       Och här de gamla...


Jag ska passa på att mysa riktigt trots att jag är själv så jag har slagit på stort och hyrt en film och köpt choklad.
                                
                                                                     

Tror den kan vara riktigt bra den här filmen, med Taylor Lautner (fråm Twilight) och Mikael Nyquist. Blir spännande.


/ Sabitha

Is it so strange

Som vanligt har jag fastnat för en låt, Elvis förstås. Måste ju också lägga in den som alltid. Fick förstås en chock när jag loggade in på Spotify nyss då jag inte märkt att appen uppdaterats. Från svart till vitt....

Is it so strange

Oh, if you tell a lie
You know that I'll forgive you
Though you say our love is just a game

And when you hear my name
You'll say I'm from a strange world
But is it so strange to
be in love with you

Is it so strange
That I love you more than all the world
it so strange
I have no eyes for any other girl

Oh won't you take me back
And say that you still love me
To waste a love like ours would be a sin

Let us kiss again
Let me hold you near
And take me from this strange world
That I'm living in



.


Vilken dag!

Här har man gått och väntat på sommaren som en tok, väntat, väntat och väntat. Kallt och grinigt har det varit. Blev smålurad en helg för 2 veckor sedan då det var så himla fint. Jag och mamma köpte blommor och planterade och hela köret, och så blev det kallt. Idag känns det äntligen som om det kanske finns något hopp om sommaren. Jag och Zappo har suttit ute på balkongen hela kvällen och njutit! Jag har läst en bok, och Zappo har förstås slumrat i skuggan. Husse for på fotbollsträning, Zappo funderade förstås var han for. Sötnos!


Nu surfar jag runt litegrann och tänkte att det passar sig med ett inlägg....eller 2 som det brukar kunna bli.

Har ju inte hänt så farligt mycket, det roligast är väl att Sverige vann Eurovision Song Contest! Braaa Loreen!

I övrigt tuffar vardagen på som vanligt. Känns skönt att slippa snön ett tag. Ser fram emot semester, men det är ingen mening att räkna ner ännu då jag inte går förrän v. 32. I år har jag hör och häpna ingen utlandsresa planerad. Men det får bli ett pausår helt enkelt. Jag hoppas på mycket svamp och bär så vi får fylla upp frysen, åka båt och tälta, bara vara tillsammans. I år har vi ju faktiskt hela 3 veckor tillsammans. Det blir mysigt!

Nej, nu ska jag kolla om batteriet till borrmaskinen laddat nog så jag kan borra hål i botten på en hink som jag tänkt plantera några penséer i. Mina tagetes som jag hade på balkongbordet torkade och dog :S Tror de i själva verket frusit ihjäl.

Gokväll!

RSS 2.0