Ja'la blogg!

Hade skrivit världens längsta inlägg om egentligen allt och inget, och när ja skulle lägga in en bild försvann allt sen, och i ej publicerade inlägg låg knappt hälften kvar. Jävla blogg!


Jag ger upp!


Helgen 20-21 mars

Mulet, men ändå mysigt på lördan då vi for ut och fiska och koka kaffe en liten sväng jag och T :) Gjorde inte så mycket att det var mulet och snöade lite för det blåste inget alls så det var rätt skönt i luften.

 




Men på söndan var det riktigt fint! Blev fiske då med, fick 2 lakar, slemmiga, äckliga!

 

 

Nej, nu blire mat, sen ska jag simma. Imorgon är det halvdag, sen 4 dagar ledigt, härligt!

 


Blue Suede Shoes

Har bytt ringsignal till denna goding efter att ha haft Michael Jacksons "Bad" ett bra tag.



Well, it's one for the money,
Two for the show,
Three to get ready,
Now go, cat, go.

But don't you step on my blue suede shoes.
You can do anything but lay off of my Blue suede shoes.

Well, you can knock me down,
Step in my face,
Slander my name
All over the place.

Do anything that you want to do, but uh-uh,
Honey, lay off of my shoes
Don't you step on my Blue suede shoes.
You can do anything but lay off of my blue suede shoes.

You can burn my house,
Steal my car,
Drink my liquor
From an old fruitjar.

Do anything that you want to do, but uh-uh,
Honey, lay off of my shoes
Don't you step on my blue suede shoes.
You can do anything but lay off of my blue suede shoes.


Fredag imorgon igen

Känns som veckorna går otroligt fort nu när det blivit så ljust och fint. Har varit kanonväder hittilss denna vecka men i morse när jag tittade ut genom fönstret kändes det rejält tungt! Fy så det snöade, och snöröken var "lagom" när jag körde till jobbet. Läste nu i vk om en massa lastbilar som farit av vägen, samt olyckor och annat i trafiken under dagen. Fy!

Nej, det ska bli skönt med helg igen. Vi går med stormsteg mot våren nu! Härliga tider!




Trevlig helg allesammans

Söndag

Söndag igen, och jag gillar fortfarande inte söndagar, spelar ingen roll vad jag gör eller vars jag är så känns söndagar besvärliga. Nån gång kanske jag kommer över det. Känner mig slö idag. Men jag tóg mig ut i solen efter frukost iaf. Inte på skidorna denna gång men jag tog mig en promenad. Hade dock klätt mig så dumt som det bara gick så jag var mest irriterad och besvärad hela vägen, men det är ju likt mig det. For och veckohandlade efter promenaden så jag slipper göra det efter jobbet imorgon. Nu håller jag på koka benkött, och så har jag tecknat lite.

Igår gjorde jag klart min OS-mössa, men jag vet inte vad jag tycker om den, tycker den blev lite trång, konstig på någevis. Men jag hade varken rätt garn eller rätt storlek på virknålen så det kan nog ha med det att göra. Så här blev den iaf



Nu ska jag försöka fixa med musiken på min telefon. Imorgon är det dags för en ny vecka, men nu går vi snabbare och snabbare mot vår och sommar. Ljuvt!

 

 

Full rulle en lördag hemma

Detta är vad jag hunnit med denna dag:

- Åka Skidor
- Tvätta 2 tvättar
- Städa köket
- Städa toan
- Städa garderoben (som såg förjä'lig ut)
- dammtorka
- dammsuga
- skura

Nu ska jag laga mat.
Jag vet inte, jag känner mig lite kluven när det gäller städning, men det är oftast bara tanken på att städa som känns jobbig. När jag väl kommit igång så städar jag länge och noga om jag har tid på mig. Och vilken härlig känsla det är efteråt! Jag älskar när det är rent och fräscht i alla rum så man blir glad vars man än vänder sig i lägenheten. Nu kan jag i lugn och ro laga mat, äta och sätta mig ner mer min virkning. Jag håller ju på med en OS-mössa nu, tror den blir riktigt fin :)


Angående skidåkningen idag så kände jag mig riktigt missnöjd. För det första blev man väldigt lurad av vädret då det såg ut att vara strålande sol och helt underbart, men när jag väl kom ut blev det mulet och det blåste på rätt bra. Hade bestämt mig för att åka skoterleden över sjön men det visade sig vara stört omöjligt att skejta där så det var ojämnt, ganska smalt och isigt så skidorna bara hakade fast. Men fast besluten som jag var att jag skulle åka drog jag vidare till björnvallen och åkte elljusspåret, som inte konstigt nog var opreparerat, men det förstod jag ju. Åkte bara 1,5 km och ett par varv runt runt kring fotbollsplanen. BAra för att jag var envis. Tänkte sedan att om jag får välja så åker jag helst på en längre tur i Borgafjäll och ska jag träna så åker jag helst elljusspåret i Vilhelmina där man har lite alternativ. Minus till Doroteas elljusspår om man ska skejta!

Jaja, mer än så var det väl inte för denna gång. Melodifestivalen ikväll, har inte följt med deltävlingarna då jag tycker det är störtlöjligt. Det räcker med en tävling och då väljer jag att kika på finalen ikväll. Hejar dock på ingen än så länge då jag inte ens vet vilka bidragen är. 

                                                                                                Ha det gott!    

Det är vår!

Oj vad det har tagit på snön i veckan. Just som jag kommit igång att åka skidor :P Haha, men nu blir det nog en fin tid att skejta framöver, sen är det äntligen vår igen. Har verkligen varit en knepig vinter i år måste jag säga, lite snö, svinkallt och varmt omvartannat och dåligt väder mest hela tiden. Men nu när det börjar på vara vårvinter känns det bra. Snart kan jag bröja med mina promenader igen, nu när det är ljust så länge. Gillar inte att promenera när det är mörkt och vinter, är så drygt att klä på sig och man är som så trött på kvällarna när det är mörkt. Men snart blir det andra bullar.

Den här helgen spenderas för ovanlighetens skull i Dorotea. Blir bra det så hinner jag med lite saker som jag inte orkar på vardagarna. Ska nog städa lite grundligare än vanligt. Dammtorkat har jag väl inte gjort sedan jag julstökade men nu hinner jag ju med det i lugn och ro. Verkar som vädret blir bra så någon skidtur blir det garanterat :)


Igår såg jag på den här tv-dokumentärserien om Familjen Jackson som ska gå i 6 delar. Tycker det var riktigt bra måste jag säga, och efter det har jag haft signaturlåten till serien på hjärnan hela dagen "The Jacksons- Can you feel it." Den svänger på rätt bra den. Det jag inte förstår är hur de ska kunna ha en hyllningsturné och åka runt och spela, samt spela in en ny skiva, utan deras huvudsångare, som inte längre finns i livet. Utan den rätte sångaren blir det ju inte riktigt lika bra, de andra fungerade ju mest som back-up och spelade instrumenten och dansade i bakgrunden. Men vi får väl se. Avslutar väl med att lägga in låten som jag nynnat omkring på hela dagen.


Can you feel it,
Can you feel it,
Can you feel it?

If you look around
The whole world is coming together now
Can you feel it,
Can you feel it,
Can you feel it?
Feel it in the air, the wind is taking it everywhere
Can you feel it,
Can you feel it,
Can you feel it?

All the colors of the world should be
Lovin' each other wholeheartedly
Yes, it's all right.
Take my message to your brother
And tell him twice. 

Spread the word and try to teach the man
Who's hating his brother, when hate won't do
Cause we're all the same
Yes the blood inside of me is inside of you

Now tell me

Can you feel it,
Can you feel it, (tell me can you feel it?)
Can you feel it?

Can you feel it, (can you see what's going down?)
Can you feel it, (can you feel it in your bones?)
Can you feel it?

Every breath you take
Is someone's death in another place
Every healthy smile
Is hunger and strife to another child
But the stars do shine
In promising salvation, is near this time

Can you feel it now
So brothers and sisters
Show we know how

Now tell me

Can you feel it, (tell me can you feel it?)
Can you feel it,
Can you feel it?

Can you feel it, (can you see what's going down?)
Can you feel it,
Can you feel it?

All the children of the world should be
Lovin' each other wholeheartedly
Yes, it's all right.
Take my message to your brother
And tell him twice. 

Tell the news to the marching men.
Who are killing their brothers, when death won't do
Yes we're all the same.
Yes, the blood inside my veins is inside of you

Can you feel it,
Can you feel it,
Can you feel it?

Trevlig helg!



Helgen 6-7 mars

Spenderades i Borgafjäll. Så här vackert väder var det när jag klev upp och tittade ut genom fönstret.

 Åkte återigen skidor på lördagen då det var kanonväder. Åkte en liten sväng i Dorotea efter jobbet redan på fredan för att värma upp lite då jag skulle ut med D på lördan. Det var kanonfint väder, kallt på morgonen men frampå dagen hade solen värmt på ganska rejält. Vi for ut strax efter kl 11.00, började åka skoterleden tills vi kom fram till elljusspåret bara en bit bort, åkte efter 2,5 km spåret tills vi kom dit det delade sig så man kunde fortsätta 2,5 eller vidare på femman, så vi tog förstås 5 km spåret vidare uppöver, uppåt uppåt, oj vad det tog på mina stackars ovana skejtarben, men det gick bra, jag tog det i min takt och D hade verkligen tålamod måste jag säga. När vi kommit upp en bit på femman vek av på milspåret, så här vackert var det när vi kommit upp till den fina åkningen:)

Åkte vidare tills det började gå neråt igen och då vek vi av elljusspåret och tog skoterleden i stället neröver, härligt som bara den! Lite blåsigt där uppe men det var mest bara skönt då man hade svettats ett bra tag.

D var smart som hade solbrillorna på sig för det var ganska ljust. Jag hade dock inga men klarade mig fint ändå.



Har dock inget bildbevis på att jag var ute och åkte...

I slutändan när vi kom hem hade vi nog åka drygt en mil, och jag kan ju säga det...att det är det längsta jag åkt hittills på ett par skidor. Trött som bara den i armarna och lite stum i benen med sista biten, eller en ganska lång bit egentligen, men det var bara att bita ihop för det var verkligen härligt att vara ute! Det får man göra om!


Helgen 27-28

Pga dålig uppdatering, som vanligt, så delar jag upp inläggen. Känns drygt att skriva ett enda långt. Spenderade helgen för två veckor sedan hemma i Vilhelmina hos mor & far. Mamma hade beställt This is it dvd:n och även en jättefin t-shirt med MJ på.

 Så här ser den ut, vet inte om det syns så bra, men typ något autografliknande längst upp och sedan konturerna av MJ. Tycker den är skitsnygg....är dålig på att använda t-shirts annars, men den passade perfekt. I love it! Mamma vet :)

Så invigde jag mina nya skateskidor tillsammans med Ida också. Fick jävulskt ont men det gick hyfsat och var betydligt roligare än klassiskt. jag gillar fristil bättre, nu är det bevisat.

Sedan så såg vi förstås This is it. Vi såg den ju på bio i november, det var super! Kul att ha dvd'n också dock, eftersom den innehåller lite extra. Det var en massa bonusmaterial som vi aldrig hann kika klart på så det får bli nästa gång jag åker hem.


Nog om den helgen!


RSS 2.0