Söndagkväll

Sitter just nu hos Shiromi och ska snart käka. Hon gör hemmagjord pizza, mums. Tdigare idag har jag gjort mina matlådor för hela veckan och desutom hann jag med att tvätta kläder och göra om lite på mitt rum.  Jag hade tänkt plocka bär och det tänkte jag göra förra helgen med men då hann jag inte heller. Men den här dagen är ju inte helt slut än så jag tänkte att jag kanske hinner dra med mamma ut en sväng och plocka lite innan det blir mörkt. Jag vill bara göra det för sakens skull, och sa tycker jag ju det är så gott med blåbärskaka och blåbärsmuffins, och jag vet en till som tycker väldigt mycket om det så då bakar man ju :) Ikväll ska jag även hinna med en till sak, att baka en hallon & blåbärskaka som jag tar med mig till sweet imorgon.

Jag har nästan bestämt mig för vilka bågar jag ska ha nu. Man ska inte tänka efter så länge som sagt. Det blir ett par av de bågar jag beställde hem från Lensway.se. De kanske är tråkigt men väldigt stilrena och jag gillar dem. Är ju ändå jag som ska ha dem. Så här ser de  i alla fall ut. 

 

Jag tror de blir bra och jag kommer trivas betydligt bättre i dessa än i mina gamla. Kanske kan ha linser lite mindre då, det skulle vara bra för mina ögon.


Lördag

Lördagen lider mot sitt slut, det kryllar troligtvis av fulla ungdomar på byn eftersom det är sista dansgalan ikväll.
Sitter i alla fall hemma, är ganska trött. Var påväg att skriva blogg tidigare men jag fastnade framför teven. Var en spännande film faktiskt men jag kollade aldrig vad den hette :S Den gick i vilket fall på tv3.

I övrigt har jag i princip haft fullt upp hela dagen. Har varit och skjutit lite, det gick bra. Ikväll var vi och hälsade på faster en sväng också.

Har ätit choklad. Var så sugen på det igår men nu när jag väl äter det var det inte så speciellt längre.

Igår var jag för övrigt på synundersökning i Dorotea. Lånade hem ett antal bågar över helgen men det är inte riktigt så att jag gillar dem. Beställde hem 4 par provbågar från Lensway i onsdags och alla var bättre än de jag lånade hos optikern. Ett par var riktigt bra och jag tror nästan att det blir dem jag beställer. Äntligen har jag bestämt mig för att byta bågar. Har haft mina gamla, vilka jag också beställde via internet, i 6 år. Har aldrig riktigt tyckt om dem men tror jag kommer trivas i de nya. Jag verkar ha bestämt mig :) Vi får se. Men man ska inte kolla för mycket för då kan man i stället inte alls bestämma sig.

Imorgon har jag fullt upp. Ska tvätta, laga veckans mat, baka, hälsa på hos S och plocka bär hade jag tänkt. Får vakna i tid så jag hinner med allt.

Godnatt!


Glasögon

Jag har haft glasögon nu i 9 år och bara haft två olika bågar. Funderar starkt på att byta bågar nu när jag måste byta glas. Ser verkligen inte bra i glasögonen, inte som jag ser med linserna och jag vill ju kunna ha glasögon oftare. Har dock jättesvårt för att veta vilka bågar som passar mig. Har haft mina bågar som jag har nu så pass länge att det är svårt att tänka sig något annat, samtidigt vill jag inte ha dem jag har nu heller. Har kollar på lensway och favoptic för de har bra priser på sina bågar, men jag tycker inte de är snygga. Ska gå på synundersökning imorgon och då kan jag ju kolla bågarna där med, även fast de brukar vara så jäkla dyra! Jaja, man måste ju trivas också, så vi får se hur det blir.

Blä!

Vilhelmina

Nu är det helg. Första arbetsveckan avklarad och det känns jättebra. Jag trivs verkligen och jag tror det kommer bli hur bra som helst. Har lärt mig väldigt mycket på så kort tid vilket känns väldigt bra, så det finns ju hopp :p

Är påväg inom kort hemåt mot Vilhelmina. Känns som jag inte varit hemma på hur länge som helst. Har kommit fram till att jag sovit endast tre nätter hemma sedan den 7 juli. Är ganska lite, så det ska bli ganska skönt att sova i min egen säng igen.

Var inne på Agas El & Hem idag här i Dorotea och upptäckte att de hade en massa bra saker som jag skulle vilja ha framöver i lägenheten. Har, trots att jag spenderat så mycket tid i Dorotea, inte varit in där en enda gång. Riktigt intressant var det. Så det blir till att gå dit framöver.

Har inte gått så värst bra med lägenheten. Känns som vi är lite kluvna nu och vet inte riktigt om vi vill vänta till 1 okt eller om vi ska ta en annan som vi tittat på i veckan. Den var väldigt fräsch och fin men det är ju alla lägenheter i de husen. Dock så ligger den lägenhet vi väntat på i ett hus som vi tycker ligger bättre till. Vi får se hur det blir.

Nej, i helgen ska jag vila upp mitt lilla huvud så jag kan ta in en massa ny information nästa vecka.
Just nu känns det verkligen fullpackat där uppe.

I helgen blir det förhoppningsvis lite skjutning också. Dags att öva nu. Inte länge kvar till jakten.


Då önskar jag alla en trevlig helg!

Teneriffa 2008

Nu är det måndag och jag har börjat jobba. Nu är det verkligen allvar.
Var i Piteå med pappa i helgen. Vi gick på massan i lördags och var nog där i fem timmar minst. Var väldigt trött efter det. I övrigt hann vi med att spela både minigolf och biljard. Det har varit en bra helg. På mässan hittade jag lite smått och gott till flytten. Det var bra.

Här kommer bilderna från resan. När man kollar på bilderna kan man inte fatta att man bara varit hemma i en vecka och 5 dagar. Helt otroligt. Jag saknar värmen måste jag säga. Det var i alla fall en underbar tid.
Vädret här hemma är verkligen bara skit. I lördags hade vi i alla fall tur, ovanligt nog. Det var strålande sol hela dagen. I övrigt är det bara dåligt. Min tanke var att cykla till jobbet idag, men det blev inget av det pga. att det regnade ganska rejält.
Nu är jag väldigt trött i huvudet. Har varit mycket att ta in, en så är det med allt som är nytt.



 Här började resan, och vi befann os på Arlanda.




De första två bilderna föreställer utsikten från vår balkong på hotellet. Fast bara en del av den då. Den andra från vänster är en liten rund byggnad där det fanns träningsmaskiner. Ett litet gym. VAr väldigt varmt där inte, fanns ingen som helst luftkonditionering. Tredje bilden är av mig när jag sitter på en bänk och vi är påväg ner mot havet. Den fjärde är vägen mot havet och på den femte är vi framme.



Mer utsikt från hotellrummet samt solnedgång. Så underbart vackert. Jag och mamma brukade ofta sitta på en bänk vid havet och bara njuta av solen och värmen, och havet.



Jag badade och det var jätteskönt i vattnet. Passade på att plocka lite snäckor också:) Hade tänkt göra något roligt av dem. Den sista bilden är av vår närmsta matbutik som låg bara på andra sidan gatan.



Väl tillbaka på Arlanda hade de satt jätteläckra färger på fönstrena, typ solskydd. Det var olika i varje korridor.
Kändes som sagt både bra och dåligt att vara hemma igen. Men nu är resan över och jag hade det underbart bra.



Jaja, Det var det för denna gång. Nu ska jag äta mat.

Äsch

Får lägga upp bilderna sen. Har inte tid just nu. Pappa kom just hem och nu drar vi på Noliamässan i Piteå.

Hejs

Noliamässa

Nu har jag inte bloggat på bra länge. Kom hem från Teneriffa förra tisdan men det känns verkligen som om det var en evighet sedan.
Var hemma i Vilhelmina onsdag förra veckan då jag först och främst blev uppvaktad på födelsedagen i efterskott av pappa. Fick tårta och presenter. Han hade fixat jättemycket hemma så det var trevligt. På kvällen åkte jag till Borgafjäll. Fick tårta och presenter även där :) Det kändes bra att vara hemma meen samtidigt inte. Vilke blandad känsla det var att komma hem efter att ha varit borta så pass länge. Jag tyckte det kändes bra men samtidigt förjävligt. Det var underbart att träffa Timmy igen och vi rådde bara om varandra hela kvällen. Inte nog med att jag kommit hem, vi hade dessutom årsdag <3

Nu har jag varit hemma i en vecka och två dagar, det känns mer som en månad och två veckor. Helt otroligt att allt bara kan kännas så långt borta. Hela resan är bara som bortblåst nu. Känns som om det var en dröm eller som om det inte ens har hänt överhuvudtaget. De tre veckor som jag trodde skulle bli en evighet hemifrån gick så otroligt fort. Önskar att jag tagit vara på tiden där ännu mer än vad jag gjorde. Häromdagen ångrade jag att jag inte solade mer :P Tycker inte jag blivit så brun som jag brukar. Men det är nog bara jag som tycker så.
I vilket fall hade vi det helt underbart där borta. Det var varmare än vad det varit någon av de tidigare gånger vi varit på Teneriffa. I genomsnitt +35° varje dag. Det är ganska jobbigt när det är så pass varmt men jag tyckte bara det var härligt.
Sedan jag kom hem har jag mest frusit i alla fall. Huvvaligen vilken dålig sommar det varit här. Och jag blir så leds på alla som säger "Men vi hade så otrooligt fint och varmt förra veckan". Ja det var förra veckan, en vecka. Under hela sommaren kaske det varit fint totalt tre veckor, knappt. Hur mycket är det på en hel sommar. Är så glad att jag fått åka dit där det är riktig värme och någonstans som inte är som hemma. Man är ju hemma året runt i övrigt så jag tycker inte det är så märkvärdigt när det väl är soligt här heller.
Som sagt, en underbar semester som gick alldeles för fort, vilket mamma håller med om. Vi har varit där borta så pass många gånger, men det är ändå lika bra varje gång. Och numera är det ju som att vara hemma nästan. Man vet vars allt ligger och allt känns som hemma fastän man inte är hemma.

Jaja, jag ska lägga upp lite bilder också hade jag tänkt. Gör det på ett nytt inlägg.



RSS 2.0