Jade

Nu ha ja suttit och kikat på gårdagens avsnitt av Jade som gick på tv4plus. Missade det. Började kika förra veckan. Dokumentären ska gå i 6 delar och handlar om en tjej, Jade Goddy, som är sjuk i cancer och om hennes kamp att bli frisk. Blir en spännande fortsättning nästa vecka.





Nej, Nu är jag trött. Fredag imorgon, halvdag på jobbet, Borga på kvällen. Trevlig helg!

Blåsigt värre

Ha precis varit ute med Sandra på vår kvällspromenad som vi försöker oss ut på så ofta som det går.
Passar inte alltid in men någon eller några gånger i veckan i alla fall. Är ganska nyligt vi kommit igång med promenaderna efter den kalla vintern som varit då vi roat oss med att gå på MB och simma i stället. Fast det har vi nog planerat göra snart igen än fast backen är bar. Promenaderna kan man väl bli leds på till sist.
Det var i vilket fall en rätt blåsig promenad, blåste kallt. Men nu är man ju inne i värmen igen.

Bara det tinar upp runt sjön kan jag börja med min lilla lagon löprunda:) Då kanske jag kan försöka uppdatera min sport-kategori här i bloggen igen. Egentligen har jag väl varit rätt duktig hela vintern men har bara inte kommit mig för att blogga om just det.

Tänkte snabbuppdatera lite när datorn liks va igång. Igår fick jag äntligen mina efterlängtade gardiner som jag beställde i januari från jotex. Nya köksgardiner.

Zooma Kappa Zooma Med rutiga längder.


Tror det kommer bli jättesött. Tänkte byta nästa vecka och då passar jag väl på att göra vårfint i vardagsrummet också med gardinerna jag köpte förra sommaren :)


Nej, nu tro jag att jag ska lägga mig framför teven och spela lite xbox, om jag orkar koncentrera mig. Timmy är ju på volleyboll så.


Hejs!


Something

Känner för att lägga in den här låten. Den är riktigt fin. Åh, jag ryser när jag hör den. En av mina och mammas favvo-Elvis låtar. När han typ var som bäst, fast han va ju alltid bäst, men en bra tid. 
Från Aloha from Hawaii 1973.

 
Something


Something in the way she moves
Attracts me like no other lover
Something in the way she moves me
I don't want to leave her now
You know I believe and how

Somewhere in her smile she knows
All I gotta do is think of her
Something in her style that shows me
I don't want to leave her now
You know I believe and how

You're asking me will our love grow
I don't know, I don't know
You stick around and it may show
I don't know, I don't know

Something in the way she moves
Attracts me like no other lover
Something in the way she moves me
I don't want to leave her now
You know I believe and how

You're asking me will our love grow
I don't know, I don't know
You stick around and it may show
I don't know, I don't know

Something in the way she moves
All I gotta do is think of her
Something in her style that shows me
I don't want to leave her now
You know I believe and how


Lyckad helg med vänner

I fredags hämtade jag Ida i Vilhelmina för hon skulle spendera helgen här hos mig i Dorotea. Jag hade handlat och hyrt film, Twilight & New Moon. Wow, måste säga att de verkligen var så bra som alla säger. Spänning och romantk, det är min grej. Jag hade ju inte ens sett första ffilmen, därför blev det till att hyra båda. Vi hade tänkt stanna till och köpa godis, men i stället blev det ett lite nyttigare alternativ, fruktsallad. Så när vi kom till Doro snodde vi bara ihop en fruktsallad och bänkade oss framför Twilight. Mys!



Har ju snart läst ut första boken också så jag hade nästan koll på allt som skulle hända. Det tyckte jag var rätt bra ändå för då kände man ju som till karaktärerna ganska bra. Böcker är ju självklart bättre då man får så mycket detaljer. Nu är det snart dags att börja på andra boken. Ser fram emot att få se tredje filmen till sommaren.

Sen gick vi över till S och tog en öl. Sedan var det läggdags.



Klev upp rätt tidigt på lördag, käkade frukost och såg sedan New Moon. Även den var ju förstås superbra, men ja gilla ettan mer. Tro vi båda gjorde det. Efter vi sett filmen blev det lunch och sedan promenad. Kaffe & Glass ute på balkongen i solskenet, och sedan kom vi på att det blev ganska stressigt. Skulle båda hinna laga middag och fixa oss innan halv 5, då vi skulle vara "på plats" kl 18. Vi käkade även middag jaag balkongen. Jag, I & S. Blev en Irish efter maten. Mums!



Kvällen var verkligen lyckad. Mycket trevligt sällskap och gott skratt. Kul!



Idag skjutsade jag Ida till bussen strax före 10. Kändes lite trist att hon gatt fara tidigt men vi ha haft en supertrevlig helg. Har dock gått väldigt fort precis som allt annat gör när man har roligt.
Sedan for jag på OKQ8 och tvättade min stjärna, bil, som nu glänser så väldigt fint på parkeringen. Kände det var dags att han fick sig en liten tvätt. Få se hur länge han är ren.
Sedan for jag förbi hos svärmor en svämg för att vidare hämta S och fara på affärn. Efetr jag hade handlat och packat in maten i kylen for jag över till S och såg en film. "Pledge this" med Paris Hilton. Den var inte så värst bra men det var skönt att bara slöa ramför teven en stund. Käkade även middag och fikade där ikväll så nu har jag nästan nyss kommit hem. Så det har varit en trevlig söndag också. Och guu se goo middan var!! Grillat, mums!

Nu ska jag sätta mig framför teven och invänta älskling som inte kommit hem från fjälls än.
Kanske ska läsa lite igen då.



Hoppas er helg varit lika bra som min!
Ha det!


Fixat och donat

Nu har jag plockat lite här hemma inför helgen. Ska ju ha besök här. Blev inte riktigt som vi först planerat men det blir nog bra ändå. Nog äre väl typiskt att våra planer alltid går i stöpet. Nej du Ida, någon gång ska det nog bli perfekt. Fast det blir nog kanon ändå. Fy va vi ska surr och äta gott! Men först väntar en arbetsdag. Jag älskar fredagar!




Gammal bild, men gillar den skarpt! Från Norge-resan på gymnasiet.




Nu ska vi mysa och äta mango här hemma :) Sen ska jag återgå till boken och sova.

Östersund

I fredags åkte jag hem till Vilhelmina. Mamma hade pratat om att hon ville åka bort en dag och handla, så jag valde att ta med henne till Östersund denna helg då jag skulle hem. Passade ju perfekt. Enligt väderprognosen skulle helgen bli riktigt fin, men till vår stora besvikelse villsnöa det på lördagsmorgonen. Strunt samma, vi hade ju planer så mamma gjorde fikasäck och jag sopade av bilen och så började vi vår resa mot Stan. Vi var framme ca 10.30, parkerade i parkeringshuset QPark och började med att strosa runt i Mittpunkten. Var många fler butiker än vad jag kom ihåg där, jag hade typ glömt bort den gallerian :P Jag fastmade lite för Cubus, tycker de har grymt mycket bra kläder till kanonpris. Jag hittade en hel del under dagen, så jag var nöjd när vi åkte hem. Hittade de bästa jeans jag någonsin haft tror jag. Och de var på rea, 50%, inte alla gånger man fyndar så pass, och inte alla gånger det passar så otroligt bra. Sedan blev det ett par av mina favoritskjortor från HM. Letade efter ett par skor att kunna byta vinterdojjorna mot, men fann inte det jag letade, Ångrade sedan att jag inte bara köpte ett par tygskor, för de jag har håller på gå sönder som alla andra skor. Blä.

Detta blev dagens av de nya kläderna:

 Jeans & Kofta (Veromoda), Skjorta från H&M och halsband från Cubus.



 Denna vackra bild har äntligen tagit plats på sovrumsväggen. Slog slag i saken och köpte en guldram på Gallerix. Den passade perfekt till bilden som förövrigt är köpt på Louvren i Paris.

 

 

Nu ska jag nog lägga mig och forsätta läsa första Twilight boken - Har dock inte sett filmerna än, men det kommer.

Grannen fråga om vi skulle simma men ikväll banga jag ur, kände mig för lat, så hon fick fara själv :P Men kanske tar vi oss någon promenad senare i veckan i stället, om det bara kunde sluta blåsa!

 

 

.

 


Äntligen klippt

Äntligen har jag fått klippa mig. Som jag väntat! Hårer har verkligen känts som en katastrof den senaste månaden. Måste verkligen försöka klippa mig var tredje månad som jag egentligen brukar. Nu var det fem månader sedan sist, men det är bara för att jag inte riktigt haft läge. Har bestämt mig för att sätta lite färg i håret också, men det blir längre fram. Har bokat en ny tid för det så jag har ju lite tid att grunna på om jag ska eller inte ska färga.


Så här såg det ut före:

Väldigt långt, och slitet även om det inte syns. Ganska livlöst kändes det.

 

Såhär ser det ut nu:




Mycket bättre! Känns bara lite torrt just nu efetrsom man har i en massa hårmedel, men ja tror nog jag får lite självfall också nu när jag kapat rätt mycket på längden.  Vet inte om det syns så mycket på bild, men det är mycket mycket kortare än vad jag hade. Detta är det kortaste jag haft sedan före högstadiet! Oj, jag har varit långhårig länge.


_____________________

Har hunnit städa och tvätta och laga mat nu sedan jag kom hem. T har inte kommit hem än så jag har passat på att pyssla på lite extra. Nu ska jag sätta mig i soffan och bara vara ledig.



Trevlig kväll!


Måndag

Så var det måndag igen. Jag har haft en fantastisk helg i Borgafjäll med kanonväder. HAr hunnit med att både skejta och åka skoter och framförallt sola! Härliga Vår!



Kort vecka

Ganska skönt att starta eftre påsken med en fyradagarsvecka. Fredag imorgon och det blir fjället igen. Nu är det inte länge till jag kan skejta. Hade bestämt mig för en vilovecka den här veckan för jag hade så ont i en fot, men efter att ha suttit stilla hela tisdagkväll kunde jag inte låta bli att fara ut på spåret igårkväll. Gick dock inge bra. Var alldeles för blöt snö så skidorna bara högg fast så det slutade med att jag bara åkte korta spåret och for hem. Sen låg jag och stickade hela kvällen.
Ikväll har jag inte gjort mycket heller. Nu ska jag nog lägga mig framför teven en stund innan det är läggdags.



Trevlig helg!

På2010sk

Det här har varit en väldigt bra påsk. Jag har verkligen utnyttjat ledigheten till max tycker jag, och det ska man göra när man inte har några lov längre. Vuxenlivet är ändå helt okej, jag tror man värdesätter små stunder bättre än när man studerade, då var det bara sova som gällde i största mån när man var ledig litegrann.
Så här har min påsk sett ut, har varit dålig på ta bilder men det blev ett par st iaf.

Skärtorsdag:
Halvdag på jobbet, drog direkt till Vilhelmina efter jobbet för att käka middag och lasta skotern. Ca kl 18.00 skulle jag lämna Granberget, men det blev lite problem när jag skulle ta mig upp till vägen. Vi har nämligen en ganska brant backe där jag tror var och en av oss fastnar ett par ggr per år. Som tur var var grannen men traktorn hemma, så han fick helt enkelt dra mig upp till vägen. Bakhjulsdrift på en bil som är dölätt där bak, åsså släpvagn med en skoter på det är ingen bra kombination i isig uppförsbacke. Men det löste sig ju.
Iväg mot Borgafjäll! Klockan hade närmat sig sju innan jag tagit mig upp till vägen, tankat och tagit mig iväg.
Hade mig ett riktigt äventyr då jag körde vägen över fjället då det var riktigt tjockt med dimma. Såg ingenting! Allt var bara vitt! Men jag tog mig över, och sedan åkte jag i ett långt led med bilar sista vägen mot Borgafjäll, dessutom var det halt! Helskinnad var jag iaf framme och kunde sedan koppla av.


Borgadraget

Långfredag:
Det bar iväg på skotern mot Avasjön där det vankades fisketävling. Jag och A kämpade på riktigt bra från första stund och efter två timmar när det var färdigtävlat hade vi inte känt något alls. Så det blev inte till att stå på prispallen, inte heller vad gällde startkorten. Jaja, det var ju trevligt att vara ute i alla fall trots dåligt väder. Senare på kvällen såg vi en film, och sedan somnade jag framför teven.



A solar en stund

Påskafton:
Älskling jobbade ju, så jag hängde med D och hans "gäng" och fiskade. Det blev en agnska lång skotertur, och jag tyckte det var jätteroligt att köra skoter själv. Det nappade dåligt även denna dag, men just som vi satt och fikade började det rycka i mitt spö. En öring! Inte så stor men glad nog var jag att jag äntligen fått en riktig fisk och inte någon slemmig lake eller ful aborre :P Blev sedan middag direkt jag kom hem och sedan följde jag med ut på Idet en sväng. Tyckte dock inte det var någon höjdare så kl ett drog jag hemåt och läste en stund för att sedan somna.

Borgahällan - A kommer åkandes - D fick bära ryggsäcken:P

Påskdagen:
Superväder! Upp & Hoppa kl 09.00 och ca en timme därefter bar det iväg ut på skidor tillsammans med D & A. Var superbra skejtföre, lite löst kanske men annars bra efter skoterleden. Vi åkte först upp mot fjället och satt och solade en stund i en snögrop, sedan åkte vi leden ner mot byn. Härligt! Då jag inte var nöjd när vi åkt klart åkte jag vidare ut till Avasjön där sweet satt och solade. Fick en macka & o'boy och sedan nya krefter för att åka tillbaka. Men då var leden som socker. Jobbigt! Nöjd och glad bytte jag om och vi grillade ute och satt ute till solen gick ner. Men det blev en tidig kväll för oss alla.


Annadag påsk:
Idag har vi åkt slalom hela dagen, hela gänget. Har varit superkul! Det är så himla roligt att åka slalom, verkligen. Jag ska ta mig i kragen till nästa vinter och åka mer.




Nu är vi hemma i Dorotea igen. Jag har verkligen hunnit med att göra allt jag hade tänkt denna påsk, trots att vädret inte varit det bästa, förutom igår då, då det var strålande sol hela dagen.


Nu ska jag ta mig ett bad och gå och lägga mig. En ny arbetsvecka väntar, fast lite kortare än vanligt.



Godkväll!

RSS 2.0