Julbak

Vilken dag det var igår! 17-18 grader kallt, och jag hann få en hel del gjort, plus att det var en supermysig kväll.
Timmy var borta mest halva dagen, så då passade jag på att springa lite ärenden och därefter julbaka litegrann.
Slutresultatet blev :
Syltsnitt
Skurna knäckiga kakor
Sockerdrömmar
Chokladdoppad marsipan

Är riktigt nöjd. Nu ska jag ta och frysa in dem. Ska bara spara något smått till fika ikväll. Planen var att adventsfika med lussebullar  och pepparkakor imorse men eftersom vi vaknade väldigt sent och det hade hunnit bli ljust tänkte jag att det blir nog mysigare att ta det ikväll i ställer när mörkret lagt sig igen
.

Gårdagens middag blev:
Varmrökt pepparlax men dill/rom-sås och potatis


Riktigt gott var det och jag hade dessutom gjort kladdkaka till efterrätt. Efter det såg vi på film. Först Kautokeino upproret och därefter Björnbröder. Började se på Bad santa men då blev vi för trötta.


Nej, nu ska jag frysa in kakorna.

Fredagkväll

...vilken härlig kväll.

Visade sig tillslut att helgen skulle spenderas i Dorotea. Blir nog bra det. Har precis kollat på Idol, missade dock de första 30 min. Funderar nu på att ta ett bad, känner mig lite frusen. Sedan blir det till att sova, och imorgon ska jag äntligen få sova så länge jag vill. Härligt!
Pga brist på matidéer och brist på ork så blev det pizza till middag. Gott! I övrigt har jag inget nytt att berätta. I helgen ska vi nog försöka röja undan i "ratrummet" som det blivit i stället för data- och gästrum. Allt överblivit som vi inte tagit i tu med har fått hamna där. Men det ska nog gå ganska snabbt att ordna upp. Så det står väl på att-göra-listan i helgen. Annars är det vila som gäller. Kanske lite promenader.


Godnatt!


Drömmar

Igår kväll julstökade jag lite. Strök och hängde upp julgardiner och så tog jag fram adventsstaken. Blev riktigt mysigt faktiskt.

Hade tänkt baka drömmar ikväll men jag skippar det. Jag hinner. Tyckte det kändes lite jobbigt faktiskt. Bestämde mig igår för att jag skulle ta det lugnt ikväll så då gör jag det. Då kanske jag inte är lika trött imorgon. Ska nog bara mysa framför teven. Just ja, det är ju medium ikväll också.

Ska kanske pyssla om mina naglar ikväll som jag lyckats få till så fina. De börjar kännas lite för långa snart, svårt att skriva på tangentbordet :P Man skriver nästan med naglarna.

Jaja, det var väl allt för idag.

Lussebullsbak

Sagt och gjort. Bakade lussebullar igår kväll för första gången i mitt liv och jag måste säga att det blev riktigt lyckat! Så nu är adventsfikat räddat. Tänkte ju ta en bild, men glömde totalt bort det eftersom det blev så sent och jag var hemskt trött. Efter baket tog jag mig ett varmt bad. Väldigt avslappnande var det. Är så härligt att ha badkar!

Jaja, ikväll blir det till att tvätta och stryka julgardinerna. Hade nämligen tänkt hänga upp dem ikväll :) Blir nog mysigt tror jag. Får se om det finns tid över till att kanske baka några kakor. Hade nog tänkt mig Skura knäckiga kakor, de är såå goda! Eller kanske drömmar. Ja vi får helt enkelt se om jag har tid :)

Dagens middag:
Biff & Potatis med lök och brunsås.

En jul med Elvis

Tack vare min kära mor så har jag en riktig julskiva med Elvis. Alltså inte en bränd vilket är jättekul. Vad vore väl en jul utan the King. Tycker det är så himla mysigt att lyssna på hans jullåtar medan jag julpyntar. Har varit som en tradition ända sedan jag var liten. Vi brukar alltid julpynta helgen då det är första advent och lyssna på Elvis julmusik hela helgen. Det är verkligen något speciellt. Såå himla mysigt! I år blir det nog dock annorlunda. Pyntar troligtvis inte i helgen men i veckan i alla fall så det är mysigt till första advent.




Somewhere in, in the distant night
I hear Christmas bells
The gentle snow keeps falling down on people
Who are homeward bound
That's the way it's always been
The circle never really ends
Christmas seems to come and go
From the place that I don't know
Holly leaves and Christmas trees
It's that time of year

Lights aglow and mistletoe
Don't mean a thing when you're not here

As I walk, walk this lonely street
The sound of snow beneath my feet
I'll think of how it used to be
Holly leaves and Christmas trees
Used to mean so much to me




Kärlek och omtanke

Det finns så många som bryr sig. Man inser tillslut att man har många i sin närhet sin visar sin medkänsla vilket känns riktigt tryggt. Hämtade mina paket i fredags och allt passade. Fick även användning för de nya kläderna i Sundsvall vilket var kanoners.  Till helgen hade jag tänkt att göra lite julfint, men jag tror jag pysslar på med det pö om pö i veckan. Imorgon ska jag tvätta så då tänkte jag stryka och hänga upp gardiner samtidigt. Ikväll tänker jag baka lussebullar, vi får se hur det lyckas. Har aldrig gjort det förr, men det blir nog roligt.  Har dock ingen riktig julkänsla, jag tycker allt prat om jul som började två månader i förväg är lite uttjatat. Det är reklam på Tv och det pyntas i butikerna långt långt i förväg. Jaja, julkänslan kanske dyker upp när det börjar närma sig. Nu har det ju kommit lite vitt på backen också. Det är aldrig helt fel för det blir ju så mycket ljusare.
Igårkväll storstädade jag så jag slipper göra det när jag ska ta fram pynt. Höll på länge för jag var tvungen att vika in alla mina kläder i garderoben som jag rev ut i lördags innan vi åkte :P Fy vad skönt det var när det var rent igen. Jag mår nästan dåligt när det är en massa grus på golvet och smutsigt. Nej, det är verkligen en härlig känsla efter man städat och hela lägenheten doftar gott.


"Walking in the Winter Wonderland"


Både igår morse och imorse har jag varit så jäkla trött! Nästan inte kunnat hålla ögonen uppe vid frukost. Tänkte därför att jag går med min käreste på jobbet och sedan tillbaka, bara för att piggna till i den kalla luften. Blev dock inte mycket piggare :P Men det var ganska mysigt, mörkt, lagom kallt och nysnö. Var stoora snöflingor som föll när jag gick till jobbet. Mysigt värre. Hade ingen musik i öronen heller utan hörde bara hur snön knarrade under fötterna och hur vinterjackan prasslade. Tycker det är ganska jobbigt att man måste klä sig så mycket men emellanåt är det rätt mysigt. Nu är det vinter. Huvudsaken att det blir en vit jul :)


Igår klarade jag också mitt prov vilket var en lättnad. Härliga tider!

Helgen

Mådde inte riktigt bra igår när vi åkte så det blev en lugn resa till Sundsvall. Väl framme var vi väldigt hungriga så vi gick och åt på samma ställe som ifjol, Kebab City, Skitgott var det!
Kvällen var lyckad. Vi dansade och dansade och det var riktigt trevligt. Bilder kommer framöver.


Nej, nu ska jag mysa framför teven.

Mörker

Kände mig så enormt deppad igår kväll. Önskar att jag hade någon att prata med, en riktig vän som jag kan dela allt med. Men, ibland finns inte alla så nära till hands.

Allt är sig likt, alla är lika, men alla tycker och tänker inte likadant.
Jag börjar fundera på om jag håller på bli knäpp eller något. Är så himla tankspridd hela tiden och inbillar mig saker, grubblar över sådant som inte ens är värt att ägna en tanke åt. Varför? Undrar vad det beror på. Jag måste helt enkelt vara galen, eller är det normalt att gå runt och grubbla över det oväsentliga?
Jag ska försöka bearbeta vad jag tänker och känner, men det är inte det enklaste. Det är nog bland det svåraste. När jag har börjat tänka på en sak kan jag fortsätta med det hur länge som helst. Vissa saker kan man grubbla på i år. Det tar nog aldrig slut.




Störst av allt är Sanningen.   

Imorgon

...är det allvar. Går nog bra :)

Känner mig ganska matt ikväll, men försöker studera lite. Ibland funderar jag på om jag kanske håller på studera tills ingenting verkar logiskt längre. Jaja, resultatet får avgöra.

Ikväll är det fotboll, 20.30 kanal 9, för den som är intresserad. Sverige-Holland.
Gahh vad jag saknar att spela! Men nu är konditionen och styrkan nere på noll så det skulle nog ta ett tag att komma tillbaka i form igen. Var på Spinning igårkväll. Instruktören var från Vilhelmina så jag kände igen han. Var faktiskt riktigt jobbigt! Hua. Men det kändes bra efteråt. Kommer nog att göra om det i alla fall :) Kul att ha något att göra. 

Kanske tvättmaskinen har stannat nu. Jag ska nog springa ner och hämta tvätten då.

Helgen närmar sig med stormsteg. Det går så fort! Ska nog bli en bra helg. Bara två arbetsdagar till.


Nej, nu ska jag hänga tvätt.
Tjingeling!


Inte ensam

Känner mig mätt och belåten efter en god middag:) Trodde jag skulle spendera kvällen ensam, men jag fick en väldigt glad överraskning då älskling skrev ett sms att han skulle komma hem. Gladeligen sprang jag hem och lagade Crêpes med räkor och champinjonstuvning. Mums!
Nu tror jag att jag ska hoppa in i duschen. Tycker jag att jag förtjänar efter en dag som denna. Har hårdstuderat idag och ansträngt min lilla hjärna så jag känner mig aningen utmattad. Men det känns bra att jag inte är ensam, tycker inte om att vara själv.

Imorgon ska jag gå på Spinning. Det blir nog bra det :)

Mitt paket från Ellos har kommit, men det ligger i Vilhelmina. Ska försöka hämta det innan helgen. Hoppas det passar :)


Nej, hopp hopp!

Lördagkväll

Känner mig väldigt trött, och har gjort det hela dagen i stort sett. Har precis kikat färdigt på Stjärnor på is där jag hejar på Markus! Tror nog han går till final. Han och Jesper. Någon av dem måste vinna. Har med andra ord missat Dansbandskampen även denna helg, men det gör inte så mycket. Kanske hinner med reprisen imorgon, vi får se.



Igår kväll när jag kom hem såg jag på Idol. Tyckte det var helt fel person som åkte, men det går ju inte alltid som man vill.

Idag vaknade jag kl.11.00. Åt lunch och åkte sedan ner på byn. Fixade några pyttesmå hängväxter och krukor till mina två nya hyllor som jag köpte på Indiska i Östersund. Blir nog jättefint att ha dem i sovrummet tror jag. Sedan var vi och kikade på Tallen och Domus. Jag kollade efter någon fin adventsstake, men tyckte inte att någon var speciellt julig. Men det ordnade sig tillslut ändå.
Har snöat hela dagen men jag tror att det lugnat ner sig nu i alla fall. Har kommit en hel del inatt och idag.

Hann med att läsa itvå timmar vilket var jättebra. Ska försöka bli klar med utbildningen i veckan. Skulle vara skönt att få det undanstökat.

Efter läsningen blev det middag, Varmrökt pepparlax med potatis, farligt gott är det!! Sen såg vi Passion of the Christ. Mamma hade aldrig sett den, men jag har sett den tre gånger nu. Den är ändå riktigt bra gjord tycker jag.

Har med andra ord hunnit med en hel del idag och nu tycker jag att jag förtjänar en god natts sömn. Ska försöka dra mig mot Dorotea i tid imorgon, så det blir nog middag med älsklingen där :)


Hoppas mina Ellospaket hinner komma i veckan! Väntar med spänning och skulle verkligen vilja ha dem till nästa helg. Det värsta är väl att de kommer till vilhelmina, men det löser sig :) Bara de kommer i veckan så.

Stan

Tog mig ledigt i två dagar för att följa med Timmy till Östersund. Var riktigt trevligt och det bästa av allt var väl att han var så duktig och klarade uppkörningen som han kom dit för :) Grattis älskling!
Jag hann med att julhandla en del och så blev det ett par grejer till mig själv också, så det var trevligt. Vi fick bo i Davids lägenhet vilket var perfekt, och det blev en riktigt mysig två-dagars-vistelse i stan. Var verkligen värt att vara ledig och umgås.

Hittade äntligen ett par skor som var helt okej. Är ju så konstigt mode nu tycker jag, men efter många om och men fann jag ett par som var lite mer i min stil. Och de är varma och sköna vilket var tanken.

På hemvägen stannade vi i Strömsund för att kika en sväng på DollarStore. Även där blev det lite småplock. Sedan när vi väl var hemma i Dorotea igen blev det middag hos Annika och Lars-Ove samt tårta på det.

Åkte efter maten hemåt mot Vilhelmina och Timmy for till fjälls.
Saknar honom redan men imorgon ses vi ju igen :)

Tacos

Blir riktig lyxmat såhär mitt i veckan. Hade lite idéer så jag tänkte att då kan jag lika gärna göra något enkelt och gott :) Dessutom behöver jag bli av med lite av mina grönsaker innan de blir dåliga, och i stället för att bara göra en sallad bestämde jag mig för tacos. Mums! Känner hur gott det luktar av tacokryddan! Nu väntar jag bara på att sweet ska komma hem så jag får mumsa i mig lite mat.

Känner mig väldigt hängig ikväll, huvudvärk och trötthet, men det är ju inget ovanligt från min sida att jag är trött.
Har varit lat och inte promenerat nu påö två dagar, men skitsamma.

Beställde den svarta tröjan igår, det fick bli så :) Hoppas den passar. Skulle helst vilja ha den innan nästa helg men den hinner nog inte komma tills dess. Jaja, jag får väl hitta något annat att ha på mig då.

Funderar på om man skulle ha städat lite smått inför helgen ikväll. Kan ju ta dammsugaren ett varv i alla fall. Blir grusigt och dammigt så himla fort! Skulle även ha läst lite.

Blev klippning igår, känns bra. Blir så jobbigt när detg börjar kännas slitet. Men det blev bara toppning som vanligt :p

Jag är hungrig!

Cardigan

Valet av tröja blev ganska enkelt då jag insåg att det bara var den svarta som fanns i min storlek. Klickade hem några innerkuddar och lite annat smått och gott också. Blir nog bra. Förhoppningsvis passar det :)

Nu ska jag springa och kolla om jag kan få klipa mig. Drop in, hoppas på tur.

Studerat

Nu har jag studerat en stund. Imorgon ska jag spendera hela dagen med attg göra det har jag tänkt. Blir nog bra.
Nu ska jag klicka hem några innerkuddar från ellos. Har länge letat och äntligen hittat i rätt storlek, 40x40 cm.
Har även hittat en jättefin kofta, frågan är bara om jag ska ha en svart eller en ljusgrå. Kan inte riktigt bestämma mig :S


Vad tror ni?

Vilhelmina, lördag

Vaknade imorse, duschade fikade. Sedan åkte jag och mor ner på byn. Började med att gå på MIO och kika en sväng där mamma fyndade lite prydnadskuddar. Åkte vidare mot Sportringen där jag skulle kolla om jag hittade några bra vinterskor, men jag fastnade inte för några. De var så klumpiga allihop, jag vill ju ha ett par som är lätta att gå i. Fortsatte mot Babyhörnan där jag köpte en liten present till Malins nyfödde lille pojke, Julius. Blev småsockar samt ett par jättesöta små tofflor. Gick och kollade på Skohyllan, men där fanns inget alls som föll mig i smaken. På Ica träffade jag sedan Borgafolk och surrade lite. Sdan bar det iväg till nya Blommona. Även där kollade jag bara. Hittade en massa som jag ville ha men köpte ändå inget alls. Vi for och käkade lunch och sedan gick vi på Fyndhörnan, den nya affären nere på Konsum. Lyckades hitta lite småplock och det fanns tomtar och julpynt i all oändlighet, men köpte inget sådant. Det är ju ett tag kvar till jul. Åkte  sedan till Svannäs för att hälsa på Malin och babyn. Jättesöt var han, och pytteliten, inte ens tre veckor gammal. Efter besöket blev det Ica igen där vi köpte tårta till Farsdag.  Sedan Konsum igen  och hemåt.  Helgen går alltid så otroligt fort.

Såg på en skräckthriller igårkväll, Gothika. Var riktigt bra tyckte jag, men pappa somnade så jag fick se själv. Mamma hade redan lagt sig innan filmen började. Ikväll blir det Stjärnor på is. Dansbandskampen är ju samtidigt men det får jag lov att titta på imorgon när det är repris.

Bilder

.....från Halloween-helgen hemma hos oss.






                               Var ju riktigt trevligt innan vi for på hotellet som sagt. Nästa roliga grej närmar sig, det blir om två veckor:)
 

Finally

Lamporna fixade. Mysigt med fönsterbelysning tycker jag:)

Idag är det långdag.
När jag kommer hem ikväll kommer jag nog vara antingen frusen eller helt utmattad. Tror mest på frusen som det känns nu så jag tror det blir ett varmt bad innan läggdags.

Imorgon, hemåt mot Vilhelmina!


Pigg

Så ovanligt, jag känner mig pigg. Dessvärre var jag inte dte imorse. Bllev ingen promenad idag heller :S Men men. Önskar det var ljust på kvällarna så jag kunde gå då.

Ikväll kommer mamma och pappa och hälsar på. Pappa ska hjälpa mig med lite fönsterlampor och så:) Åh vad roligt det ska bli!! Saknar dem! Men i helgen ska jag ju hem också. Undrar om jag ska bara en kaka ikväll då? :/ Men björnbär,hallon och blåbär. Vi får väl se hur mycket jag hinner. Skulle ha hunnit med att tvärstäda lite, igen, blir grusigt inne så otroligt fort. Och dammigt! Men det hinner jag nog.




Nej, nu ska jag ta vara på den tid jag är pigg :P Och ikväll blir det Chili con Carne.

Måttligt

Less, huvudvärk, trötthet, stress. Less, huvudvärk, strass, trötthet. osv osv..

Hade tänkt hinna några ärenden med innan jag far hem.

Sweet.

Trött, trött, trött, Zzzzzzzzz

Fy var trött jag var imorse, mådde nästan illa. Men nu har ja piggnat till litegrann. Vi får väl se hur länge.

Skönt det ska bli att krypa ner i sängen igen när man kommer hem. Tro det blir enkel mat ikväll...måste sluta vara så himla ambitiös när det gäller matlagningen. Tar ju faktiskt på krafterna :P Blir makaroner och korv ikväll tror jag.

Kaffe, ja tack

Ja men Ida, jag ska ta och göra det när jag har tid och är hemma i Vilhelmina igen. Då lovar jag att jag ska komma på en kopp kaffe. Är ju i och för sig hemma i helgen men jag tror knappt jag hinner med och nu vill jag ju förstås umgås med mor och far.

Yes yes, sitter i lägenheten just nu och skriver, det betyder att vi har internet nu!! :) Underbart måste jag säga. Nu kan man göra allt här hemifrån. Nu fattas bara min kamerakabel, men den får jag ta med mig hit efter helgen.

Det här är roligt.

Men nu har jag inte tid med detta. Är nog glad att jag är klar med mat och tvätt. Ska ta och studera lite nu när sweet inte är hemma så jag kan koncentrera mig :P



Tjingeling!

Utmaning

Av: Shiromi


De regler som gäller är:
- Länka till den person som har utmanat sig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.




Sju saker om mig

Jag älskar min underbara sambo enormt mycket
Jag saknar och tänker på mina älskade föräldrar väldigt ofta (även fast de bara är fem mil bort:P)
Jag älskar att resa
Jag önskar att jag hann göra mer än vad jag hinner
Jag tycker om att laga mat och städa
Jag kan bli stressad över lite
Jag beundrar Elvis Presley



Jag utmanar:
Kajsa
Ida
Erika S
Karin
Erika K
Johanna

Halloween-helgen

Som planerat blev det i lördags middag hos oss med Kim och Sandra. Maten blev riktigt lyckad tycker jag, men jag såkade radera mina bilder just på middagen. Struntsamma, mysigt var det. Efter vi hade ätit kom det lite mer folk. De kom som i omgångar, två-och-två, så tillslut var vi rätt många. Vår tanke från början var ju att ha inflyttningsfest men vi ångrade oss när vi kom på hur mycket folk det skulle bli. Och ändå blev det fest, och ett par stycken som lämnade ganska mycket spår efter sig. När jag vaknade igår morse tänkte jag att det är bäst att jag börjar röja undan på en gång. Jag var ju faktiskt pigg igår. Det tog över en timma bara att diska. Men nu blev det ju typ inflyttningsfest ändå, så nu har vi ju gjort bort det. Blir nog inga många fler gånger, för jag är så rädd om allt och jag tycker det är ganska jobbigt om jag ska vara ärlig. Kommer alltid folk som man knappt känner, men somkänner någon annan osm är där, det är jobbigt. 
Men vi hade trevligt medans vi var hos oss. När vi kom på hotellet tycker jag det blev väldigt tråkigt måste jag säga.  Jag gick nog mest runt och väntade på att vi skulle fara hem. Men nu är det bortgjort i alla fall. Tur att vi inte klädde ut oss, det hade bara varit bortkastat.
Bilder från helgen kommer nog nästa helg eftersom jag har min kabel i Vilhelmina :P


Jaja, ikväll ska jag nog göra egna köttbullar till middag. Nu till helgen ska jag äntligen hem till mor och far. Som jag saknar dem! Ska bli treligt. Dessutom har det ju öppnat en massa nya affärer i Vilhelmina som jag inte ens har hunnit vara på än. Blir ju nästan som att åka till stan:P Haha.

På Att-hinna-med-listan till helgen står, MIO, Blommona, Skoaffären och någon ny butik med billiga grejer som mamma berättade om. Sedan ska jag och mamma även hälsa på M och hennes lille pojke :)

Blir nog en trevlig helg att se fram emot.

RSS 2.0