Svettigt

Puh, sitter här och flåsar som en toook just nu. Eftersom jag latade mig hela dagen idag fick jag lite ångest så jag fick för mig att jag skulle jogga till träningen, så jag gjorde det, träna en timme och joggade hem. Det var då till att ta i för att vara jag. Och jag som bruka stanna flera gånger även om jag inte joggar långt för jag tycker det är så jobbigt men idag var jag envis. Joggade i stället lite saktare och stannade ingenting under vägen. Nu är jag stolt....och svettig. Måste hoppa in i duschen med desamma!


Godnatt gott folk!

Ruggigt

Huvva, det känns ruggigt idag med, men det verkar som det håller på spricka upp. Hoppas verkligen att det blir soligt imorgon :) Idag har jag bara suttit inne och sett på tv i princip sedan jag vaknade, men nu ska jag försöka göra något vettigt i alla fall. Ganska skönt ändå att bara lata sig. Fast jag har lite svårt att sitta still, känns som om det finns så mycket ogjort.
Aktieträffen som skulle varit ikväll blev inställd så då blir det träning i stället för min del. Känns bra eftersom aerobicsen är inställd på torsdag.


Allt löser sig nog.

Helgen i Vilhelmina

Denna helg spenderades med mamma och pappa, eller i alla fall hos dem. Har hunnit umgås med både Emelie och Ida. Tur man tar sig tid att träffas ändå, jag tror det behövs!
I lördags var jag och Emelie och käkade mjukglass på Stenmans, min första mjukglass för i år :) Jäkligt gott, men tycker ändå de inte är riktigt goda på Stenmans. Bättre på Tallen, får bli där nästa gång :P
Vi hann surra en hel del, och vi hann även kika lite på Ersboda-IFK Göteborg.

På söndag stod däckbyte, promenad med Ida och biltvätt på min att-göra-lista innan jag drog tillbaka till Dorotea. Hann även veckohandla när jag var framme. Vilket flyt! Sen gjorde jag middag och satte mig ute på vår balkong och käkade, solen stekte verkligen! Härligt. Idag är det dock inte lika muntert ute.





Ja, så här såg det ut igår morse, känns så jäkla bra att skifta däck. Då vet man att vintern är över!



Nej, bort till teven!


Han kommer med solsken till mig

.....och hela världen blir så underbar.

Vilken härlig dag! Igen. Har varit många fina dagar på sistone och det är jag glad för. Vet att jag blivit skitdålig på att blogga men jag ids ju inte sätta mig vid datorn bara för att skriva ett inlägg, nej nej,

Helgen var jättetrevlig. I lördags dansade vi till Martinez och åt god mat. Min plan innan var egentligen att åka till östersund och kika på Scotts & Larz-Kristerz men det blev change of plans. Hörde dock att det varit 1800 inlösta där. Men jag hade somsagt trevligt i vilket fall, och fick äntligen dansa med älskling som jag tycker är så mysigt! Så otroligt! Jag älskar att dansa!

Såg på väderleken igår att det skulle bli molnigt, men det har ju varit underbart. Tittar ut genom fönstret nu och ser dock att det börjar komma in en hel del moln på himlen och det blåser lite smått. Det betyder att jag tog mig ut i rättan tid i alla fall. Har både hunnit promenera en timme i solen och även rekat på cykeln litegrann.


Ska väl plocka undan lite här hemma.

Skriver väl någon gång igen när jag känner att det finns något att skriva om.


/ Sabitha


I gotta know

Tycker denna låt med Elvis är så himla svängig, jag blir glad av den :)




Get up in the mornin' feelin' mighty weak
A tossin' and a turnin' well, I had ain't no sleep
Oh baby, what road's our love taking?
To romance or heartbreaking'
Won't you say which way you're gonna go
I gotta know, gotta know, gotta know

Nine and nine make fourteen, four and four make nine
The clock is strikin' thirteen I think I lost my mind
You know it's gettin' aggravatin'
How long can I keep waitin'
Tell me if you love me yes or no,
I gotta know, gotta know, gotta know

Oh, how much I need you
Have pity on this heart of mine
Well, if you need and want me too,
I'll be your one and only till the end of time

Saw the fortune teller, had my fortune read
She sent me to the doctor, who sent me straight to bed
He said I'm lonesome and I'm lovesick
I've got my mind on lipstick
Will you kiss away my cares and woe?
I gotta know, gotta know, gotta know

Wihoo!

Jag har fått min telefon. Såå roligt! Och den verkar fungera :)

Ida har farit hem. Tiden gick ruskigt fort, men det var trevligt. Vi hann både surra, käka lunch promenera och fika.

Nej, om man skulle ta och sjunga ett tag då innan man börjar med middan.



Hejs!

Ingen sol

Vaknade tidigt idag med :) Är riktigt stolt, men idag väntar jag ju faktiskt besök också om inte alltför länge:) Har hunnit starta tvätten iaf och kommer hinna hämta den med tror jag innan Ida kommer.
Hade hoppats på att få se solen när jag vred upp persiennerna imorse men icke. Det snöar här och jag hör att det är strålande solsken i Vilhelmina. Men det kanske bara betyder att solen kommer hit lite senare. Man får väl hoppas. Är ju inte lika trevligt att promenera när det är dystert ute :P Jag som hade planerat att dricka kaffe ute på balkongen och allt, men jag misstänker att det inte blir av.  Jaja, blir nog en bra dag ändå :) Tror min telefon kommer idag, och jag är överlycklig! Tänk att jag tillslut hittade en telefon jag ville ha, äntligen! Det blir intressant. 

 



Igår var det iallafall strålande väder och jag pysslade på hela dagen med allt möjligt. Köttet blev förvånansvärt bra, hade inte trott det för att vara första gången, men är riktigt nöjd :) Blev jättetrött på kvällen, spelade tv-spel men kunde tillslut inte alls koncentrera mig, så jag gick och la mig.


Så här så det ut på vår balkong igår.

 Lite tomt än så länge men snön har ju just tinat bort. Lite möbler här så kommer det bli perfekt! Härliga tider!
























Jag älskar solen!


Ha en bra dag!

Frostig morgon!

Vilken härlig dag det är idag! Varför kan inte varje dag vara som denna, då skulla man kunna vara glad hela tiden :) Vad jag har hört så ska detta vackra väder fortsätta genom denna vecka, i alla fall till stor del, och det känns bra. Vaknade upp samtidigt som älskling i morse, han kokade gröt och vi åt frukost. Sedan vi samtidigt när han skulle till jobbet och jag fortsatte gå och fick mig en timmes runda idag med. Känns riktigt bra! Imorgon får jag sällskap på promenaden, då är det mycket lättare, men med detta väder är det ju helt underbart att gå även om man är själv :P
Har funderat på att ta fram cykeln och ta mig en tur här i dagarna, eller kanske bästa vecka. Den här veckan blir ju så kort.
Efter promenaden sorterade jag lite glad och pappaersförpackningar, sedan bar det iväg ner till busstation en sväng och vidare till Ica för vackohandling. Sedan jag kom tillbaka har jag inte gjort mycket. Satte mig framför teven och har precis sett Våra bästa år och käkat lunch.
Efter jag skrivit klart nu så bär det iväg ner till tvättstugan. Ska riva ur sängkläderna också så jag kan tvätta dem.

I övrigt har jag mest tänkt pyssla på och städa lite. Ska även ge mig på att koka benkött för första gången, men det ska väl gå fint det med :) Blir spännande i vilket fall.

_______________________

Jag öppnade förresten balkongdörren imorse och såg att all snö hade tinat bort på balkongen! För bara nån vecka sedan var det snö över halva. Känns helt underbart. Tror att jag ska se efter om man kanske kan sitta där ute och ta sig en kopp kaffe lite senare. Tror att solen värmer på rätt bra. Åh, vad härligt! Jag hoppas och önskar verkligen att denna sommar kommer bli vacker, och inte som förra sommaren. Nej, vi behöver verkligen lite mer sol häromkring!



Ha en bra dag allihop! Det ska jag ha :)

Shoooeess!

Okej, jag packade precis en påse full med skor som jag ska ta till Dorotea. Jisses vad mycket snygga skor jag har som jag i princip aldrig använder, i sommar ska det bli ändring på det :) Hoppas det blir väder för det också!



Påsken är över - tack

Känns bra att påsken är över nu, inte för att jag inte tycker om att vara hemma men för att jag ogillar påsken.
Tänkte i alla fall plottra ner lite om gårdagen.

Vi åkte ju till Golisen för att käka middag kring tretiden. Där satt vi och surrade och skrattade ett bra tag innan maten och sedan blev det Paella, Pommes Frites, Stekt älgkött, rosépepparsås, ägghalvor, m.m. Riktigt gott var det! Och väldigt trevligt!
När klockan blev kring 20 så åkte vi hemåt, jag skjutsade hem mamma och pappa och for sedan till S, där vi först såg på Sanningens Ögonblick och sedan sjöng Singstar ABBA. Lika roligt som vanligt :) Tack så hjärtligt för en trevlig kväll! Det får vi göra om.

Idag vaknade jag redan kl 8. Ovanligt för att vara jag på en helg. Fikade och sedan drog jag och mamma oss ut, åkte omkring en sväng, for på Domus och gick sedan vår dagliga promenad. Tycker jag har varit förhemskt duktig, jag brukar ju vara så lat när det gäller att ta sig ut och gå, men nu jäklar. Har bestämt att jag ska ta mig ut imorgon också, helst tidigt, och sedan på onsdag får jag förhoppningvis sällskap av Ida.
Tog mig en tupplur efter lunch. Nu är det snart dags för middag och sen brummar jag väl iväg mot Dorotea igen.

I övrigt står det en hel del saker på att-göra-listan imorgon. Eftersom jag hoppade över att tvätta förra veckan är det bara att ta tag i det nu och tvätta. Sedan ska jag sortera lite och försöka få lite ordning i det som jag fortfarande kallar ratrummet trots att det är långt ifrån så ratigt som det var innan jag röjde upp förra gången :P Men det blir nog bra.
Hoppas att det soliga vädret håller i sig också, känner mig mer motiverad till att ta tag i saker och ting då.
I veckan är all träning som jag brukar gå på inställd, så det gäller att jag tar tag i det på egen hand.

Jobb torsdag och fredag, sedan en helg med älskling. Känner att denna vecka kommer gå fort!
Längtar förövrigt till nästa helg, tror det kommer bli kanon!



Nej, nu har jag babblat nog. Nu ska jag nog käka. Laxsoppa - mmmmm mums!

Äventyr

Har varit riktigt dålig på att uppdatera under påsken, ändå har jag bara varit hemma. Har inte känt mig manad att skriva något.

Åkte i alla fall hem till Vilhelmina i torsdags efter jobbet. Svängde förbi Ida innan jag for hem eftersom hon skulle åka bort över påsken så jag tänkte hinna surra lite innan. Det var trevligt och vi kom överens om att hon ska komma och hälsa på mig till veckan när jag är ledig, på onsdag blir det nog :)

I fredags var jag ute en sväng i det fina vädret och så var vi och inhandlade lite påskmat och lite smått och gott. Jag bakade morotskaka och pappa bakade bullar.

Igår tog jag och mamma en långpromenad, och sedan hyrde vi två filmer på Statoil. Nätterna vid havet med Richard Gere och Diane Lane, och Australia med Nicole Kidman och Jack Hughman. När vi hyrde dem hade vi höga förväntningar om Australia men den var värdelös om jag ska vara ärlig. Däremot var nätterna vid havet riktigt bra :) Typisk romantisk film som vi oftast brukar hyra och som vi båda tycker är superbra. Det gjorde det ju inte värre att Richard Gere var med heller :P Lika charmig som vanlig trots att han åldrats ganska mycket.

Idag har vi också tagit en långpromenad. Klev bara upp, åt frukost, och for ut för att promenera. Kom sedan hem och så for jag och pappa ut och körde skoter :) Det var roligt, har ju inte kört något alls i år. FAst jag brukar inte köra mer än en eller två ggr per år. Det blev ett riktigt äventyr. Vi blev utskällda av en kvinna som tydligen bodde i ett hus som vi inte ens visste fanns, och pappa har bott här sen -84. Ganska lustigt. Men hon visade sig vara rätt trevlig i slutändan :P

Nu ska vi göra oss i ordning och åka till Golisen och käka middag. Sen följer jag nog med S och kikar på film hos henne :)



Ha en trevlig kväll!

Dåligt väder!

Huvva vilket dåligt väder det är idag. Jag har bara stuckit ut näsan för att hämta posten annars har jag suttit inne. Men jag har haft rätt trevligt. Har sjungit för fullt:)

Hade mycket att skriva tidigare tyckte jag men nu när jag tänker efter kommer jag inte på något vettigt så jag ska återgå till sjungandet och lite städning innan det är dags för matlagning.




Hej!

Kycklingsoppa

Trots allt prat om glas i kyckling så lägger jag in ett recept på Kycklingsoppa. Man kan ju testa göra den när snacket lagt sig:)


2 tsk matolja
Curry
1 hönsbuljongtärning
Rotfrukter
Kycklingfilé
ca 1/2 l vatten
Nudlar (kycklingsmak)
3 msk créme fraiche


Hetta upp 2 tsk matolja i en gryta tillsammans med curry.

Hacka rotfrukter i matberedare och fräs en stund.

Tillsätt 1/2 l vatten till att börja med, men en hönsbuljongtärning. Låt koka ca 5 min.

Strimla kycklingfilén. Blanda i soppan tillsammans med nudlar och låt koka i 5 min till.

Slutligen tillsätter du créme fraiche och kryddpåsen som medföljer nudlarna.

Tillsätt mer vatten om det behövs.



Smaklig måltid!

/ Sabitha

Laxsoppa

Pratade precis med min vän Ida och sa att jag skulle lägga upp receptet på köttfärssoppa, men upptäckte att jag gjort det tidigare så här kommer ett recept på Laxsoppa i stället :)




3 potatisar
1 fiskbuljongtärning
1/2 l vatten
Rotfrukter
Curry
Citronpeppar
Laxfilé


Ta fram rotfrukterna ca 1 timme före du ska börja med maten, så de inte är helt djupfryst när de ska hackas. Djupfrysta rotfrukter från Findus finns i matbutikerna.

Gör så här:
Hacka rotfrukter i matberedaren. Koka den tärnade och skalade potatisen och rotfrukterna mjuka i ca 1/2 l vatten tillsammans med en fiskbuljongtärning.
När potatisen mjuknat, pressa den med en potatisstamp (en gaffel eller något annat går förstås också bra)
Tärna laxfilén och blanda i soppan. Låt puttra i ca 5 min tills laxén är genomkokt.
Krydda soppan efter smak med curry och citronpeppar.

Tillsätt slutligen en skvätt grädde eller lätt créme fraiche, om så önskas.
Mer vatten om det behövs.



Lycka till!

/ Sabitha

Till slut

Har piggnat till nu i alla fall trots att jag spenderat hela dagen framför teven och datorn. Men nu är maten i ugnen och jag ska byta om och käka, sen blire träning.


Japp, blir nog en rolig kväll tror jag :) Och jag ska beställa telefonen :) Jippi!



Ma höres!

Soundtracks - One tree hill vol.2

Friends with benefits

Jag vill se säsong 6, NU NU NU och inte sen.
men jag får helt enkelt stå ut. Den som väntar på något gott. Jobbigt bara när man har sträcksett tre säsonger . Idag känner jag mig väldigt trött och slö, göralös. Låg framför teven där det bara visas skit, en massa tv-shop, och ett tag tänkte jag fasen se säsongerna en gång till, från tredje då, men jag gjorde inte det. Bestämde mig för att se Ice Age i stället och upptäckte att jag aldrig sett den. Har haft den hur länge som helst och trott att jag sett den men det hade jag visst inte. Haha, men nu har jag det. Skulle kolla på Våra bästa år sen men då la TV3 av, jag vet inte alls vad som hände.

Sitter här och lyssnar på One tre hill soundtracks, vol. 2, den är faktiskt bra den med. Tycker om ettan, jag tycker om sådan musik. Hade helt glömt bort det. Ännu bättre är musiken när man får höra den samtidigt som man ser serien. Letar efter en låt som jag är bombsäker finns med i One tree hill, men jag kan ju inte sitta och leta igenom varenda avsnitt, kommer inte ihåg vilken säsong den var i. Den har fastnat på hjärnan men jag kan inte orden, jag kan bara nynna på melodin, hur ska jag någonsin hitta den?? Med lite tur kanske jag hittar den tillslut. Vilka problem va :p

Jag vill beställa telefonen, jag har bestämt mig, ska nog göra det ikväll.

Nej, jag kanske snart måste ta tag i disken från igår vare sig jag vill det eller inte.
Ska jag träna ikväll? Ja, det kanske är lika bra, är ju uppehåll nästa vecka så.



Tjingeling!

Idag

Har jag jobbat, fick lite smått panik över en sak imorse.

Jag har hittat en telefon jag vill ha!!!! Äntligen, men jag ska fundera ett tag.

Har varit på Aerobics, kommit hem, gjort en blåbärssmoothie.

Nu, In i duschen!

Långpromenad

Vilket väder! Det är så roligt att vara ute för alla människor ser så mycket gladare ut när det är sådant här väder ute, varmt och skönt och inte så mycket vind. Jag passade på att ta mig en riktig långpromenad trots att jag var såå otroligt trött imorse, men jag fikade, tvättade (igen), slöade framför teven och tog mig tillslut i kragen och for ut. Tänkte att jag strosar väl runt på byn en sväng bara för att njuta av vädret men väl ute köände jag hur energin flödade så jag tog mig en riktig promenad. Gick i ca 1 timme 45 min, vilket betyder att jag hann gå rätt långt med tanke på vilket tempo jag höll hela vägen. Måste ju vara 7-8 km åtminstone. Känns otroligt bra såhär efteråt, men innan var det besvärligt. Träffade Jerry på vägen som följde med mig en bit av promenaden, var trevligt. Inte ofta man träffar gamla klasskompisar numera.

Nu börjar det på vara dags för middag snart och ikväll blir det Köttfärssoppa. Hade en annan plan med det gick inte så bra då jag glömde att jag var tvungen att ta fram det igår kväll. Och det tar ett tag att laga till så det får bli nästa vecka i stället, men det gör ju inget.

Idag fyller min bästaste vän Ida hela 20 vårvintrar! Tycker det var som igår hon fyllde 18. Jag har ju redan hunnit gratta henne med presenter men jag slängde ändå iväg ett sms idag. Klart man måste gratta på självaste storta dagen, så ett STORT Grattis till dig Ida!

Tiden går, inte länge kvar tills det är min tur.


Förutom promenaden var jag och hämtade ut ett par brallor som jag fått av mamma men storleken fanns inte i Vilhelmina på Nennaz så då blev det här. En tröja till var det också. Riktigt fint, jag har länge tjatat om ett par helt vanliga jeans då jag går och nöter ett och samma par mest hela tiden.


Så här såg det ut :



Är riktigt nöjd må jag säga. De är lite trånga men det är så det ska vara, annars blir de bara för stora sedan i stället vilket bara är irriterande.





Nej, nu blir det matlagning.
Är nöjd över att jag fullföljt min promenad. Imorgon är det aerobics som står på listan.
Jobbar också imorgon och fredag. Sedan är det helg, och denna helg kommer att spenderas i Borgafjäll:)
Hoppas på sånt här väder!

RSS 2.0