25 juni 2010

Ett år har passerat sedan världen chockades av den tragiska nyheten att en av vår tids störsa popartister hastigt avlidit. Michael Jackson blev bara 50 år gammal. Idag hedras hans minne över världen. Jag gör det genom att i vanlig ordning dela med mig av en av hans många låtar.

Den här låten sjöng han under sin tid med Jackson 5 och som soloartist hade han alltid med denna i ett
Jackson 5-medley.



I'll be there


You and I must make a pact
We must bring salvation back
Where there is love, I'll be there

I'll reach out my hand to you,
I'll have faith in all you do
Just call my name and I'll be there

Chorus:
And oh - I'll be there to comfort you,
Build my world of dreams around you
I'm so glad that I found you
I'll be there with a love that's strong
I'll be your strength, I'll keep holding on
Yes I will, yes I will

Let me fill your heart with joy and laughter
Togetherness, well that's all I'm after
Whenever you need me, I'll be there
I'll be there to protect you
With an unselfish love I respect you
Just call my name and I'll be there

(Chorus)

If you should ever find someone new
I know he'd better be good to you
'Cos if he doesn't, I'll be there

Don't you know, baby, yeah yeah
I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there

(Just look over your shoulders, honey - ooh)

I'll be there, I'll be there, whenever you need me, I'll be there

Don't you know, baby, yeah yeah
I'll be there, I'll be there, just call my name, I'll be there...


Imorgon, lördagen 26 juni kl 22.20 på svt1 visas en dokumentär om Michael - Gone too soon.


För lat för en uppdatering

Har varit lat väldigt länge nu. Tro bestämt det var 3 veckor sen jag uppdaterade bloggen nu. Har varit både förkyld om vartannat och allmänt slö. Kvällarna har spenderats sovande antingen på soffan eller sängen. HAr inte orkar pallra mig ut på en promenad ens en gång. Så efetr tre veckor kände jag att det var dags att röra på sig. Så ikväll tog jag mig en timmes promenad medans jag pratade lite med mamma i telefon.
Vädret har varit superhärligt ikväll. Fortfarande lite småkallt men lagom för att promenera. Sommaren har verkligen inte riktigt kommit igång än. Folk hoppas på fint väder till midsommar men det verkar bli regn. Problemet har inte varit regn hittills denna sommar, det har varit så jäkla kallt bara. Nästan så man vill ha vantarna på sig på morgonen.


Valde att gå runt sjön idag. Såå mysigt! Har inte kommit igång med att springa runt än.





Det är härligt med sommar! Bara vi får lite mer värme nu så, innan sommaren är över. Det går då fort :(

Midsommarhelgen kommer jag vara i Vilhelmina. Blire väder ska jag fara ut och fiska med pappa. Tro det vankas grillning iaf på fredagkväll :) Länge sedan vi grillade på berget.


Trevlig helg allesammans!


Glassarn

Måste lägga upp en bild på katten som ser ut att ha det bra i pappas famn. Fast han se så jäkla sur ut. Surkatta.



Ligg å kik.


Sveriges nationaldag

Det är söndag, och Sveriges Nationaldag. Ganska nyligt emkommen från Vilhelmina. Har precis satt mig till ro nu efter att ha packat upp, ordnat med mina nya uteblommor och vattnat alla inneblommor som hade det lite kvavt i denna varma lägenhet. Det räcker med att solen ligger på så blir det väldigt varmt här inne trots att temperaturen ute inte är särskilt hög.

Igår fyllde i alla fall pappa år. Jag åkte hem redan på fredagskväll efter jobbet och bakade tårta med mamma. Vaknade lite tidigare på lördagmorgon och uppvaktade honom med tårta och presenter. Jag och mamma hade gjort en jorgubbstårta. Mums! Den var riktigt saftig och god. Lägger upp lite bilder på dagen.

    

Av mig fick han den lila skjortan som han har på sig, från Dressman, och tavlan av mig själv som liten som jag tecknat åt honom och ramat in. Han blev superglad :)

På kvällen var jag och mamma ute och pysslade i trädgården. Vi planterade vinbärsbuskar och blommor. Äntligen är det sommar, men det har blåst väldigt kallt den här helgen. Huaa.

   
Första bilden är av vinbärsbuskarna. Två svarta och en röd. Det är mina blommor som syns på bilderna. Lyckades inte på med mammas på bild. Lådan med tagetes har jag placerat på vårt bord ute på balkongen. Resten är ju förstår också därute.

Så här blev det:

  

Är jättenöjd med bänken som jag tagit med hemifrån. Mamma ville inte ha kvar den och den passade ju perfekt till mina blommor.


Nej nu ska jag göra lite fika och umgås med älskingen som precis också kommit hem.


Trevlig kväll!

 

 




Äntligen blev det dags igen

Hade ju en tid bokad hos frissan igen. Hade planer på att färga håret. Har velat fram och tillbaka hur jag skulle göra, men när väl tiden var inne kom vi fram till att jag inte skulle färga hela håret utan i stället göra slingor, många slingor. Skulle jag ha färgat skulle det bara dröja ett par tre veckor innan utväxten skulle synas väl. Mitt hår växer som gräs! Kom dessutom på att det var lika bra att klippa på en gång eftersom jag inte kommer kunna klippa mig förrän till hösten nästa gång. Håret hade redan växt en hel del sedan jag klippte mig 1 1/2 mån sedan.


Jaja, tänkte lägga upp nå bilder på håret.
Så här såg det ju ut innan (bilden är från senast jag klippte mig)



Så här ser det ut nu:




Känner mig riktigt nöjd!




Imorgon åker jag till Vilhelmina. Pappa fyller år på lördag :)


Trevlig helg!





Blomstertider

Jag har alltid så svårt att smälta att sommaren verkligen är här! Tänk, det är grönt vart man är tittar nu, och det har gått så fort. När allt börjar växa till liv igen efter en lång kall mörk vinter så går det så fort att man inte hinner med. Och det är så underbart vackert!
Mina blommor växer förfullt.

 

Dom växer fort också. Trodde ett tag att de skulle regna sönder men penséer är tåliga.

Jag har fått tillökning bland mina balkongblommor.

Dessa vackra engelska pelargoner fick jag av mamma. Tycker dom är superfina. Jag ska vårda dem så gott det går. Se så mycket knoppar som det är!





Fick även dessa två inomhusblommor av mamma. Det är skot från bnlommor som hon har. En aloe vera växt har jag alltid velat ha! Eller ja, i alla fall sedan mamma fick sin:)


Nej, nu ska jag läsa min bok.



Ha det gott!


Hemma hos oss

Ibland väcks en massa känslor. Efter min promenad ikväll så kände jag mig så lycklig när jag kom tillbaka till vårt lilla krypin. Tänk, detta är vårt första hem tillsammans, kommer vara ett minne för livet, något man kanske kommer tänka tillbaka på i framtiden. Jag trivs så otroligt bra i vår lägenhet. Vi har det så fint och hemtrvligt, det känns verkligen som hemma nu. Och det finns inget som är så underbart som ett städat hem! Ljust och fräscht och somrigt, så känns det här inne just nu. Tänkte att eftersom det var väldigt länge sedan jag la upp några bilder på vårt hem så ska jag göra det nu. Har väl inte förändrats särskilt mycket sen vi flyttade in, det enda som hänt är väl att det hamnat lite prylar på väggarna och så.

Köket:

 

Vardagsrummet:

   

Hallen:

Sovrummet:

 

Gästrummet:





Ja..så ser det ut.


Du och jag.


Dorotea, Lycksele och Vilhelmina

Helgen spenderades lite här och var. På fredagkväll tog vi oss en tidig kväll jag och älsk då vi båda var väldigt trötta. Jag hade planerat att åka till Lycksele på lördagmorgon och dessutom ta med mig mamm som så gära ville gå på Dollarstore så jag klev upp kl 7, fikade, duschade och drog kursen mot Vilhelmina. Hämtade bara upp mamma och så åkte vi vidare mot Lycksele. Jag skulle köpa en rullgardin på jysk till vårt sovrum, och även leta en present till pappa på födelsedagen. Han fyller ju år nu till helgen. Jag har även gjort en present till honom själv som jag tror kommer bli mycket uppskattad, men den visar jag en annan gång.
I alla fall, vi åkte först en bit ortanför jysk och stannade bilen för att fika litegrann. Sedan blev det Jysk, vidare till Dollarstore och sedan besök på både Åhléns, Lindex och Dressman. När vi var klara kände vi oss lite hungriga så vi passade på att äta innan vi åkte hem. Jag hittade det jag skulle ha och förstås lite till :P
Väl hemma i Vilhelmina åkte jag nästan raka spåret till Dorotea igen. Vi åt grillat till middag hos svärfar med bekanta och sedan såg jag Eurovision Song Contest. Blev så trött efter maten att jag var tvungen att lägga mig framför teven. Promenerade hem kring 23.30. Det var skönt med en nattspromenad.

På söndag tog vi oss riktig sovmorgon. Efter "brunch" tog jag tag i projekt rullgardin och monterade upp den i sovrumsfönstret. Så nu sitter den där. Är så skönt att sova nu när det är mörkt i sovrummet. Persienner släpper ju in på tok för mycket ljus! 



På söndag var det dags att uppvakta mamma på Morsdag så jag åkte hem till Vilhelmina igen. Mamma är ju helt otrolig! Hon hade gjort Sao Pirto, det godaste singhalesiska "fikabröd" jag vet! Mums. Var nog flera år sedan jag åt det sist och jag har tjatat om att jag vill ha det hur mycket som helst. Nu hade hon helt oväntat gjort det till mig så jag fick ta hem det. Sitter och mumsar nu tillsammans med en kopp te framför datorn. Mmmmm..
Så här ser det ut


Älskar!

Men det var ju mamma som skulle firas förstås. Så jag hade med mig tårta och present. Köpte denna bok till henne:



Handlar om Elvis sista tid. Hans läkare under hans 12 sista levnadsår har skrivit boken. Tror den kan vara riktigt intressant så jag får ta och läsa den jag med sedan. Dessutom är den på engelska. Är nog nyttigt att hålla språket i form.


Mamma


Pappa var förstås med på att fika när det fanns så mycket godsaker. Han gillar också Sao Pirto, och tårta förstås.


Det var väl helgen i stort. Nu är det tisdag, imorgon ska jag förvandla mig lite, och efter det har halva veckan gått. Inte länge kvar till helg igen. Tiden måste bara få stå stilla ett tag!!


Två veckors vila

Efter två veckors vila på motionsfronten är jag igång igen. Har tagit det lugnt ppa ett knä som jäklats med mig. Men nu blir det full rulle. Älskar den här tiden, detta är nog årets bästa tid. Vi har ett par riktigt fina dagar att vänta, om vädret tillåter. Men just nu känns det bara skönt att snön och kylan är borta. Nu vill jag ha en kanonsommar med mycket motion!

Har startat denna vecka men två kvällspromenader. Har tänkt ut att jag börjar med att promenera denna vecka, sedan nästa vecka tänker jag ge mig på en joggingrunda runt sjön. Äntligen!

Nu ska kategorin "Sabitha sportar" uppdateras!

RSS 2.0