2009 - Året som var

- 2009 var ett år som började på en tordag och det sista året på decenniet 2000-talet. Året 2009 har utsetts till Internationella astronomiåret, Internationella naturfiberåret och Naturens år. -

Med denna inledning vill jag avsluta 2009 med att ge en tillbakablick på vad som hände under året både i Sverige, världen och i mitt liv.

Det började här:

Januari

Barack Obama efterträder George W. Bush som USA:s president. Den ekonomiska krisen fortsätter färga nyhetsrubrikerna. Striderna i Gaza fortsätter. Norge tillåter samkönat äktenskap.

Jag har gjort klart mitt vikariat på Handelsbanken i Dorotea och börjar arbeta på deltid på kontoret i Backe. Under min lediga tid bänkar jag mig framför 5 säsonger av One Tree Hill.
Vi firade Janni som blev 20 år.


Februari

Sveriges kronprinsessa Victoria och hennes Daniel Westling offentliggör att de förlovat sig. Vigseln kommer att äga rum i juni 2010. En tysk kvinna döms till livstid efter mord på två barn i Arboga. Den borgerliga alliansen ger klartecken att uppföra ny kärnkraft.
Jag fortsätter att arbeta i Backe.
Vi har 50-årskalas i Borgafjäll.


Mars

Ett nyfött barn dör på Astrid Lindgrens sjukhus och en av läkarna anklagas för mord. Man finner glas i kycklingfilé och det blir uppehåll i försäljningen av filén i matbutikerna. Helena Jonsson vinner världscupen i skidskytte.

Jag är pigg och glad då vårvintern börjar ta fart. Bakade även tårta till älsklingen som fyllde år.


April

IPRED-lagen träder i kraft i Sverige. Färjestad svenska mästare i ishockey. Det störtsa BNP-raset sedan 1940 noteras i Sverige. De första stora rubrikerna om svininfluensan kommer. Fällande domar mot Pirate Bay.

Jag njuter av att solen börjar visa sig lite oftare, och mina lediga dagar spenderas med långpromenader och pyssel i hushållet.


Maj

Den norske Alexander Rybak tar hem segern i 2009 års melodifestival med låten "Fairytale." Efter decennier av orollgheter i Sri-Lanka ger tamilerna upp. Zlatan Ibrahimovic blir åter igen italiensk mästare i fotboll med Inter.

Jag bokar det som kom att bli vår första utlandsresa tillsammans <3
Jag och Ida åker till Sundsvall för att shoppa loss och vi passade på att ta oss vårens och sommarens första grillning på min balkong som nu blivit fri från snö. Jag har även börjat röra på mig på allvar, cykling, löpning och promenader står högt upp på listan. Jag planterade uteblommor.


Juni

Hela världen chockas av nyheten att en av tidernas största popartister - Michael Jackson "King of pop" - hastigt gått ur tiden strax före den stora inplanerade jätteturnén med 50 konserter.
Val till Europaparlamentet hålls.
Ett Air France-plan havererar under en flygning mellan Brasilien och Frankrike.
Lars Leijonborg lämnar regeringen.

Pappa
fyller 50 år. Födelsedagen firas på Granberget.

Jag och Ida tog oss äntligen i kragen och for ut på vår omtalade cykeltur Vilhelmina-Dalasjö-Bäsksele-Vilhelmina.
Vi tog oss även en joggingtur uppför slalombacken.
Midsommarhelgen firades med fiske tillsammans med älskling och svärfar i Borgafjäll.


Juli

Jag fyller 20 år och dagen innan åkte jag och Timmy på Cirkus Scott i Östersund för att sedan avsluta med middag på Indisk restaurang. Själva födelsedagen firades i Dorotea med familj och vänner och en massa tårta.

Finanskris, klimat och EU:s nya fördrag står på nyhetsagendan. Oron för svininfluensan tar ny fart. Zlatan klar för övergång till Barcelona. Island ansöker om medlemskap i EU.


Augusti

Usain Bolt vinner överlägset och bjuder världen på en enastående föreställning vid friidrotts-VM i Berlin. Christer Fuglesang i rymden igen. Madonna uppträder på Ullevi. Sverige får sitt första dödsfall i "Den nya influensan"

Jag och kärleken Åker på vår första gemensamma utlandsresa. Destinaton Mallorca, Alcudia. Underbart!


September

Älgjakten tar fart och jag deltar hela första jaktveckan. Ingen älg fälld för min del.
Kyrkovalet 2009 hålls i Sverige. Rån mot en värdedepå med bl.a en stulen helikopter inblandad. Ett kraftigt jordskalv inträffar i Stilla havet.

Jag börjar arbeta på heltid igen vid tre kontor, Åsele, Dorotea och Backe, vilket jag fortfarande gör.


Oktober

FN utser Norge till det bästa landet att leva och bo i. Sverige missar fotbolls-VM och Lagerbäck avgår. 4 personer omkommer i ett oväder som drar in över södra och mellersta Sverige.

Älgjakten fortsätter efter uppehållet. Michael Jacksons This is it har premiär 28 oktober.
Jag åker på en 2-dagars juridikkurs i Umeå. Vi följer med spänning Erika Selins medverkan i Idol 2009.


November

Influensavaccineringen tar fart. AIKs herrar - svenska mästare i fotboll. Vattenfalls VD avgår. NASA bekräftar att man hittat vatten på månen. En våldsam storm drar in över södra Sverige.

Jag och mamma ser bion This is it i Vilhelmina.
Jag börjar med julstöket.


December

FN:s klimatkonferens i Köpenhamn inleds. Regeringen får hård kritik för de nya reglerna om sjukskrivningen. Vanskötsel av grisar. Fotbollslaget FC Barcelona vinner sitt första världsmästerskap för klubblag och blir därmed det första lag att vinna 6 titlar under samma år.

Vi besöker Östersund för att titta på världscupen i skidskytte.
Jag
firar julen hemma i Vilhelmina med mamma och pappa.


.........



och nu sitter jag här. Det är nyårsafton och jag har gjort så gott jag kan för att sammanfatta lite av det som hänt under 2009. Undrar var 2010 har att erbjuda. Det blir spännande att se hur det nya året tar fart.

Min nyårsafton spenderas i stilla ro i mors och fars lilla bo. Imorgon eftermiddag åker jag upp till Borgafjäll.
Ikväll har jag äntligen, efter att ha missat det i flera år, sett Grevinnan och betjänten. Traditioner är ju till för att hållas.



Tack alla för 2009!



2010 - Here I come!






(året i bilder kanske kommer framöver)


Smått irriterad!

Känner mig smått less på att komma hem sent, när man först jobbar en timme längre och sedan nästan har en timmes färd hem. Blir trött, får huvudvärk, har ont i hela kroppen, och sen så ska man ju orka med saker och ting när man väl är hemma.

Nej, nu lägger jag mig i soffan och läser. Där blir jag tills det är läggdags!


Godnatt!

Moonwalk

Har precis legat och läst Michael Jacksons självbiografi - Moonwalk, som jag köpte häromdagen. Började läsa igår kväll och har fortsatt nu idag. Måste säga att det är ganska intressant att höra historien från hans synvinkel. Det jag läst hitills handlar förstås om barndomen och när de först blev kända som gruppen Jackson 5, hur det gick till från start till framgång. Så småningom kommer det handla om hans väg till att bli soloartist. Men handeligen sträcker sig inte alltför långt då boken är skriven 1988. Men jag ser fram emot fortsättningen. Nu har jag dock tagit en liten paus från läsandet..





 

 


Julen 2009

Så var julafton och juldagen förbi. Sitter här lite småfrusen på annandag jul och tänkte skriva ner lite om hur julen 2009 varit.

Torsdagmorgon - Julafton: vaknade och tog ett varmt bad kl 07.00. Då jag insåg att jag fyllt badkaret med på tok för varmt vatten blev det jobbigt ganska snabbt och badandet blev inte så långvarigt. Klev upp...började packa väskan för helgen och klädde på oss för att åka och äta JulfrukostKlövervägen. Det är mysigt att inleda julaftonen på detta sätt, och i år var det tredje gången jag var med älsklingen på julfrukost med hans familj och (f.d) grannar.
Efter att vi ätit och fikat och var proppmätta redan så åkte vi hem till lägenheten, packade det sista, slog in den sista julklappen och myste till det och öpnnade varandras julklappar innan vi åkte till Vilhelmina. Jag fick sjätte säsongen av One Tree Hill av älskling, ååå så glad jag blev!!!!! Hade önskat mig den så nu blir det till att bänka sig framför teven när jag bli ensam hemma :) Hihi..I love One Tree Hill. Lånade ju säsong 1-5 av L i våras och såg de sista i ett svep medans jag var ledig så mycket. Sedan har jag vetat att sjätte och sjunge säsongen gått på tv men jag har inte smygkikat då jag redan missat ett par avsnitt :P
I alla fall så åkte vi hem till mor och far här i villis och delade lite julklappar, fikade och kollade på Kalle Anka. Första året på jättelänge som jag sett hela Kalle Anka på julafton. Brukar annars bli så att efter hälften gått så har man börjat pyssla på med annat, hehe. Men det var riktigt mysigt.
Älskling åkte sedan hemåt mot Dorotea och åt middag där, medans jag blev kvar i Vilhelmina.
Det har varit en supermysig jul precis som vanligt. Jag fick en massa bra grejer, bl.a SPA-prylar till badkaret, myskläder, 2 Michael Jackson-böcker + This is it-plattan, en ny bilklädsel, underställ m.m. Superbra!




Fredag - Juldagen: Hände inte mycket. Skottade snö i säkert en helt timme då det vräkt ner över en deci, var på byn en sväng, gick på OKQ8 och köpte Mickael JAcksons självbiografi - Moonwalk (julklapp till mig själv). Sedan såg vi Michael Jacksons - Dangerous Tour som gick på Tv4 plus på eftermiddagen, trots att vi redan har den på dvd. Sedan kl 21.05 såg vi även Michael Jacksons - 30th anniversary - 30 år som artist om gick på svt2. Riktigt bra!



Idag - Annandag jul: har vi varit på Sportringen. De öppnade först kl 12.00 och vid det laget vi kom dit var det som en myrstack där. Hur mycket folk som helst och massa rea! Det blev äntligen en ny vinterdress till mig.


Så här ser jackan ut (supernöjd!), hittade ingen bra bild på täckbyxorna. Fick jäkligt bra rabatt också. I år ska jag jäklar i den dagen ta mig i kragen och åka lite slalom. Är 2 år sedan sist!

Märke: Ice Peak





Hoppas att alla haft en kanon jul! Bara ett par dagar kvar nu av detta år. Vi får väl se vad 2010 bjuder på.


/ Sabitha

Dagen före Julafton!

Jag sa i morse till T att jag inte tyckte det kändes som det är julafton imorgon. Och jag vet precis varfr jag känner så, för att man arbetar idag, precis som en vanlig dag. Annat var det när man pluggade, då var man ledig den här dagen och man kunde njuta av julkänslan och bara koppla av.
Men julkänsla har jag ordnat mig iår, och julstämning har vi verkligen i vårt lilla bo. Ikväll ska vi spela Bingolotto, det är ju uppesittarkväll, kommer bli mysigt!

Tänk! Det är ju julafton imorgon! Vilket mys! Först julfrukost hos svärfar, sedan åker vi båda till mor och far i Vilhelmina, och jag blir ju kvar där över julen :)


God jul allesammans!

Julkänsla!

Vilken mysig kväll. Idag har jag slagit in alla julklappar och lagt dem kring vår lilla bordsgran, jag har dammsugat och skurat en sista gång inför julen, jag har städat upp riktigt i vårt gästrum, sorterat bort alla tomkartonger som blev över efter jag slagit.
Nu har jag badat och lyssnat på Elvis julmusik, underbart!
Julkänslan har verkligen kommit till mig på riktigt i år.

Nu känner jag doften av glögg. Min älskling är så mysig. Nu har han gjort i ordning adventsfika så nu ska jag pallra mig till soffan och tända det fjärde ljuset tillsammans med honom :)
Kärleken är härlig!




Ha en trevlig kväll nu allihopa!




Holly Leaves and Christmas Trees

Somewhere in, in the distant night
I hear Christmas bells
The gentle snow keeps falling down on people
Who are homeward bound
That's the it's always been
The circle really never ends
Christmas seems to come and go
From the place that I don't know
Holly leaves and Christmas trees
It's that time of year


Lights aglow and mistletoe Don't mean a thing when you're not here As I walk, walk this lonely street The sound of snow beneath my feet I'll think of how it used to be Holly leaves and Christmas trees Use to mean so much to me

Julgranen

Nu har vi riktigt julmys hos oss. Min lilla bordsgran (vilken är den enda julgran vi har) har fått åka fram ikväll. Slog på stort och köpte nya julgranskulor (bruna och guldfärgade) och guldglitter till den när vi var på maxi i umeå. Hade så gärna velat köpa en stor julgran, men det får vänta till nästa år tror jag. Kände att jag inte riktigt kunde bestämma mig när vi stod där på maxi, och sedan så är det ju inte bara en gran som behövs utan rubbet, julgransmatta, julgran, belysning, kulor, glitter, spira eller stjärna. Så jag satsar på det till nästkommande jul. Tillsvidare tycker jag vår pyttegran duger gott och väl :) Vi firar ju inte jul i lägenheten så.


Så här ser den ut:



 20 st små julkulor. Kostar 29,90 :- på Maxi Stormarknad.




Ha det gott!


Årets julbak

Nu får det vara bra för iår, för min del. Man ska ju äta också :P

Detta blev årets julbak. Satsade lite mer på julgodis i år :)





Kanelbullar, lussekatter, chokladdoppad marsipan, chokladfudge, ischoklad, knäck, drömmar, chokladsprits och tryffel. Saknar dock bild på tryffeln.



Idol 2009 är över....

....och högst upp på pallen står Erik Grönwall, killen som Andreas Carlsson skulle ge sin högra arm för, för att ha samma röst.

Det enda jag säga är att jag tror rätt många är överens om att han var en vinnare. Vilken röst! Otroligt.
Kul iallafall, men allra roligast med hela årets Idol säsong var ju förstås att Erika var med. Kul att man fick se de andra idolerna inleda finalen.

Tycker att Calle gjorde en skitbra insats också, och troligtvis var han den som utvecklades mest under säsongen.
Vad ska man nu se på fredagarna?



Läggdags! Snart helg..

Efter, som vanligt, en massa pyssel och knåp ska jag inta sängposition och sova. Sista arbetsdagen innan helg imorgon, och även sista i Dorotea för ett bra tag framöver. Kommer framledes i ca 2 mån vistas på kontoret i Åsele. Det kommer nog bli kanon det med!

Efter jobbet idag stack jag direkt till mb och deltog i först aerobics och sedan spinning. Lammen i benen for jag hem, duschade, tog fram dammsugaren och dammsugade lite snabbt. Sedan blev det knäck-kokning samtidigt som jag prydde våra väggar med lite tavlor. Nu har jag kommit igång på riktigt...snart är allt fullbordat i lägenheten. Fast det har det egentligen varit mest hela tiden frånsett att det varit ganska tomt på väggarna.

Nu sitter jag här och bloggar en snabbis innan jag ska lägga mig.

Imorgon åker jag till Vilhelmina över helgen. Ida, vi kanske hinner ses å drick na kaffe?
Har lite dåligt samvete över att jag varit dålig på höra av mig till min kära vän Ida, och att vi inte hunnit träffas på senaste tiden. :(


Bilder har jag tänkt lägga upp, men det får bli en senare fråga.


Godnatt!

Ny motion

Japp, jag och S har lagt kvällspromenaderna på hyllan för ett tag. Nu är det simning som gäller. Vi for dit första gången i måndags, och idag har vi varit där igen. Simmat 1000 m båda gångerna. Härligt är just vad detg är, och det känns sjukt bra efteråt! Idag provade vi även på vattenmassagen som finns där, det var super! Det ser typ ut som ett badkar, och så ligger man som uppepå vattnet på en duk, alltså med kläder och allt...och så är det strålar som går över hela kroppen från topp till tå. Skönt. Jag som har så ont i rygg och nacke.


Imorgon står aerobics och spinning på träningsschemat. Nu e jag igång igen!


Go' kväll!

Konstigt trött

På eftermiddagen mot slutet av denna arbetsdag blev jag så konstigt trött. Är fortfarande lite konstig, men det går nog över efter maten. Ska bara äta, sen åker vi till Vilhelmina och grattar mamma :) Det blir bra det...hoppas det inte är alltför halkigt efter vägen, detta väder gör mig V A N S I N N I G!

Jaja, idag har jag på mig en ny tunika som jag fick av mamma när vi var i umeå förra veckan.
Den funkar till strumpbykor...så här ser den ut.


Ha en bra kväll!

Nu ska ni få höra...

Det var inte nådigt vad helgen hade att bjuda på. Det blev väldscupen i skidskytte som lockade och vi åkte till Östersund på lördag för att titta. Det var en upplevelse må jag säga! Och vilket drag det var i publiken! Helt otroligt roligt att göra något så annorlunda. Man får en helt annan känsla, och det är riktigt rolígt. Man tror dock inte riktigt på att det är våra kända ski¨dåkare man kikar på men det är ju på riktigt så. Nu skulle man bara ha fått åka och se en riktig fotbolls och hockeymatch också :P


Så här såg det ut:




Efter att ha varit ute i ca 5 timmar for vi in till stan till restaurang Goa, den indiska som jag och älsk åt på när jag fyllde 20.  Mätta och belåtna åkte vi hemöver, och då var det bara sängen som väntade. Oj vad trött jag var eftetr en så spännande dag.


Vilken lyckad helg!


Idag har jag kokat benkött, bakat chokladsprits, gjort ischoklad och tryffel.
Den här veckan kommer jag jobba i dorotea, känns bra!


Simning imorn kväll med S. Vilhelmina på tisdagkväll då mamma fyller år.


Ha en bra start på veckan!



Stan igen

Nu är vi påväg till östersund igen. Men femå gång är det inte shopping som står på listan utan vi åker för att se världscupen i skidskytte. Det blir annorlunda. Något sådant har man ju aldrig gjort förut. Idag är det sprint, blir skoj att se. Ha det!

Helg ljuva helg!

Sjukt trött blev jag just som jag sitter framför dataskärmen och väntar på min sambo. Han har inte kommit hem än, och eftersom jag inte vet riktigt när han kommer väntar jag med att laga mat än så länge. Men som sagt, sjukt trött..

Nu är alla julklappar inhandlade för min del, så det är bara det roliga kvar...att slå in dem. Och jag menar det faktiskt...jag älskar att slå in julklappar och lyssna på lite julmusik.

Planerna för helgen är oklara än så länge...men som det ser ut blir vi hemma ikväll iaf.

Nu ska jag gå till soffan och slappa en stund..


Trevlig helg!

Dagen stress

Jag fattar inte, det går nästan inte en dag utan att jag stressar över något! Idag höll jag på stressa ihjäl mig innan jag kommit från jobbet. Skulle ju på aerobics, har missat den flera veckor i rad nu, och nog äre väl typiskt att precis när man planerat något blir man sen från jobbet. Dessutom har man dryga 6 mil hem. jaja, jag hann hem, slänga i mig mat och springa iväg. Och 5 min sen blev jag liks f'bannat.

Jaja, tänkte snabblägga in bilder på mina lussebullar, drömmar och chokladfudgen jag gjorde igår :)





Ha en bra kväll. Få se vad helgen har att erbjuda.

Tjing!


The wonderful world of Christmas

Julmånaden, December, är här för att ta oss igenom en mörk tid på ett mysigt och stämningsfullt sätt. Nu när det blev lite vitt och vädret verkar bättra på sig har julkänslan kommit krypandes. Mysfaktor 100 hemma hos oss och ljus överallt, åh så mysigt! Om inte julen fanns så hade det här mörkret tagit kål på en. Nu har man ju i alla fall en glad månad framför sig. 1 december idag, och jag tog mig tid att se första avsnittet av årets julkalender i morse. Lika besviken som vanligt blir man då julkalendrarna blir sämre och sämre för varje år. Men jag ska ge den en chans och fortsätta se den i alla fall.

Ikväll blir det gympa för min del. Sedan kanske man ska ta sig för att baka något smått. Kanske drömmar. Drömmar bakar jag alltid till jul, för jag tycker de är så otroligt goda!

Bjuder denna morgon på en julsång, som finns med på min Elvis julskiva. Underbart!


___________________



The wonderful world of christmas
Is a wonderful world to behold
The wonderful world of christmas
Was made for the young and the old                                

Smile and good cheer of each neighbour
And children with cheeks all aglow
So warm is this Christmassy feeling
With the tree tops all locked up with snow

Listen to those wondrous bells
And you'll hear them say
Open up your heart to all on this holy day

The wonderful worl of christmas
Is a joy from the moment it starts
The wonderful world of christmas
Shall remain every day in our hearts

      


.


RSS 2.0