Tyler Hilton - Glad

Everywhere you go, perfection
Follows you the wrong direction
And you will never see if for
You get all that you need and more
You see it, you want it
You find it, it's yours

And you can't say what you want or
Take what you want or
Rest and wake any way that you want
You said your life needed something special
Which you don't have, yeah
Well, aren't you glad

The only one of 5; exception
The child of your pride, deception
And on your list of things to do
Is make me fall in love with you
You find one, you want one
Cause I'm one, who plays

You can't say what you want or
Take what you want or
Choose the moods that you fake when you want
You said your life needed something special
Which you don't have, yeah

And you can't say what you want or
Take what you want or
Rest and wake any way that you want
You said your life needed something special
Which you don't have, yeah
Well, aren't you glad
Now you got it bad
I know you do

You can't say what you want or
Take what you want or
Choose the moods that you fake when you want
You said your life couldn't get much better
Then where you're at,
Yeah yeah

And you can't say what you want or
Take what you want or
Rest and wake any way that you want
You said your life needed something special
Which you don't have, yeah
Well, aren't you glad

Fläskfilégryta med potatis

Här kommer receptet, och själv har jag hittat det på matklubben.se.




500g fläskfilé
1 pkt bacon
1 röd paprika
2 dl lätt crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1 burk färskost med vitlökssmak
Salt & peppar efter smak
Övriga kryddor efter önskemål



Skica fläskfilén och krydda. Stek i stekpanna och lägg sedan bitarna i en ugnsfast form. Hacka bacon i bitar (eller köp färdigtärnat) och stek. Fördela det stekta baconet över filén i formen. Hacka paprikan och lägg över filén och baconet.

Häll créme fraiche, grädde och färskost i en kastrull och värm tills osten smält och du har en krämig sås. Häll såser över ingredienserna i formen.

Ställ formen i ugnen på 175 grader och låt den stå inne tills det puttrar ordentligt i formen och ytterligare 10 min.

Servera med pressad potatis och grönsaker.
Kokt potatis går lika bra.




Enkelt och gott, går snabbt att laga till.

Lycka till och smaklig måltid!

Svettigt

Puh, hemkommen nu efter gympan (det låter som värsta kärringgympa när man skriver gympa, men jag lovar, det är det vekrligen inte!), trodde det själv också innan jag for dit. Rätt jobbigt måste jag säga, mmen betydligt lättare denna gång för nu hade jag ju inte haft Spinning innan. Men nästa tisdag tror jag att jag satsar på det, för sen är det ju uppehåll en vecka.

Efter jag skrivit sist så tog jag mig en liten tupplur framför teven, åtminstone försökte jag göra det men jag kunde inte somna så jag vara tjurlåg under filten och tvingade mig själv att försöka sova. Klev upp efter ca en timme och kände mig jättedåsig, men då tog jag nya tag och började i köket med att diska. Sedan dammtorkade jag, städade toan och dammsugade. Upptäckte att det blev dags för matlagning och började med det. När jag slängde in maten i ugnen passade jag på att avsluta med att skura golvet. Undrar vad jag nu ska hitta på imorgon? Äh, det blir säkert lika fullt upp, men det är i alla fall väldigt trevligt att komma innanför dörren och se hur rent och fräscht det ser ut.


Ska lägga upp receptet på fläskfilégrytan jag gjorde idag och sedan en låt som jag fastnat för, för stunden, som är med på en av One Tree hill skivorna, tror att det kanske är volym 1.


Gokväll!


Bättre

Humöret är bättre än i söndags idag och det var det även igår. Nu är det dags att jag tar mig i kragen igen. Måste försöka vara lite nyttigare i alla fall, så i veckan blir det motion och riktig mat. Har nämligen lite ångest för igår åt jag en massa godis, riktigt frosseri var det. Tänkte då att man borde egentligen bara äta godis när man är så sugen som jag var igår, då skulle man nog inte äta det så ofta. Så nu jäklar har jag ett mål som jag ska nå! Och nu börjar ju vägarna vara bara för det mesta så då hade jag tänkt ge mig på att cykla lite också.

Är ledig idag men vaknade med älskling och åt frukost med han. När han for på jobbet gick jag raka vägen ner till tvättstugan och tvättade två tvättar, paralellt med att jag städade garderoben. Vi skulle verkligen behöva en garderob till för alla våra kläder tillsammans får inte plats i en garderob. Blää, det lär nog inte vara ordning där länge denna gång heller.

Jaja, jag har en massa städning kvar, och så hade jag tänkt hinna ut på en promenad.

Till middag blir det fläskfilégryta och efter det blir det gympa.




Hej så länge!

The impossible dream

Fortsätter föregående inlägg med en sång som stämmer rätt bra på hur det känns.


To dream the impossible dream
To fight the unbeatable foe
To bear with unbearable sorrow
To run where the brave dare not go

To right the unrightable wrong
To love pure and chaste from afar
To try when your arms are too weary
To reach the unreachable star


This is my quest, to follow that star
No matter how hopeless,
No matter how far
To fight for the right
Without question or pause
To be willing to march into hell
For a heavenly cause

And I know if I'll only be true
To this glorious quest
That my heart will lie peaceful and calm
When I'm laid to my rest




And the world would be better for this
That one man scorned and covered with scars
Still strove with his last ounce of courage
To reach the unreachable star





.

Livet

Jag hatar söndagar, jag hatar mitt liv. Allt känns förstört, och allt känns jobbigt. Det är ett enda stort elände och jag vet inte vad jag ska ta mig till.
Hur fan ska man kunna vara positiv egentligen när man hela tiden har något att tänka på och grubbla över och när man känner att något fattas men man vet inte vad. Jag kan bara inte vara glad och nöjd över det som är när jag känner att det inte gör mig glad.
Idag är det t.ex. skitväder, det har snöat igår och inatt och det snöar fortfarande precis som om det just håller på bli vinter.
Men det är vår nu, vi har ställt om klockan till sommartid och allt känns ändå helt hopplöst.
Usch vad jag känner mig omotiverad. Jag vill göra något roligt och vettigt innan det är för sent. Medans man är ung borde man vara glad och göra de saker man vill göra och inte låta någon annan bestämma över någonting, men det går ju inte! Och var finns modet att ta ett steg i rätt riktning? Jag vågar inte, och jag vet inte hur jag ska gå tillväga. Mitt hjärta säger mig att jag vill göra något nytt, något annat. Men hur ska jag då bära mig åt?? Var ska jag vända mig? Vad vill jag göra?
Jag vill åka långt långt härifrån och se nya saker. Hur roligt är det att vara här egentligen. Man vill jobba, men kan inte jobba så mycket som man vill, och anledningen till att man ska jobba är enbart för att man ska behålla taket över huvudet, och kunna äta. Vad gör man i livet? man utbildar sig, man jobbar, man äter, man går på toa och sover. Man skaffar familj och lär sig ta eget ansvar och ägnar sitt liv åt det och sen vaknar man upp och inser att det är för sent att göra något och ångrar inerligt att man inte tog chansen när man hade den.
Därför vill jag göra något nu. Folk säger bara "Man kan ju inte ha roligt jämt", men om det är så att man känner att man aldrig har roligt borde man väl ändå kunna göra något någon gång för sen är man ändå fast här i vilket fall som helst.
Jag vill åka runt och se andra delar av världen, jag vill ha sol och värme, jag vill åka på äventyr, jag vill lära mig språk. Jag skiter i om det inte gör någon nytta, för det kanske är något som gör mig glad. Varför ska allt man gör ha någon nytta. Varför ska man göra andra glada i stället för sig själv.  Jag har kanske kommit in i någon svacka men jag tror inte det blir bättre av att sitta här livet ut och ruttna. Varför ska allt vara så svårt när det verkar vara så lätt och självklart för en del? Och varför är det alltid mitt fel?, för det känns verkligen så. Låt mig tycka som jag vill! Jag vill inte att andra ska tycka åt mig för det blir inge bättre av det. Jag kan inte ändra mina känslor och det kan ingen annan göra heller, så är det bara.
Livet är ingen dans på rosor även om man så gärna vill tro det. Vakna, verkligheten är inte så lätt som man tro! Varför kan man inte få leva utanför verkligheten en stund?

Besviken

Vaknade upp denna morgon av att solen lyste genom persiennerna i sovrummet hemma i Vilhelmina. Klev upp och vred upp dem med ett leende på läpparna och tänkte, Gu' så härligt med sol! Men det varade inte så länge. Kunde jag ju nästan ha räknat ut. Nu snöar det i stället för fulla muggar och har gjort det sedan kl 13.00 idag.

Igår var jag och Ida på myskväll på Blommona, Klädiz och Stenmans. Det var trevligt. Men när klockan blev 20.00 kom vi på att vi måste hem å se Let's Dance finalen. Stannade ett tvärt på Domus innan och for sedan hem till henne. Upptäckte att vi inte kunde sluta surra, vilket inte är ovanligt :p, och missade det mesta av programmet. Men vi såg de sista två danserna och de var ju viktigast för de andra danserna hade de ju dansat i tidigare program. Med tron att Laila skulle vinna så hoppades jag ändå på Magnus som i alla fall hade utvecklats betydligt mer och som kämpat på bra med musklerna på dansgolvet. Laila hade ju faktiskt dansat innan så det var lite fusk ändå. Och han vann ju också, vilket var roligt för hans del tror jag.
Det var i vilket fall lika trevligt som alltid att umgås med Ida och vi hann återigen prata av oss om livet. Känns bra att man får göra det lite nu och då. Tack Ida!

Idag har jag umgåtts med Emelie mest hela dagen och vi har tydligt bara ätit och ätit :P Vi for först på Stenmans där vi satt i 2 & 1/2 timme och sedan strosade vi ner över samhället då vi kände att vi var lite hungrig eftersom vi inte ätit någon lunch så vi gick in på Frasses med. Haha, men vi hann med en hel del surr kan jag säga, och det blev en hel del prat om gamla minnen ända från högstadietiden. Jag log och skrattade så jag fick ont i käkarna tillslut. Haha. Riktigt trevligt var det, och vi har ju inte träffats på så länge så det fanns mycket att skvallra om. Tror säkert vi hade kunnat babbla minst lika länge till. Och vilka minnen man har, och vad mycket vi hade glömt bort på vart vårt håll! Tack Emelie!



Nu har jag ätit middag och tänkte att jag skulle skriva lite innan jag lägger mig ner framför teven för att vila litegrann. Härligt! Jag tycker verkligen om att vara hemma i Vilhelmina, det är verkligen hemma och det känns. Tur att man kan fara hit så pass ofta! Tänkt om man bott i Stockholm eller Malmö eller någonstans långt där nere, eller varför inte långt uppöver. Tur att man inte gör det i alla fall.


.


Ha en fortsatt trevligt helg. Hittills har min helg varit kanonbra!

Ledig

Vaknade med sweet och åt frukost än fast jag är ledig idag, men jag kände mig inte så värst trött. La mig på soffan när han farit på jobbet och kikade lite på tv, tänkte att jag kanske kunde slumra en stund till, men det gick tusan inte så jag kände att jag gatt stiga upp. Ska ta och packa och göra mig i ordning så åker jag mot Vilhelmina när jag är klar. Ska springa lite ärenden och så. Synd att det är skitväder idag, men jag är glad över att det varit fint i övrigt denna vecka.

Blev rätt deppad nu när jag såg på tv och fick höra hur prognosen för april troligtvis kommer se ut. De sa att det skulle bli snökaos i hela landet och att vintern inte tänkt ge sig förrän kanske i början av maj. Sista snöflingorna skulle nog falla i maj. Vilket skit! Och dessa ord: Det kommer bli snö, regn och gråväder. Känns väldigt inspirerande. Man hoppas ju åtminstone att denna sommar kommer vara finare än förra för det var inte många varma dagar då. Det var studentveckan och någon vecka mitt på sommaren, men i övrigt regn och rusk. Huvva! Hoppas hoppas, om humöret ska bli nå bättre.



Men, trevlig helg i alla fall!

Jag tror det gick rätt bra.

Jag har lite svårt att känna efter vad som känns rätt, jag tror det blir bra vilket som så jag lämnar beslutet till ödet.
Visar sig att jag blir ledig imorgon, för det ska installeras lite nytt på jobbet så det blir världens kaos om vi är för många. Kontoret är ju rätt litet där i Backe, men jag bytte arbetsdag till måndag i stället. Vi kom fram till att det var en bra idé.
Har varit på aerobics, är verkligen skönt att röra sig, och nu börjar det bli så skönt ute så jag tror jag ska börja promenera till och från träningen. Lite extra motion är aldrig fel. Och nu kan man ju snart vara ute och cykla, tror jag ska satsa på det denna sommar.

Nej nu ska jag ta och passa på att kramas lite, är ju fredag imorgon och det bär iväg mot Vilhelmina även denna helg. Eftersom jag är ledig imorgon kan jag ju passa på att åka under dagen så kanske jag hinner umgås med någon av mina vänner en stund imorgon. På lördag har jag ju tänkt åka till Ida med lite gofika å så. Nu undrar ni varför jag skriver det här så hon kan se det, men faktum är att hon redan vet om att jag ska komma så det är ingen fara. Blir trevligt att surra av sig lite igen, även fast vi har hunnit med att prata två gånger denna vecka.


Nej, iväg och kramas Sabitha!

Solsken och pirr i magen

Ahh, skriver lite snabbt.
- Solem skiner igen  men det tog halva dagen innan den kom fram.- Jag älskar verkligen solen! Bara det kunde bli lite värme med.

- Klockan är 14:20 och jag har inte fått äta min lunch än! Hungrig är just vad jag är!

- Det pirrar för fullt i min mage just nu inför kl 16:00, berättar kanske mer sen.

- Aerobics kl 18.00, och det känns verkligen som jag behöver äta nu om jag ska orka med middag också innan träningen.




That's it!

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, och jag tycker att sådanan här traditioner är rätt fåniga men bara för sakens skull ska jag göra våfflor idag. Jag fick ju ett superfint våffeljärn i julklapp och mamma och pappa som jag måste testa! Dessutom har jag faktiskt inte ätit våfflor sedan förra året den här tiden.
Däremot så blir det fuskvåfflor, jag gör inte egna, har gjort det enkelt och köpt frasvåfflor på ICA :)

Har precis kommit tillbaka efter en promenad i solskenet. Tänkte nästan banga ur och stanna inne men jag kunde bara inte göra det. Har pratat med Ida idak även fast vi pratade igår också. Förstår bara inte hur mycket vi egentligen kan babbla om. Men till helgen ska vi ta och ses igen och fika, och då har vi ju en anledning till att fika. Blir mycket fika eftersom jag ska försöka träffa Emelie med i helgen :) Tur att jag varit hyfsat duktig och rört lite på mig i veckan då. Och lagat bra mat. Fast idag blir det verkligen ingen nyttig mat, men va tusan!

Nu ska jag även ta mig i kragen och städa upp i garderoben, tro mig det behövs!
Kör väl en snabb sväng med dammsugaren också, blir så leds på att det dammar så hemskt mycket här! Men samtidigt håller man sig ju rätt sysselsatt. Nu är det back to old times när jag sett färdigt One Tree Hill för denna gång. Såg sista avsnittet igår, men jag ska nog se till att jag får se nästa säsong snart :) Får spendera mina lediga dagar men att städa och organisera saker och ting så det blir någon ordning.



Imorgon! :)

Lovely

Vilken underbar dag det har varit idag! Jag har varit ute i nästan fem timmar och pysslat på med lite olika. Men nu är jag hemma igen och nu jäklar ska det bli spenatsoppa.


`


Jippii!

Ta tag i det

Idag känner jag aningen mer motivation är igår och förrgår. Nu har jag klivit upp, ätit frukost, sett ett avsnitt av One Tree Hill, och nu ska jag ta mig en riktigt lång promenad eftersom jag inte hade tänkt gå på Spinningen ikväll.
Har bara ett enda avsnitt kvar nu av säsong 5, tänkte att jag sparar det tills jag är tillbaka sedan måste jag väl klara mig ett tag. Fast det är ju inte direkt omöjligt att få tag på säsong 6 heller :P
Idag ska jag försöka ta tag i saker och ting. Känns som det behövs.

Ikväll ska jag göra Spenatsoppa. Har aldrig ätit det förut så jag hoppas verkligen det smakar. Hittade receptet i ICA Buffé, medlemstidningen. Om man får skryta lite så måste jag säga att jag gjorde världens godaste middag igår. Stekt laxfilé med ris och dill/rom-sås. Var supergott, verkligen!!

Nej, ut i solskenet nu medans det går.





Halvvägs tillbaka

Ursäkta att jag inte uppdaterat på läänge nu, har varit rktigt dålig på det under den senaste tiden. Har varken har ork eller lust att skriva. Men jag tänkte skriva att jag iaf lever och ska försöka bli bättre på att uppdatera mig, men det verkar som jag aldrig blir det :P

Har spenderat min helg i Vilhelmina men helgen visade sig bli helt annorlunda än planerat. I måndags umgicks jag med Ida och vi kom fram till att vi skulle försöka ta oss en riktig skidtur i helgen men det visade sig att hon fått förhinder, och dessutom  var vädret inte det bästa. Hade även planer på att träffa Emelie och gå och fika igår, men det blev inget av det heller :S Jag hade verkligen sett fram emot det, vi som inte surrat på evigheter! Men vi satsar på att försöka ses nästa gång jag är hemma i stället, dvs. evetuellt nästa helg.
Helgen blev i stället en riktig slapparhelg med mamma och pappa men det har inte varit fy skam det heller. Har varit riktigt lugnt och skönt. Vi har ätit god mat, palt i fredags och tacos igår så det känns som jag rullar fram för tillfället. Igår kväll såg vi premiären av Robinsson 2009, det var helt okej. Jag brukade aldrig se det förut men tönkte ge det en chans iår. Man har ju åtminstone något att se fram emot varje vecka om man har ett program att se varje lördag. Let's Dance finalen är ju nästa fredag så sen kan man ju inte se det heller.

Måste säga att jag är riktigt besviken på det här tråååkiga vädret, men det verkar omöjligt. Det är soligt en dag i stöten och den dagen glömmer man lika fort när det blir dystert igen. Och det är riktigt dystert! I fredags regnade det mest hela dagen och vad kan man bli annat än depp? Nej, inte mycket kan få en att känna motivation i nuläget.
Bara att knata vidare trots allt.

Livet på en pinne

Det finns ett uttryck som lyder "Sådant är livet på en pinne." Min farmor brukade ofta säga det. Mtt liv känns verkligen så. Det känns som att jag balanserar på en pinne hela tiden och försöker att inte falla ner.

Jag är en bra och fin människa, jag vet att jag är omtyckt, men jag framstår bara som dum. Jag kan verka egoistisk, men det finns en anledning till allt. När jag blir ledsen, så finns det en klar anledning till varför. Och jag har upptäckt att jag är ledsen ganska ofta, för jag känner mig inte alltid så lycklig. Det finns vissa saker som gör mig lycklig och vissa stunder som jag känner mig lycklig, med det är inte tillräckligt. Jag vill inte bli gammal och veta att jag kunde ha gjort så mycket mer i livet. Så mycket som man bara har chans att göra när man är ung. Men det känns som jag inte vågar göra vad jag vill, men att jag samtidigt vill prova på en massa olika saker.

Ibland önskar jag att jag var tio år igen. Inga bekymmer, man brydde sig inte om hur man såg ut och hur andra såg på en, hade inget ansvar och klagade inte på skolan. Nu ångrar jag att jag inte tog tillvara på skoltiden bättre, och barndomen som gick på tok för fort. Hur underbart var det inte att bara bli omhändertagen av föräldrarna hela tiden.

Jag känner mig stark när jag är ensam. Ännu ett uttryck "Ensam är stark." Det känns som jag skulle vilja säga så mycket men att det inte är någon mening med det för jag blir inte hörd. Jag har så mycket känslor som jag skulle vilja skrika ut.
Jag vill ha solsken i mitt liv, men vad är väl solsken när hjärtat känns som ett stort mörker?




Ensam är stark

Where do I go from here?

If I knew the way I'd go back home
The countryside has changed so much I'd surely end up lost
Half-remembered names and faces so far in the past
On the other side of the bridges that were burned once they were crossed

Tell me where, where does a fool go when there's no-one left to listen
To a story without meaning that nobody wants to hear
Tell me where, where does a fool go when he knows there's something missing
Tell me where, where will I go from here
Where will I go from here

Get back home where my childhood dreams and wishes still are none of my regrets
Go back to a place where I can figure all the odds
Have a fighting chance to lose the blues and win my share of bets

Tell me where, where does a fool go when there's no-one left to listen
To a story without meaning that nobody wants to hear
Tell me where, where does a fool go when he knows there's something missing
Tell me where, where will I go from here
Where will I go from here























Elvis Presley - Where do I go from here?

Klippt och klart

Japp, nu har jag varit hos frissan, blevc jäkligt nöjd må jag säga. Kanske det inte syns alltför mycket men jag slog på stort och klippte upp det ganska bra idag. Tycker redan det känns mycket lättare och det blev betydligt mer volym! Nu håller jag på fixa lite lunch till mig och kanske se ett avsnitt one tree hill medan jag käkar Sedan ska jag hämta tvätten och åka på byn en sväng. Fick nämligen ett glad överraskning om säsong 5. Ska låna den, blir ju perfekt nu när jag snart sett klart 4an. Tror jag har tre skivor kvar av den eller nått sånt. Bra sysselsättning när man är ledig.

Sen ska jag städa undan lite här. Och så blir det Kycklingsoppa till middag :) Hur gott som helst!


Tog några bilder innan jag for för att klippa mig och även efter. Men som sagt, skillnaden syns inte värst mycket på bild iaf.

Före:




Efter:





Jaja, jag är nöjd iaf. Kände mig lite som en filmstjärna när jag först kollade mig i spegeln. Eller mer som Priscilla Presley :P Haha. Fast sen kan man ju inte fixa till det lika bra själv.

Nej, nu är det lunchdags.

Träningssugen

Nej, nu har jag tagit mig i kragen och börjat vara nyttig igen. Sist höll det knappt 2 veckor för sedan blév det ju en massa födelsedagar, eller egentligen bara två men 8 tårtor så, det var lite svårt att hålla sig.

Har varit på Spinning ikväll och skulle även på gympa men till min stora besvikelse var den inställd just idag. Just när jag var så sugen på att fortsätta träna. Så nu sitter jag här och degar.
Har degat hela dagen om jag ska var ärlig, vet inte hur många avsnitt jag sett av one tree hill. Känner mig lite ledsen för jag har snart sett färdigt de fyra säsonger vi lånat och jag vill bara se mer och mer. Jag kan inte sluta när jag tittar. Tänker "Nu ska jag se ett avsnitt", och när det är slut vill jag se ett till, och ett till, och ett till. Det är ju fasen farligt. Men så grymt bra! O.C var min favoritserie när det gick på teven, men jag har ändrat mig. One tree hill är så mycket bättre. Och det är så underbart. Tänk om livet kunde vara så vackert som det är i den serien. Nog för att alla råkar ut för en hel del olycka men de fins delarna är verkligen drömlika. Vet inte hur många gånger jag gråtit nu när jag tittat de här dagarna. Minst 3 gånger i alla fall.
Tidigare idag hade jag en massa att skriva men nu kommer jag inte på något alls.

Jag ger upp, och bjuder i ställer på bilderna från mitt tårtbak.


 1. Ingredienser

    2. Hallonkräm på undre lagret         3. Övre lagret - Marsansås.

Sedan blev jag så upptagen med resten av tårtan att jag glömde fota steg för steg, men det blev grädde, mandarinklyftor och noblesse som dekoration. Hade ju tänk riva choklad men det glömde jag totalt bort! :P

Så här blev slutresultatet i alla fall.






Nej, nu ska jag se klartg one tree hill avsnittet jag började på innan jag for på spinning.







Jag ska ta itu med det.

Söndag igen

Veckorna rinner väg, och jag hatar fortfarande söndagar, usch! Hade tänkt lägga upp bilder men när jag skulle importera från kameran så var självklart batterierna slut! Blä. Det får bli i Dorotea då.
Har inte mycket att skriva idag känns det som annat än att varje söndagär sig lik och jag tyckte det var helt fel personer som gick vidare från andra chansen igår.



Hejs!

På plats

Fredag idag, jag är på plats och jag har gjort morgonrutinerna. Var ensam hemma igårkväll och inatt, och imorse, för T for till Borga för att köra redan igår kväll. Jag blir så otroligt otröjen när jag ska sova själv men det går bra om jag får ha någon liten lampa tänd någonstans. Jag vet jag är fånig, men jag har aldrig blivit lämnad ensam som barn så jag har ju inte fått lära mig att vara själv. Man märker hur otroligt beroende av andra man är. Men jag överlevde natten, lyckades somna, och kvällen var riktigt mysig. Fast jag tröståt, jag smällde i mig tre bitar morotskaka, så otrooligt gott det är! Tyckte den var godare än tårtorna om jag ska vara ärlig.

Tänkte uppdatera med lite bilder från mitt tårtbak nu i helgen. Hade ingen dator igår kväll men hade nog ändå inte orkat då jag var fullt upptagen med att se One Tree Hill. Man blir verkligen helt fast, och nu är jag inne på säsong 4. Tänkte att det är dags att se klart så man kan lämna tillbaka skivorna till ägaren :P Igår såg jag när Nathan och Haley skulle förnya deras löften och det var så otroligt vackert så jag började gråta direkt. Jag brukar ju faktiskt aldrig gråta när jag ser film, det har hänt typ en gång tidigare men nu gick det inte hålla tillbaka. Och det var ju förstås glädjetårar, jag var inte ledsen, jag kände bara hur skönt det är att ha någon att förlita sig på och någon som älskar en. T ringde precis när jag hade börjat gråta så det var en snyftande flicka som svarade i telefonen, så jag pausade och det var precis när Haley skulle ge sina löften. Tårarna slutade rinna efter ett tag men efter vi pratat färdigt och jag tryckte på play var det dags för Nathans löften och då kom tårarna igen. Haha, så det kan bli.






Underbart vackert!


Nej, nu är det som sagt fredag och det har varit en bra vecka. Åker raka vägen hem till Vilhelmina idag när jag slutar.



Jag vill åka bort.

Det är ingen vanlig dag

Jag vaknade 06.00 imorse och smög mig upp ur sängen för att gå till köket och tyst duka fram på bordet. Tog fram fat och förberedde för kaffe ifall någon ville ha det. Smög sedan tillbaka till sängen och inväntade att höra dörren öppnas. När klockan närmade sig 06.30, den kanske var tjugo över, så öppnades dörren, och in kom Janni och Christer sjungandes "Ja må han leva."  Jag henkade på och sjöng med dem trots att min morgonröst var väldigt krasslig. Det är min älsklings födelsedag idag :) Han hade inte trott att de skulle komma men det är ju som deras tradition att käka tårta på morgonen så självklart skulle det fikas på morgonen:) Det blev både tårta och morotskaka som jag bakade igårkväll. Tårtan hade Janni gjort. Det var supergott! Och jag som hatar att äta på morgonen, men idag gick det ju hur bra som helst :)
Har en känsla av att det blir mycket tårta idag. Har dessutom tänkt göra go' middag, men jag kan ju inte skriva vad det är utifall att sweet läser bloggen :P
Så här såg iaf min morotskaka ut:

                         1. Nygräddad, nyss uttagen ur ugnen.
                                                              2. Färdig med glasyr och ett "Grattis Timmy."

Tycker den vart rätt snygg om jag ska vara ärlig :)

Jag hade kvar ett halvt paket jäst sen jag gjorde semlor förra veckan så jag tänkte, i stället för att slänga det så slänger jag ihop en bulldeg. Så jag bakade bullar paralellt med morotskakan. Det blev ju iaf 20 st och så här blev det.
                                                                                                                                   
Råkade dock ha dem inne i ugnen lite för länge, glömde bort dem medans jag gjorde glasyr till morotstårtan. Men det blev bra ändå som tur var.

______________________________________________________________

Efter att Timmy hade farit på jobbet och Janni och Christer med, så hade jag tänkt lägga mig och ta mig en tupplur på soffan eftersom jag är ledig och allt, men icke, jag tog och drog ner tvätten till tvättstugan eftersom jag bokat tvättid 7-12. Tänkte det är bäst att börja direkt innan jag blir lat, så jag har precis hängt den första tvätten, nu är det bara en vittvätt kvar. Ska väl hämta den om en stund.

Sen har jag lite ärenden att utföra, och så lite städning här hemma. Det blir ju dammigt så fort, så dammsuga behöver jag göra. Dagen går fort när man är ledig. Men jag tror att jag ligger ganska bra till i mitt tidsschema idag. Därför tänkte jag att jag hinner nog med att slänga in ett inlägg. Har ju inte uppdaterat mig sedan söndag. Skandal!


Kan ju börja med att berätta om hur söndagen såg ut. Vaknade kl 09.00, fikade och gjorde mig i ordning för en promenad med Ida. Så jag åkte ner till henne och vi tog oss en rejält jobbig runda måste jag säga. Det blev mycket gående uppför och det var minsann en kvick promenad. Men det är bra att vi hinner umgås och hitta på något när jag är hemma. Skidåkning står härnest på listan för oss. Det kan bli roligt tror jag.


Sedan skyndade jag mig hem och käkade lunch för jag hade bestämt att åka och hälsa på Shiromi kl 13. Så efter jag ätit åkte jag dit och vi satt och pratade om lite alltmöjligt tills vi kom på att vi skulle sjunga SingStar. Hon har ju SingStar ABBA och jag har ju inte hunnit prova det så nu fick det bli av. Det var hur roligt som helst och vi sjöng länge. ABBA har ju så många fina låtar som man inte tänker på så jag tror jag måste ladda ner några favoriter.

Måndag tisdag har jag jobbat. Så de dagarna har jag inte så mycket att berätta om.

______________

Nej, nu måste jag fortsätta med allt jag ska hinna med. Det här blir nog en bra dag tror jag.

'Hej så länge!'


RSS 2.0