Hemma

Det är så himla skönt att vara hemma och slippa bry sig ett tag. Mamma fixar allt åt en och man känner sig som när man var liten igen, underbart! Vi ska äta köttfärssoppa om en stund, är såå hungrig efter promenaden som vi var ute på tidigare idag. Ändå hade jag mixat en smoothie som mellanmål med melon,banan och naturell yoghurt. Enkelt och gott, och dessutom nyttigt.

Vi var ute och tog oss en rejäl runda på skoterspåret nere vid baksjön, är ganska jobbigt att gå på skoterspår då det är så mjukt och ojämnt. Men efteråt kändes det toppen, och vi lyckades få oss lite solsken också. Det har ju som varit till och från med vädret idag.

Dagarna går dock väldigt fort när det är helg och man är hemma. Söndagar ser jag bara som en skitjobbig dag, för då har jag alltid planerat så mycket jag ska hinna innan jag åker till Dorotea. Hade tänkt hinna med en promenad med Ida, och så ska jag göra veckohandeln i Vilhelmina den här gången. Blir nog bra.


Till veckan fyller min sweetnous år, och jag är ledig den dagen så det kommer bli så bra så bra, längtar!



Mer uppdatering framöver.

Semlorna

Har varit lite dålig på att uppdatera mig den senaste veckan, har haft tid men har bara inte ides uppdatera. Bakade i måndagskväll semlor för första gången. Det blev riktigt bra måste jag säga men det är ju egentligen bara gott när det är nybakt. Sen blir de mjuka och smakar konstigt. Var inte riktigt nöjd med fyllningen, var snål och tänkte attg jag köper en liten tub mandelmassa för det skulle ändå bli mer än i receptet, men jag tycker det blev på tok för lite. Bra att komma ihåg till nästa år. Så här blev de i alla fall :)






Sen igår så blev det en ny soppa till middag. Tycker det är ganska roligt med soppor. Hittade receptet i Ica's tidning buffé som man får med posten som Ica-medlem.


Potatissoppa med bacon






Nej, nu börjar snartg skidåkningen igen så då måste jag nästan kika. Är ganska roligt att titta på skidåkning ändå. Förut har jag inte tyckt det men nu. Sen ska jag laga maten så den är klar inna jag åker och tränar. Fast jag tänker inte käka förrän jag kommer hem. Äter något lättare innan. Kör på med både Spinning och aerobics ikväll. Har lite ångest över att det inte blev någon träning överhuvudtaget förra veckan :/




Ha en fortsatt trevlig dag då!






Upp-date

Här kommer lite uppdatering med bilder sen helgen som var då vi hade 50-årskalas för svärfar som fyllde 50 år :) Det var en kanonhelg måste jag säga, trots att vädret inte riktigt var med oss, men inte brydde vi oss om det. Vi satt ute i det snöiga vädret på dagen och grillade korv och drack gott ändå. Riktigt trevligt!

Morgonen började med tårta och en busig lillasyster.


Efter att ha smält tårtan, fått i sig lite mer fika och legat framför teven och stirrat på skidåkningen så klampade en massa människor in fullt påklädda för att vara ute. Christer vart helpaff, men han klädde på sig och följde med ut, där det hade dukats upp med korv, dricka (varmt&starkt) och en eld förstås. Det roliga var att han fattade ingenting, och vi hade ju legat framför teven allihop och bara väntat. Haha.



Ja, det var många där, Christer, Timmy, Janni, Lina, Fredrik, Annika, Lars-Ove, Peder, Eva, Anton, Julia, Jonas, Kennet, Micke och jag.

Efter att vi varit ute ett tag blev det tårta och kaffe inne.



Mätta och glada försvann alla, och födelsedagsbarnet var nog rätt fundersam eftersom det sista alla sa innan de for var- "på med skjorta och kavaj!".

Sen kom ett stort paket som skulle öppnas.
Gjorde ett par försök att få en bra bild på paketöppningen men det gick inte så bra då det var någon som lyckades komma i vägen hela tiden :P Men jag lägger upp en bild i alla fall.



Efter paketet var öppnat och det ramlat in ett par stycken till bar dte iväg till Björnidet där vi skulle äta middag.
Det var någon slags fläskfilégryta med potatis. Skitgott, och otroligt mättande!



 Far & son.


Efter middag och dans åkte vi tillbaka hem och satte oss nere i baren och hade det bara trevligt.

 Min alldeles egna lilla bartender :)




Som sagt, en kanonhelg med bra stämning och trevliga människor!

Det får vi göra om!

Snuvig men pigg

Konstigt, jag är typ må-bra-förkyld. Alltså jag snuvar och hostar men känner mig inte så hängig som man brukar. Vilket är bra. I övrigt:

-Jobbar idag,
-ska handla när jag kommer hem,
-blir troligtvis tacos till middag för jag hade planerat det förra veckan men det blev aldrig av, men nu måste det bli av innan grönsakerna och resten av tillbehören blir för dåliga.
-ska baka semlor ikväll.



Med andra ord, min kväll är fullspäckad.


Helgen har varit bra. Kalaset blev super, och födelsedagsbarnet blev överraskad. Ska skriva mer om kvällen senare när bilderna kommer :)


Tills dess, ha det!

Krassel krax

Huvva, har känt mig ganska krasslig hela dagen, eller faktiskt i två dagar nu, och hoppas verkligen att det inte bryter ut till någon brakförkylning, det harf jag inte tid med. Och framförallt ingen lust med.
Har jobbat i Backe idag, har gått jättebra. Jobbar imorgon med så jag funderar på att snart ta mig ett bad och gå till sängs. Är så skönt om man gjort bort att duscha på kvällen så slipper man frysa ihjäl på morgonen. Har dessutom hört att det blir kallare imorgon. Typ mot -30 eller kallare. Hade så gärna gått på aerobics ikväll men tror inte det är så smart om man är halvsjuk, om man inte vill bli värre förstås. Nej, nu ska jag krypa ner i soffan och vänta på att Timmy ska komma tillbaka.

Bilbesiktning

Idag ska bilen besiktigas, vilket förhoppningsvis kommer gå som en dans. Sedan åker jag väl tillbaka mot Dorotea, känns jobbigt om jag ska stanna, blir 11 mil till jobbet imorgon då. Dessutom har jag bara typ långkalsonger med mig så då skulle jag måsta göra ett stopp för att byta om i Doro, nej, bättre planerat till nästa gång i sådana fall.

Gårdagen var riktigt trevlig!
 Anlände i Vilhelmina kring 11.00, for för att hämta Ida och sedan blev det promenad trots att det var så jäkla kallt. Skulle ha haft kameran, såg verkligen ut som en snögubbe. Sedan blev det lunch på Stenmans, panerad sejfilé, hur gott som helst! Där satt vi och surrade i typ 2 och en halv timme :P Förstår inte hur mycket det kan finnas att prata om. Det är så trevligt att det finns någon som verkligen lyssnar på allt man säger. Så tack så hjärtligt för gårdagen Ida! Det får vi göra om.

I övrigt har jag inte så mkt att tillägga. Det får bli senare när jag vet om min stjärna klarat sig hos farbror bilprovningsdoktorn.



Tjingeling

Morgonstund

Ska skriva ett inlägg lite snabbt, har nämligen en hel del planer för förmiddagen. Jobbade igår men är ledig i två dagar nu. Vaknade trots det med T och satte igång att stöka fram frukost och diska. När han stack på jobbet började jag göra iordning tvätten så nu har jag just varit ner till tvättstugan och startat en tvätt. Nu har jag tänkt ta mig en dusch och kring nio ta mig till förra arbetsplatsen för att introducera en grej eller vad man ska säga. Sen undrar jag när Salong Klipp till öppnar, är ju drop in idag och jag skulle gärna hinna med att toppa håret innan jag åker till Vilhelmina där jag ska promenera och käka lunch med Ida. Blir trevligt det! Vi har nog minst lika mycket att surra om även om vi träffats ganska nyss. Känns bra att vi lyckats träffas lite oftare på senaste tiden.
Imorgon ska jag på Bilprovningen med min stjärna, hoppas den går igenom, men det tror jag nästan :)
Jaja, nu får det vara nog, in i duschen, men först en bild på min överraskningen till sweet förra veckan. Det var dumlekakor med hjärtan på som jag gjorde, för han tycker ju så mycket om dem :) Och så var det ju alla hjärtans dag på lördag.


Ma höres!

En heldag med pappa

Igår kl 06.45 började jag och pappa vår färd till Umeå. Resan dit gick bra och det kändes som vi var framme ganska snabbt. Det gick även bra för min del som skulle till doktorn, och nu har jag blivit ordinerad att ta det lugnt idag och hela helgen, det innebär inget jobb, ingen skoteråkning, inga långpromenader etc. Fick med andra ord byta så jag jobbar måndag i stället för idag. Men det går ju fint. Vi kom inte hem förrän 20.30, pappa var verkligen på shoppinghumör, men det var trevligt :) Inte ofta man hinner umgås numer så jag är riktigt nöjd med gårdagen!

Har precis klivit upp, bestämde mig igår att om jag ändå skulle vila så skulle jag inte ställa någon väckarklocka. Ganska skönt, blir dock deppad när jag ser hur otroligt vackert väder det är idag igen och så får inte jag gå ut och promenera. Får väl helt enkelt sitta och titta ut.
Blev lite köpt i Umeå igår, jag var bara inne på typ två affärer. Det här är vad jag lyckades få med mig hem:


Denna cardigan tyckte jag hade så otroligt fin färg och jag har inte ett enda plagg i den färgen så den följde med hem. Ett vanligt svart linne behövs ju alltid. Lyckades dessutom få 20% rabatt på vart och ett av dessa två plagg.

Dessa två var jättefina att ha tillsammans, jag har aldrig tidigare köpt någon sorts väst för jag har ansett att jag inte passat i sådanan trots att jag inte testat med det blev ju hur fint som helst tillsammans med ett par snygga svarta byxor.


Byxorna satt helt perfekt för en gångs skull. Hoppas att de inte töjer på sig för mkt bara. Provade en storlek mindre men de fick jag inte ens på mig. Men då gjorde jag ju ett försök iaf, eftersom man egentligen ska köpa byxor som nästan är för små.
Endast 198:- vilket jag tycker är ett kanonpris för ett par byxor!



Åkte för övrigt på min första p-böter igår, men det är sånt som händer. Kände mig lite ilsken till en början för att jag varit lite för ouppmärksam men vad fan, man lär väl inte göra om det. Finns inget omt som inte för något gott med sig :P



Nej, nu ska jag äta lunch och bara ta det lugnt.
Ikväll bär det troligtvis upp till fjälls men samtidigt känns det lite tråkigt eftersom jag egentligen bara ska ta det lugnt hela helgen, så vad ska man då göra i sin ensamhet om det blir sånt här kononväder i helgen?

Think about it!

I know I can make you happy

Nu har jag en liten paus från allt jag ska göra. Måste andas litegrann. Har precis ätit gröt, tycker det är en bra lunch. Har även hunnit vara till sweet på busstation och handlat. Nu ska jag sätta igång med allt vad jag pysslar med på allvar!
Fick ett samtal imorse också och det var Gunnar som ringde och sa att han och faster skulle komma hit och hälsa på. Det blir nog bra, för de har ju inte hälsat på sedan jag flyttade så det blir första gången de får se vår lägenhet :) Tänkte att jag skulle baka Blåbärskaka och bjuda dem på. Det var faktiskt T som gav mig idén.

Dessutom har jag en liten överraskning på gång till honom. Det har lite med alla hjärtans dag att göra, även fast det bara är en fånig dag, men jag har inte bestämt om han ska få se överraskningen idag eller på lördag. Men jag kan ju aldrig hålla mig så det blir nog idag :) Kan ju inte skriva vad det är här eftersom han kanske läser :P


Han aldrig städa garderoben och toaletten igår så idag får det bli en komplett städning, när vi får besök och allt.



Ha det!

Nyss hemkommen och pysslar

Eller, om jag ska vara ärlig så är det över en timme sedan jag kom hem från Spinningen men tiden har rusat iväg. Har hunnit äta och nu ska jag bara skriva en blogg lite snabbt, sedan ska jag fortsätta med det jag gjorde innan jag for och tränade. Min lista för idag ser/har sett ut så här: (stryker över det jag har hunnit göra)


Hemmet
Städa garderoben
Spika fast nätkabel
Städa toaletten
Diska (för diskhögen var enorm)
Tvätta sängkläder + handdukar + duschdraperi

Hälsa
Ta en promenad
Spinning


Övrigt
Tina upp bilen

Städar garderoben gör jag lite då och då men det är bara för att det verkar som det inte går att hålla ordning där! Så fort man har tvättat verkar det som om kläderna inte ryms i garderoben så då trycker man in dem. Skulle verkligen vilja ha en till garderob! Städa toaletten går snabbt, dessutom ska jag nog dammsuga när jag liks har dammsugaren framme.
Det jag gjorde innan jag for på spinning var att jag äntligen! ,efter hur lång tid osm helst, spikat fast nätkabeln. Uttaget är nämligen i vårt vardagsrum och datorn i det lilla sovrummet så vi har en jättelång kabel och den har bara legat lös kring golvet, vart leds på det och hade köpt kabelskor sedan tidigare så det var bara att sätta igång.

Sånt här kaos var det i vardagsrummet, och är det fortfarande för jag har inte ställt iordning än :P

 Drog ut soffan från väggen så jag kunde krypa bakom. Hann inte dammsuga klart innan jag for. Allt fick bara vara mitt ute på golvet helt enkelt.


Detta behövdes för att sluresultatet skulle bli bra.  







Så här blev det



Varje grej som blir gjord känns så bra efteråt!




Har inte ens hunnit ta mig ur träningskläderna än, tänkte spara det tills jag städat och stökat klart. Det är ju nästan som ett träningspass bara det! :p

T är förresten och tränar nu, så när han är klar ska jag fara och ställa in min bil på upptining. Den e då som en isknul! Han har redan tinat upp sin bil så nu är det min tur. Ska bli bra, kommer kännas som en ny bil sen när jag ska köra till Umeå :)



Mors!

If every day could be like this

Oj oj oj, vilken underbar dag! Igår var jag på¨så dåligt humör men idag är allt på topp, men precis som jag nämnde i mitt ilskna inlägg igår så är det ju bara en dag som det är så här, men jag hoppas verkligen på bra väder till helgen. Nu tycker jag att solen kan stanna ett tag. Såg dock på väderprognosen igår att det skulle bli mulet igen imorgon. Är jag förvånad?

Har i alla fall precis satt mig till ro efter en timmes kvick promenad. Tyckte att det kändes som jag gick väldigt långt på kort tid så jag är riktigt nöjd. Har även hunnit starta första tvätten. Trodde jag skulle kunna få i både sängkläderna och handdukarna och duschdraperiet i en tvätt men icke. Det var nog bara för att jag var lat jag trodde det, men nu när det är en sådan vacker dag har jag ingenting alls emot att gå ut och hämta tvätten två gånger.
Tycker jag har varit väldigt duktig med att byta sängkläder med jämna mellanrum. Fast det är lite roligt för jag tror att jag använder Timmys täcke mer än mitt, så det är väl bara hans sängkläder som blir smutsiga :P Nu när jag är ledig så ligger jag och sover på hans sida när han har farit på jobbet. Haha. Ja nu har man i alla fall hunnit ett varv med alla sängkläder så äntligen är vi tillbaka på favoriterna igen. De bruna som vi hade allra först när vi flyttade in. Men jag har tänkt ut att man måste ju variera ändå, även fast man har favoriter.

Den här dagen har jag lite småfix som jag tänkt ut att jag ska hinna med, men jag har försökt att inte planera in alldeles för mycket. Jag stressar ju mer när jag är ledig än när jag jobbar har jag märkt :P
Men det är bara att sätta igång. 16.30 är det dags för Spinning igen. Den här veckan blir det nog ingen aerobics:/ Ska ju till Umeå på torsdag så jag misstänker att jag varken hinner eller får eller orkar träna då. Men ödet får väl avgöra.
Idag slipper jag laga mat också för vi har en massa rester :) Men imorgon måste jag nog göra crêpes igen trots at det inte var alltför länge sen, märkte att jag hade en frp rökt skinka som går ut nu, så det är bara attg göra något av den :)


Nu ska jag försöka se om jag hittar lite bra musik så jag har något att lyssna på när jag är helt själv.

Tävling

Brukar sällan delta i tävlingar, brukar alltid missa dom typ. Men nu jäklar slog jag till och deltog i en tävling hos Therez. Kanske man har nybörjartur och vinner :)







Jag vill ha de rosa :)


WWW-helgen i bilder

Det blev inte många bilder tagna för min del men ett par stycken iaf.

Fredag 6/2-09

  Först blev det som tidigare nämnt jacuzzi och middag på hotellet.
Sedan bar
det iväg hem till Ida för förfestning.                                                            
 










Lördag 7/2-09

Trots att vi till en början tvekade så blev det utgång till slut. Oplanerat men trevligt ändå. Kvällen spenderades hod Ida och sedan på hotellet.

                                                               
      

                                            

     
 









Det var www helgen i bilder det.

Dålig start

Usch vilken dålig start på denna dag. Verkligen!
Vaknade första gången kl 4 i morse och kände mig nästan bakfull, alldeles torr i halsen och jättetörstig! Så jag klev upp och hämtade en vattenflaska och hällde i mig en massa vatten. Sedan somnade jag igen.

Råkade sedan sova lite för länge för jag var hur trött som helst, ögonen kändes nästan obefintliga. Var ändå snabb att klä på mig och fika frukost så jag var klar i tid, men då kändes kläderna obekväma och jag bytte lite snabbt. Kändes som ingenting passade idag och jag kände mig verkligen som ett svullo. Dessutom ser håret förjävligt ut!! Trots att jag tvättade det igårkväll. Tror jag måste klippa mig snarast, har ju ändå gått tre månader nu så det är dags. Det är den här jävla vintern och kylan som gör att det inte går sköta det på något sätt, det blir elektriskt och jävligt! 


Vred upp persiennerna i sovrummet och upptäckte att bilen knappt syndes under all snö, det hade vräkt ner i natt, så det var bara att springa ut och sopa. Funkade inte att skrapa det lilla snölager som fastnat på rutan för det packades hela tiden ihop snö på isskrapan och det enda resultat som visades på rutan var små ränder. Använde i syället vanten och gnuggade bort så jag åtminstone såg något.

Kom efter många om och men iväg betydligt senare än jag planerat och väl framme i Backe står någon på min parkeringsplats!!!!!! Gaaaaaah, kan det bli värre. Jag hatar problem på morgonen!



Dessutom så är det verkligen skitväder jämt! Man blir inte annat än deprimerad varje morgon man vaknar. Såg på vädret i morse att det skulle bli soligt i morgon och typ -10. Jippi! En enda dag som man kan vara någorlunda på gott humör.


Hoppas dagen inte fortsätter som den börjat!

WWW del 2

Efter många om och men blev det utgång ändå. Jag lyckades lura med mig Ida efter ett tag. Vi käkade makaroner och korv hemma hos henne först, sen åkte jag hem och duschade och fixade mig lite snabbt och sen åkte jag ner till Ida igen. Som vanligt rusade bara tiden iväg och vi insåg att vi måste gå på hotellet tidigt om vi skulle komma in. Jag tänkte mest att det skulle vara lång kö, men när vi väl kom dit var det nästan ingen kö. Klockan var kanske 22.15 eller något och de flesta hade redan gått in på hotellet. Där var ganska fullt med folk och vi var troligtvis bland de sista som kom in. Halva vårt sällskap kom inte in. Som vanligt känner jag mig lite kluven dagen efter, det känns som att det inte var så roligt och att det inte var värt att gå dit samtidigt som jag tyckte att det var hyfsat trevligt igårkväll. Jaja, denna helg är bortgjort nu och den har varit bra men såhär efteråt önskar jag nästan att jag stannat i Dorotea. Verkar som det var rätt bra drag där också igårkväll.
Vilhelmina är sig likt, inget har förändrats, nu har man väl gjort bort hotellet för det här året.
Kände för ett tag sedan att jag har ett blåmärke på rumpan. Var nämligen några som tänkte börja slåss på dansgolvet och jag följde med i fallet, men någon vänlig själ hjälpte mig upp rätt snabbt och eskorterade mig därifrån innan jag skulle ha hamnat mitt i allt. Haha, ganska lustigt var det ändå.

I övrigt mår jag bra idag också, vilket känns kanon. Ska röra mig hemåt här i eftermiddag. Blir nog bra det.
Ska bli bra att bli omfamnad igen.

Bilder kommer senare. Blev inte många bilder men jag lyckades fånga några på bild i alla fall :)



Hej så länge!

Wilhelmina Winter Weekend

Gårdagen var till en början rätt stressig då vi hade bestämt oss för att träffas och bada jacuzzi kl 15.00, men alla kom dit tyo 15.30. Då sa tanten på hotellet att de inte öppnade den förrän 16.00 så vi hade princip stressat i onödan. Det var hur jäkla skönt som helst att bada och vi beställde in nachos och pratade ikapp allt vi hade missat. Jättetrevligt tjejer!
Sedan blev det middagsbuffé, närmare bestämt tacos, riktigt gott, och därefter vidare hem till Ida. Kvällen bara flög iväg, vi for på hotellet och där surrade man mest med en massa folk, precis som vilken annan gång som helst på hotellet. Det var ganska mycket folk, ganska lagom tycker jag men ikväll lär det bli hlt galet med folk. Jag tror dock inte jag tänker gå ut ikväll, de känns inte alltför lockande just nu. Jag mår hur bra som helst idag så det är inte det, men just att det blir precis samma som igår kväll. Känns lite ovärt faktiskt. Samma folk, enda skillnaden är att Sarek spelar. Fasen det hade jag nästan glömt. Men man ska aldrig säga aldrig, det slutar väl med att man hamnar där ändå, brukar finnas en tendens till att det blir så :P

Nej, nu ska jag till Ida!

Mot busstation

Ett sista blogginlägg innan jag åker från Sofiavägen mot busstation. Jag ska inte åka buss, men jag ska äta lunch med älskling innan jag kör till Vilhelmina. Blir mysigt. Nu har jag packat, tror jag fått med mig det viktigaste. Brukar alltid tänka "Mobiltelefon, plånbok, laddare, kamera, medecin" - fine, sen behöver man inget mer egentligen för kläder har man ju på sig redan när man åker. Jajemen.

En trevlig helg till mig, vi får väl se om det blir något mer bloggande denna dag,



Ångesten har inte släppt riktigt än, men det här kommer nog att bli bra.

This is the day

Idag är det fredag. Det är den här dagen vi har planerat och väntat på. Ska verkligen bli trevligt att umgås lite grann, men samtidigt har jag världens ångest!! Det är Jannez i Strömsund och jag skulle verkligen vilja följa med dit. Missade dem förra gången de var där också, eller det var nog inte just förra gången men sist T var och såg på dem! Bläää! Men det kommer ju fler chanser eller hur? De kommer vara i Strömsund och i Östersund och i trakterna därikring flera gånger i vår så min tid kommer nog. Vill sååååå gärna se dem. Verkligen favoriterna när det kommer till dansband!! Jaja, ingen mening att grubbla på det nu, känner att jag kan ju inte svika, och vi får nog jättetrevligt ikväll. Blir jacuzzi och sedan middag på hotellet, sedan hem till Ida och sedan hotellet igen. Hoppas att det inte blir en vanlig Vilhelmina fest, fast jag misstänker att det blir värre.

Nu har jag nyss vaknat ur min skönhetssömn. Har inte packat, så det är bara till att göra det, vet knappt vad jag ska ha på mig men det löser sig. Tittade ut genom fönstret det första jag gjorde och upptäckte att det såg ut att bli soligt och fint idag, dessvärre hade jag inte planerat in en promenad, så jag ska inte trycka in den i planeringen heller. Då slutar det bara som vanligt för mig att jag bli jättestressad!!

Igår kväll var jag ju på aerobics. Lyckades få med mig Camilla vilket var riktigt trevligt. Tycker inte om att gå själv, och särskilt inte första gången. Nästa vecka blir det dock ingen aerobics skulle jag tro eftersom jag ska till Umeå och kolla mitt stackars knä. Misstänker att de vill att jag tar det lugnt den dagen. Och en annan sak, pappa ska följa med mig! :) Det blir riktigt roligt. Trist att åka själv till stan, för att dessutom göra något så tråkigt som att åka på NUS. Det blir nog perfekt ändå. Hoppas jag har orken att gå på Gallerix sedan, för nu vill jag verkligen ha ramar till mina Paristavlor som ska hänga i vardagsrummet.


Hoppas dagen blir minnesvärd. See you girls!

Just ja, min blå matta

Måste ju lägga upp bilderna från när jag tvättade min köksmatta igår och den släppte så mycket färg. Oj, kom just på att jag inte tagit in den sedan jag hände den på tork :S Den har nog frusit ihop. Låt er inte skrämmas av min hand, den ser typ död ut, men händerna vart rejält blåa och jag fick inte bort det. Som tur var försvann det av sig själv. Haha. Nej nu ska jag nog hämta in mattan.



Utmanad

Blev utmanad av Cecilia


Vilken mat äter du ofta?
Älgkött och potatis, helst stekta bitar eller skav. Mest för att det är enkelt och väldigt gott, dessutom är det nog Timmys favoritmat.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Undrar vad man menar för kalas här :/ Men jag är nog en sådan som hjälper till, diskar gärna för då känns det som jag har tackat riktigt för kalaset:)

Var sitter du helst när du bloggar? Helst hemma i Vilhelmina tror jag, men det är nog för att jag bloggat mest därifrån tidigare. Numera blir det mest i vårt lilla rum i lägenheten, men inte helst.

Köper du ofta Triss?   Typ aldrig, men däremot tycker jag det är skoj att spela Keno. Vinner dock aldrig där heller.

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?  Eftersom jag har varit på Teneriffa nio gånger så är det nog min favoritsemester. Men sen har jag ju bara varit på Sri-Lanka när jag var liten (vilket jag knappt minns), och Paris. Paris var också en upplevelse, men på ett annat sätt.

Vilken TV-kanal tittar du mest på? Tittar väldigt lite på tv. Men tv4 plus om det är Glamour.


Regler för utmaningen: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem på deras bloggar. Be dem kolla in din och låt sedan personen som utmanade dig få veta när du svarat på frågorna/utmaningen!


Jag utmanar:

Ida
Maria
Erika S
Janni


Köttfärssoppa

Jag måste bara lägga in det här receptet för jag tyckte det var så otroligt gott! I vanliga fall är jag inget fan av soppa men det här var en riktig hit och dessutom är den väldigt nyttig. Receptet har jag fått av mamma. Prova gärna.

2 port:

8 dl buljong (alltså 8 dl vatten med 1 1/2 tärning grönsaksbuljong)
200 g köttfärs
1 gul lök
1-2 morötter (i skivor eller hackade)
2 pressade vitlöksklyftor
Créme fraiche eller grädde
Salt & vitpeppar (efter smak)
Persilja


Gör så här:
Skala potatisen och skär den i tärningar så den kokar fortare.
Lägg potatisen i vattnet och koka upp tillsammans med grönsaksbuljongen.
Hacka lök och morot (i matberedare om ni har). Stek köttfärsen samtidigt som potatisen kokar upp.
Tillsätt sedan löken och moroten i grytan och efter ytterligare en stund även köttfärsen.
Låt soppan koka på svag värme en stund.
Pressa två vitlöksklyftor i soppan och krydda efter smak med salt och peppar.
Tillsätt slutligen créme fraiche eller grädde samt lite persilja (färsk eller på burk). Soppan är klar när potatisen mjuknat.

Mosa gärna potatisen för att göra soppan lite matigare.

Lycka till och smaklig måltid!

/ Sabitha

Soppa

Skyndar mig att slänga in ett inlägg medan jag fortfarande har lunch. Jag arbetade hårt med att skriva ett inlägg igår om min blåa köksmatta som jag tvättade igår och som tappade enormt mycket färg. Det visade sig att internet inte fungerade som det skulle så jag kunde varken lägga upp bilderna eller inlägget. Tänkte att det skulle sparas i bloggen som opublicerat, för så brukar det ju bli om man inte publicerar inlägget, men icke, så det får bli ett nytt försök ikväll, eventuellt. Om jag har lust. Ska åtminstone lägga upp bilderna för det såg för hemskt ut.
Har precis ätit lunch och ett litet paket med russin. Känner mig verkligen hälsosam. Hela den här veckan inklusive i söndags har jag bara ätit nyttigt och hållit mig till frukt i stället för de bullar och kakor som finns kvar i frysen. Jag tror jag har fått en bra start på ett mer hälsomsamt liv. Dessutom har jag gått promenad, varit på spinning, tagit promenad och ikväll blir det aerobics. Så jag har till och med rört på mig. Hm, undrar om man kanske hinner med en promenad imorgon också innan man far till Vilhelmina, eller om jag kanske ska åka till Vilhelmina först och ta mig en promenad tillsammans med Ida. Alltid trevligare om man är två. Vädret får avgöra, vilket jag hoppas är betydligt bättre än idag för idag snöar, och snöar, och snöar det för fulla muggar.

Vill även nämna att jag har väldigt ont i mitt lillfinger sedan igår när jag smackade in det rätt i kanten på databordet. Kändes som jag bröt det just då men jag tror det bättrar på sig.


Känner att motivationen flödar inför morgondagen , ska bli så trevligt att få umgås med vännerna lite.

Lägger in ett till inlägg med receptet på Köttfärssoppan jag gjorde igår.


Less, irriterad, glad, trött, fundersam

Man kan sammanfatta mina dagar som en salig blandning av alla möjliga känslor. Jag kan vara glad, och rätt vad det är blire jag less, vilket går över till att jag blir sur och irriterad och lika fort kan det vända till det bättre igen.
Idag har jag varit lat. Låg kvar i sängen till kl 10 i morse, annars brukar jag försöka kliva upp 9 även om jag är ledig. Åt frukost framför teven, tittade ut och funderade på om jag verkligen orkade med att ta en lång promenad. Eftersom jag skulle handla lite smått som fattades till middagen så  beslutade jag mig för att gå och handla för attg få mig en liten promenad i alla fall. Tog min ryggsäck och gick iväg. När jag ändå var i farten så gick jag in på biblioteket en sväng innan jag gick på Ica. Har beslutat mig för att jag ska läsa Anne på Grönkulla böckerna medan jag har filmen färsk i minnet. Tyvärr så var del 1 & 2 utlånade så jag ställde mig ni kö för att vänta på dem. Det är 8 böcker, men det ska jag väl klara av? Är böckerna något sånär lika bra som filmerna kommer det nog gå kanoners att läsa dem.
Nu är jag nyss hemkommen från min lilla tur på byn. Har hämtat första tvätten, och startat en vittvätt. Jag vågar inte tvätta Timmys taxiskjortor med alla andra kläder så då passar jag på att tvätta dem med mina vita kläder, de få som jag har.

Nu ska jag nog sätta igång med att dammsuga litegrann, men den här veckan skippar jag nog att skura. Det behövs nog inte, men alla dammråttorna kan gott få försvinna. Kan fortfarande inte fatta hur det kan bli dammigt så fort här.
Måste hänga tvätten också. Tror jag hänger den i gästrummet/kontoret nu. Annars brukar den få hänga i vardagsrummet.
Nästa vecka är det nog dags att byta sängkläder samt tvätta handdukarna och duschdraperiet, så jag får satsa på att göra det en dag. Jisses vad jag hinner med mycket när jag är ledig så mycket.
 
Men imorgon är det dags att arbeta igen. Blir bra det. Man har inga bra rutiner alls när man är ledig. Sedan är det fredag och då är jag ledig. Hoppas allt går enligt planerna och att vi får det trevligt. Men det tror jag nog. Ska bli trevligt att träffa lite gamla klasskamrater också. Låter som det är jättelänge sen vi gick ut men det är ju trots allt bara typ 8 månader tror jag. Nog lång tid det. Tiden har verkligen rusat iväg!





Härliga tider.


Jag har lite att göra

....så för en gångs skulle ger jag mig på en sån här dum grej, för nu handlar det ju om oss båda <3


Vad heter ni? Sabitha och Timmy
Hur träffades ni? Han gick tredje året när jag gick första. Vi lärde känns varandra och jag föll pladask, och jag var upptagen för tillfället :/ men drömmen blev sann när känslorna avslöjades. Tror inte riktigt jag visste om att jag var kär i honom, trots att alla i min omgivning verkade fatta :P haha
Hur länge har ni varit tillsammans? 2 år 6 månader och 4 dagar
Är ni förlovade? Nej nej
Bor ni ihop? ja
Har ni barn? Nix
Har båda körkort? jajemen
Kommer du ihåg er första kyss? Absolut, helt oförglömligt!
Vem sa "Jag älskar dig" först? Tror det var han :)
Vem är äldst? Timmy
Vilka stjärntecken är ni? Lejon och Fisk
Vem fyller först på året? Han
Vem är längst? Han
Vem sjunger bäst? ingen av oss
Håller ni i handen på stan? ibland, och ibland inte
Kände ni varann innan ni blev ihop? Mycket väl
Vad har ni gemensamt? Mycket och lite
Blev du kär vid första ögonkastet? Ja, det tror jag nog, men det var omedvetet. Jag visste det inte förrän ett halvår senare :P
Har ni någon speciell låt? Kiss - Forever
Har ni stora framtidsplaner? vi lever nog bara i nuet
Har ni gråtit i varandras armar? har vi? Kanske
Har ni varit utomlands tillammans? Nej , men det är en av mina största önskningar.
Vilket är ert bästa minne? Finns alldeles för många, kan inte välja
Vem lagar bäst mat? Jag lagar of´tast mat men jag kan nog inte säga att jag är bäst. Vi är bra på olika rätter.
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Ser på tv
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Ja
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? 5 mil (12 om man räknar till Borgafjäll)
Blir du lätt svartsjuk? ja, väldigt lätt
Ringer eller SMS:ar ni mest? ringer
Brukar nån av er prata i sömnen? Haha, Jag. Timmy brukar berätta lite då och då vad jag har sagt.
Läser ni varandras SMS? Kanske ibland.





Rolig grej


Hälsan går först

Jag känner mig såå duktig. Har beslutat mig för att inte äta sötsaker på ett tag, och ett sockerberoende är inte det lättaste att bli av med. Man kan ju i princip säga att man blir beroende kring jul för då äts det knappt annat än socker tycker jag. Men nu är det andra bullar som gäller.
Idag har jag hunnit med att promenera, byta gardiner, laga mat och varit på spinning. Känns riktigt bra. Varf otroligt härligt ute idag måste jag säga trots att det var -20. Men solen värmer på rätt bra.

Nu väntar en lugn kväll. Hade tänkt sätta igång att städa men jag har ju morgondagen också. Storstädade iofs förra veckan men jag tycker det är bra om man städar lite en gång i veckan så blir det inte så jobbigt.

Helgen hemma i Vilhelmina var lika underbar som vanligt. Hann med att ta några få kort på söndag då det var så otroligt fint väder.



Syns inte så bra på bilden men jag tycker vi har så otroligt fin utsikt hemifrån mot Vilhelmina. Jättevackert när det är klart på himlen.


















Helgen närmar sig. Endast tre dagar kvar.

Första solstrålarna?

Det har varit otroligt vackert och härligt väder idag så jag passade på att hänga med mamma på hennes promenad. Vi gick i 1 timme och 20 minuter typ. Känns riktigt bra. Det innebär alltså att jag hunnit med att promenera både igår och idag. Känns verkligen som att det var årets första riktigt soliga dag. Tror nästan knappt att det varit fint väder sedan årsskiftet. Det har varit grått och trist, så jag hoppas verkligen vi får se lite mer sol framöver. En ny månad har inletts och det känns rätt bra. Tiden går fasligt fort, vilket inte är lika bra.

Vi har just sett färdigt Anne på Grönkulla och det var verkligen sevärda filmer. Tror jag måste läsa böckerna. FIlmerna var sammanlagt 10 timmar långa, men helt underbara!

Är fortfarande kvar i Vilhelmina men snart bär det nog av mot Dorotea igen. Men innan dess ska jag äta mat och sedan åka och småhandla lite på Komsum. De har ju haft bra erbjudanden i veckan så det är bara att hoppas på att det finns kvar något av det jag tänkt köpa.


Imorgon börjar en ny vecka. Nya friska tag!
Ha det!

RSS 2.0