Nyår imorgon

....och har bestämt mig för att åka hem till Vilhelmina. Tänkte umgås lite med Ida när vi för en gångs skull är hemma och har tid båda två. Vem hade kunnat tro det, nyårsafton av alla dagar. Det blir nog bra det tror jag. Hoppas vädret blir bra också så man kan ta sig en frisk promenad.

Nu har jag varit flitig igen. Har städat upp i vårt ratrum vilket känns toppen. Nu kan man gå här inne, perfekt!

Nej nu ska jag bara äta och sedan dra mot Vilhelmina och överraska mor och far. De vet nämligen inte att jag är påväg.


Har för övrigt varit ledig i en vecka nu. Känns konstigt, men på fredag är det dags att jobba igen. Känner på mig att det kommer bli jättebra det här.

Imorgon ska jag också äntligen få se grevinnan och betjänten. Tror bestämt att det var 4 år sedan sist.


Ledig

Jag är ledig och har hunnit massor idag. Nu tror jag att jag ska gå och väcka sweet med nybakt tigerkaka. Han ligger nämligen och sussar framför teven.

Har fortfarande inte bestämt mig för hur det blir på nyår och jag har ju bara till imorgon på mig. Vi får se.
Känns som jag bara vill lata mig egentligen.


Det har varit en otrevlig helg. Saker och ting som inte borde inträffa kan inträffa så fasligt fort.
Skickar alla mina tankar till familjen .

Annandagen

Känner mig kry nu. Det blev inte så långvarigt denna gång, annars brukar ju jag kunna vara förkyld rätt länge.
Får se hur denna dag blir. Blir det Borga eller inte?
I vilket fall tror jag att jag kommer fira min nyår hemma iår. Det lutar i alla fall mot det.

Vädret är verkligen skit idag och det känns ganska deprimerande. Plusgrader och det blåser, inge trevligt alls. Hoppas att det blir kallare igen. Ska det va så ska det va.


Jaja, god fortsättning får jag väl säga.

Underbara jul

Ännu en underbar jul är förbi. Vi hade det jättemysigt igår bara jag, mor och far.
På förmiddagen var jag och Timmy och åt julfrukost hos hans förra grannar. Var jättetrevligt. Sedan for vi hem och gjorde oss fina och öppnade julklapparna vi köpt åt varandra. Jag fick en parfym jag önskat mig tillsammans med en duschkräm och en skiva - nämligen Christina Aguilera. Har haft den förut men den tog slut så jag blev superglad!! Tack älskling!

Sedan bar det iväg till Vilhelmina och vi fikade. Timmy for sedan hem till Dorotea och jag stannade förstås hemma i Vilhelmina. Fick superfina julklappar av mamma och pappa. Massa praktiska saker till lägenheten vilket jag är jätteglad över, Tack! Fick även en parfym till som jag hade tänkt köpa själv eftersom jag inte önskat mig den av någon, men mamma hade lyckats köpa just den som jag tittat på. Konstigt, hon verkar veta precis vad jag gillar jämt. Bruno Banani-Pure woman heter den. Så jag är jättenöjd som jag är varje år. Nu är julafton över, nu väntar bara nyårsafton. Vet bara inte vad jag ska göra då men det visar sig väl.

Förkylningen är det bättre med men igår mådde jag inte vidare bra. Hade värk i hela kroppen, frös och svettades om vartannat, nör och snöt mig och hostade. Men idag har jag mått riktigt bra, har hunnit vila riktigt. Lutar mot att jag åker till Borgafjäll imorgon om jag känner mig ännu mer kry, vilket jag tror. Åker jag inte upp imorgon så är det ju ingen mening att åka upp alls i helgen. Sweet jobbar ju mellandagarna så han ska liks hem på söndag. Vi får helt enkelt se vad det blir.


Än en gång, Tack mamma och pappa och Timmy för ännu en underbar jul!

Är det inte typiskt

Jag blev förkyld ändå så nu sitter jag och snuvar och har ont i halsen dan före julafton!
Hoppas det känns bätter imorgon. Tror i vilket fall att det blir en underbar jul precis som förra året. Jag, mamma och pappa. Och Timmy är med en stund på dagen.
Morgondagen börjar i Dorotea och slutar i Vilhelmina. Det blir nog bra :)


En GOD JUL till alla!

If every day was like Christmas


I hear the bells
Saying Christmas is near
They ring out to tell the world
That this is the season of cheer



I hear a choir
Singing sweetly somewhere
And a glow fills my heart
I'm at peace with the world
As the sound of their singing fills the air


Oh why can't every day be like Christmas
Why can't this feeling go on endlessly
For if every day could be just like Christmas
What a wonderful world this would be



Inför julen

Jag är så gott som klar inför julen. De sista julklapparna är inslagna, tro jag. Känns bra, men fortfarande känns det inte som det är jul, inte än. Tiden har gått så himla fort. Det som känns mest konstigt är nog att man inte är ledig någon dag innan jul som man är när man går skola, och det är ju det man är van vid. Nu jobbar man ända inpå julafton. Men det är helt okej, jag saknar bara julkänslan.

I vilket fall så är jag riktigt nöjd med mina julklappar, särskilt till mamma och pappa. Ska bli så himla roligt! Tror nog att de blir glada.
Nu är det bara imorgon kvar. Tror att det kommer bli helmysigt ändå. Har dock blivit snuvig. Hoppas det inte blir värre. Det är ju bara två dagar kvar nu och jag vill inte bli liggandes till jul.

Tänkte lägga upp några adventbilder.

Så här mysigt hade jag och sweet det hemma hos förra söndag, tredje advent.

Nu är ju även fjärde advent över, då var jag hemma i Vilhelmina och då såg det ut så här när vi lussefikade på morgonen.
Tycker verkligen att mamma och pappa köpt en supersnygg ljusstake!

Sedan så hann jag ju med att klä julgranen i lördags också.






































Ikväll har vi haft besök av mor och far. Det var trevligt. Synd bara att jag hade så mycket annat för mig. Hela den här dagen har varit superstressig. Blä..vill nästan inte veta hur morgondagen kommer att se ut. Antar att det bir ännu värre. Men det går nog bra ändå.


That´s it.

Fjärde advent

Denna helg har gått så otroligt fort så jag har inte ens hunnit med. På et sätt känns det som att söndagar inte räknad som helg tycker jag. Söndagar är bara stressiga och man förbereder sig för att jobba.

Så här har i alla fall helgen sett ut.

Lördag:

Vaknade kring 11, duschade och käkade.
Efter tolv drog jag och mor ner på byn och kikade runt lite innan vi åkte för att hälsa på faster. Där blev vi ett tag och sedan for vi och handlade julmaten. Det tog tid må jag säga.
Kl 5 var vi hemma igen och då var det bara till att laga mat. Mamma gjorde laxfilé i ugn och det var så otroligt gott!
Sedan pyntade jag julgranen och vi såg Dansbandskampen.

Larz-Kristers vann, och det var ju inte så otippat. Själv hade jag velat att Jannez skulle ta hem segern, eller Scotts. Men det var inga dåliga segrare för det.


Söndag:

Vaknade redan kl 9, fikade och sedan såg vi en film, Vatel, en film som utspelar sig i Frankrike på 1600-talet typ. Tyckte den var bra trots att den inte hade så mycket handling.
Nu ska jag bara äta lunch och sedan fara mot Dorotea. Som sagt, helgen går fort.

Men nu är det bara två arbetsdagar, sedan julafton.

Imorgon kommer nog mamma och pappa på besök hos mig. Då får de se hur julfint jag gjort :) Blir perfekt.


Hej så länge!

Helg - Borgafjäll, Idol, Kärlek, Dansbandskampen

Helgen har varit underbar. Har varit med älskling i Borgafjäll och vi har haft en riktig myshelg.

Jag vill börja med ett stort grattis till Kevin Borg som vann Idol 2008. Jag hejjade på honom hela tiden och tyckte verkligen han var en värdig vinnare. Alice kommer lyckas galant hon med. Vi vet ju att tvåorna brukar klara sig bra.
Båda två var jätteduktiga och kommer gå långt!




















Vi åt middag på Idet med Isakssons kan jag väl säga efetrsom de flesta var Isakssons. Det var riktigt trevligt, men tacka vet jag älgkött. Köttbiten vi fick där var riktigt seg,(seg kokötte säkert), men det gick ner.



Igår skulle vi se reprisen av Dansbandskampen men då funkade inte kanalen så vi åkte ner till Dorotea och så såg vi det via datorn, gick ju hur bra som helst. Nästa vecka är det final. Hoppas verkligen att Jannez blir tittarnas joker, i så fall hejjar jag på dem. Annars hejjar jag nog på Scotts.







Nej, ikväll ska jag nog göra lite nytta, fast jag kommer ju hem så sent. Ska föröska smälla upp spegeln i hallen. Det kan ju inte bara ligga. Gipsvägg, pluggar, blää. Varför måste det alltid bli så komplicerat. Men det blir nog superbra tror jag. Måste sätta lite färg på väggarna nu.






 


Kommentar

Fick en väldigt kränkande kommentar idag, och nu är det inge roligt längre. Jag fattar inte. Kan inte bara folk hålla käften och hålla det de tänker på för sig själv. Jag var inte nog snabb att fälla en hämnd kommentar heller. Men nästa gång ska jag vara på hugget, misstänker att det kommer hända fler gånger.

Känner mig kränkt.

Julbord

Dessa bilder tog jag i helgen när vi var på julbord i Åsele..kanske är dags att jag ändrar profilbild ? Den jag har är snart två år gammal tror jag :S

                       

                                                                                                                        


                                                         

















 


:)


Mitt pyssel

Nu harf jag fått in bilderna och detta är vad jag pysslat med i veckan. Bestämde mig för att ta det lugnt idag och det känns ganska skönt. Men det var näsra att jag började städa. Detg får bli efter helgen :)



Tisdagkväll: Gammeldags kanelbullar




Onsdagkväll: Knäck




Nu är det färdigbakat för denna jul.

Less

Ah, vad less jag blir! Jag är trött och helt utmattad, känner mig ganska förstörd och trasig, och så när jag tänker ladda in bilder på datorn så tar batterierna slut i kameran. Är det inte typiskt! Så nu är det bara att ladda dem lite innan jag kan fortsätta. Jaja.

Jacka, vantar, mössa, halsduk, täckbyxor - Kallt

Idag är det riktigt kallt. - 25 stod det på termometern i morse. Jag som tyckte det var kallt igår och då var det kring nitton.
Vad ganska roligt, för när jag bakade var det - 20. 3 grader ute och + 20.3 inne.
Trots att det är så pass kallt är det väldigt härligt och friskt att vara ute. Men efter en stund värker det nästan överallt, framförallt i ansiktet.

2 veckor kvar till jul, ingen julkänsla än.
2 veckor kvar.

Sedan en ny fin start efter årsskiftet. Hoppas allt löser sig till det bästa.



Händelserikt!

Gammeldags Kanelbullar

Igår blev det bullbak för min del. Jag hade planerat att koka knäck och att inte överhuvudtaget baka bullar men så fick det bli ändå. Hade köpt jäst tidigare för att göra bullar och matbröd hittade jag inget bra. Det var första gången jag bakade bullar precis som med lussebullarna, och jag tycker att det blev riktigt lyckat.
Kanske det blir knäck ikväll i stället då.



Dagens middag:
Fläskfilé med champinjoner och kokt potatis.

På Högtidsdagen!

Jag vill påbörja denna förmiddag med ett Stort Grattis till min underbara mamma som fyller år idag!
Jag har redan gratulerat henne i helgen men det väntar ännu en liten överraskning i brevlådan när hon kommer hem idag. Det blir hon nog förvånad över :) Ska blir roligt att höra ikväll.

Bjuder även på en bild av henne. Vacker som en dag!




En STOR kram till dig Mamma!

Andra advent

Ja, tiden bara rusar iväg just nu och det mesta känns bara gruvsamt. Jag har tusen tankar som snurrar runt i mitt huvud och jag vet inte riktigt i vilken ordning jag ska hantera dem.
Just nu är jag i Vilhelmina. Har precis varit och hälsat på Emelie, vi såg reprisen av Stjärnor på is. Markus vann! Precis som jag ville. Hoppas nu bara att Kevin vinner Idol också. Tycker han är en värdig vinnare. Har för övrigt gratulerat min mamma lite i förskott idag eftersom hon fyller år imorgon. Vi har sett på film, fikat gott och käkat tårta.

Gårdagen lite kort: Julbordet i Åsele var trevligt. Dock är jag inget stort fan av julmat men jag blev mätt i alla fall. Var väldigt trött kring kl 22, så då började jag dra mig hemåt igen. Det var dans där också men jag dansade inget. Skulle haft sweet där så jag hade fått dansa något. Är ju så roligt.  Tack i alla fall till alla kollegor för en trevlig kväll.

Nu väntar jag på mat :) Vilken lyx det är att vara hemma. Som man saknar mammas mat, och det bästa av allt, att inte behöva laga den. Tror det blir fläskfilé, mums!
Sedan ska jag väl kanske börja dra mig mot Dorotea igen.  Önskar verkligen att det var en dag kvar av helgen.

Nu är det dessutom bara typ två veckor kvar till jul! Det går så fort! Fortfarande ingen julkänsla.

Hur kommer det sig att jag alltid har så himla mycket mer saker med mig när jag åker tillbaka?


Sovmorgon

Vilken underbar morgon! Sovmorgon kan man nog kalla det eftersom älsklingen skulle fara sent idag så då behövde jag ju inte kliva upp tidigt med honom som när han ska på jobbet. Var såå himla mysigt! Verkligen en drömmorgon. 

Och farbror doktorn var snäll.
 


Morgonen

Djupt insjunken i tankar pallrade jag mig till jobbet imorse till ljudet av Elvis röst i mina öron.
Han är inte bara en kung utan även ett väldigt bra stöd i svåra stunder. Ibland vet man bara inte vad man ska ta sig till, men att bara lyssna på honom och reflektera en stund känns alltid bättre. 
Känns dock inte lika bra när musiken tystnar. 
Jag har åtminstone tagit mig igenom den här dagen på ett bra sätt och det är jag nöjd över. 

Får se vad jag ids göra ikväll. Gräva ner mig i tankar eller städa lutar det mot. 
Ödet avgör.

Help me make it...

....through the night.


Take the ribbon from you hair
Shake it loose let it fall
Lay it soft against my skin
Like the shadows on the wall

Come and lay down by my side
Till the early morning light
All I'm taking is your time
Help me make it through the night

I don't care what's right or wrong
I won't try to understand
Let the devil Take tomorrow
'Cause tonight I need a friend

Yesterday is dead and gone
And tomorrows out of sight

And it's sad to be alone
Help me make it through the night

I don't want to be alone
Help me make it through the night

.........

Väldigt otippat, näe.

Somnade typ direkt efter maten idag. Fy fasen vad jag var trött. Och så blev jag väckt precis när jag höll på somna av att telefonen ringde. Sen låg jag på soffan och sov till och från fram till kl 21.00, så nu har jag bara duschat och diskat och tänker nog gå och lägga mig.

Frågan är bara om jag kan somna. Är egentligen ganska dumt att sova på kvällen.





Såhär mysigt fixade jag förra veckan. Har dock inte fått någon julkänsla än. Känns mest bara helkonstigt.




Godnatt!

We can make the morning

  I just thought I heard a small voice crying
Looked again and saw that it was me
I feel like a llittle girl denying
That she fears the night 'cause she can't see

Then a larger thought said stop your crying
Don't be scared to search cause you may find
Fate holds out a candle for your footsteps
Time rolls back the shadows of your mind

                                               It's a long, long lonely night  
You can make the morning if you try
It's a long, long lonely night
Oh, we can make the morning if we try
We can make the morning you and I
Together, together, together

  Loneliness is darkness first companion
Spend the night alone and faith may bend
Share it all and se how fear starts fading
Chase away the shadows with a friend


    Dawn's elusive light is just beginning
Now the day can push away the night
Dreams can make the sun feel much brighter
Hope creates a foothold for the light

Bilder från Sundsvall

Här kommer lite bilder från firmafesten i Sundsvall. Var som sagt riktigt trevligt kvällen igenom och att få umgås med hjärtat och dansa och ha roligt tillsammans slår nog allt. That's it. Finns mycket detaljer men jag orkar inte plåttra ner allt. 




Egentligen

Skulle nog nästan vem som helst kunna bli hur snygg som hest om man hade någon som stylade en varenda jäkla dag. Inte konstigt att alla stjärnor ser så fina ut jämt. Retuscherade bilder och stylister, det är svaret på fejkad skönhet!

Nej, man ska vara naturlig, annars är man nog inte vacker på riktigt.

Svettigt

Ibland hatar jag verkligen vintern. Man vet aldrig hur man ska klä sig för att det inte ska bli för kallt och inte heller för varmt. Imorse var jag för en gångs skull pigg, och självklart lyckades jag förstöra min morgonpromenad med att ha på mig för mycket kläder. Höll på svettas ihjäl innan jag ens gått halvvägs. I och för sig är det säkert ganska bra att svettas riktigt när man motionerar. Men i alla fall. Jag känner hur förbannad jag blir och hur jobbigt det känns när jag svettas.
Tur att jag hann hoppa in i duschen innan det var dags att rutscha till jobbet.


Nej, nu mat.

Ibland

känner man sig ganska ovärd.

Säg en sak för att det ska kännas bra. Visar sig att det ändå är som man själv påstod.

Inte direkt otippat. Så funkar de.

Middag

Ska försöka planera hela veckans mat innan jag handlar ikväll. Har kommit ifrån det här med att veckohandla litegrann känner jag. 

Gårdagens middag
Älgfilé med potatisgratäng

Dagens middag
Köttfärssås och spaghetti 

RSS 2.0