Fullt upp

Gud så skönt att vara hemma en helg. Man hinner med så mycket och det känns bekvämt. Känner mig pigg och motiverad :) Har fullt upp idag. Vaknade halv 10, åt frukost och började sedan röja upp lite här hemma. Sorterade tvätt och gick ner till tvättstugan kl 12, så nu ska jag hämta den första tvätten och starta nr 2. egentligen skulle jag redan gjort det, men jag håller på koka benkött så jag måste invänta att det börjar koka. Är säker på att om jag skulle gå ner till tvättstugan skulle det koka för fullt när jag skulle komma tillbaka. Eftersom jag precis har dammsugat och skurat så vill jag inte att det ska koka över och hamna på golvet. Risken finns.
Har alldeles nyss kokat hjortronsylt också. Har tänkt göra det länge men har haft hjortronen i Vilhelmina och aldrig kommit ihåg att ta med mig dem. Men nu jäklar. Det doftar gott! Synd bara att köttlukten kommer att ta över snart.

Fredagen var verkligen lyckad. Först åt vi middag med en massa personer, och sedan blev det dans till Jannez och Harmony. ´Självklart var Jannez bäst :) Och jag fick dansa jättemycket! Men inget slog sista dansen, precis den låt jag hade hoppats på, och som jag verkligen inte ville missa att dansa till. Shining rose. Älskar den låten! Så fin. Och att ajg fick dansa så mycket med min älskling, det slog hela kvällen. Otroligt mysigt! Till råga på allt var det vår 3 1/2 -årsdag efter att klockan slagit tolv. Kunde nog inte bli bättre.
Tack för en underbar kväll.



Men nu blir det tillbaka till pysslandet. Skulle hunnit med att fålla mina nya byxor också idag.



Sådärja

Nya däck på bilen nu, känns kanon. Behövs riktiga vinterdäck nu när jag är ute på vägarna så mycket. Synd att jag inte insåg det tidigare bara.

Nej, nu ska det bli nice att köra till jobbet imorgon. Ny klädsel och nya däck, bara dörren nu som jag vill få fixad så snart som möjligt, då är min stjärna komplett igen :)


Imorgon är det äntligen dags! Jag ska få se Jannez för första gånge. Som jag har önskat att det ska komma ett bra tillfälle och det kunde väl inte blir mer ypperligt än så här, att dom kommer till Dorotea. Underbart! Så i morgon får jag känna mig fri i kärlekens armar på dansgolvet. Längtar! Mitt problem nu är bara vad jag ska ha för kläder, så det är bäst jag börjar rota i garderoben så man bli snabbt klar imorgon :)




Vilken dag!

När denna dag tog fart hade jag aldrig kunnat ana vad den hade att bjuda på. Inte var det positivt i alla fall, som det kanske låter. Nej,...det började med att jag drog kursen mot Åsele och efter att ha kört en stund känner jag att det inte känns riktigt bra. Nog för att vägen var allt annat än plogad men jag tänkte att så här spårigt kan det inte vara, så jag sänkte volymen på stereon och hör hur jävulskt det låter. Första tanken, "Härligt! Punka igen!", så jag stannar, (i Skavåsen), kliver ur och mycket riktigt, punktering på samma däck som för 2 veckor sedan. Hjälp anlände fort och jag fick däcket bytt och fortsatte färden mot Åsele, nu med ett reservhjul. Med andra ord gick det väldigt sakta, plus att vädret var piss. Väl framme i Åsele upptäcker jag att parkeringen på både fram-och baksidan är helt orörd efter all snö som vräkt ner under natten och morgonen. Kompakt snö, och ganska mycket. Så jag börjar köra in på vår parkering, och vips så tog det stop. 'Jävlar' tänkte jag! Jag bestämde mig för att parkera på framsidan i stället, jo tjena, där satt jag! Rekade fram och tillbaka, klev ut ur bilen minst 5 gånger för att få bort snön kring däcken, rekade, rekade och puh, tog mig loss tillslut, men det tog ett bra tag. Tog verkligen sats när jag körde in på parkeringen på framsidan.

Nog äre väl....

Usch, vad är detta väder bra för? Och vintern, önskar verkligen att den inte fanns. Vintern är fin till och från i kanske 2 månader på sin höjd, och det är när det blir vårvinter. Mars-april, då kan det vara vackert, men jag skulle lugnt klara mig utan den. Det är inte värt den långa väntan med grått och kallt och snöigt väder, för att sedan få så lite av det goda. Just idag kändes det som om jag kunde göra vad som helst för att få snön att försvinna, för att få hoppa i shortsen på kvällen och ta en tur runt sjön. Men det är bara att bita ihop! Det är ju mysigt så länge man är inomhus i alla fall.

Jaja, nu är det bestämt, imorgon blir det 4 splitternya däck på Mercan! Är god tid nu när det är tredje gången jag fått punka senaste månaderna. Min historia är dessvärre inte klar. När jag ca 16.30 gick ut och började sopa av bilen för att sedan åka hem kunde jag förstås inte ta mig därifrån heller. Jag stod där jag stod helt enkelt, det enda som hände när jag försökte backa på parkeringen var att reservhjulet spann. Då var jag inte glad alls. Som tur var fick jag hjälp, igen, så med 2 personer knuffandes framme vid huven tog jag mig därifrån. Nu är jag, tack och lov, hemma, välbehållen. Det gick bra att köra, bara man tog det lilla lugna. Längtar efter mina nya däck! Ska bli så bra! :D


Älskling hade gjort middag så det var bara till att hugga in när jag kom hem. Mums, det var gott, pannkakor! Kände sedan att jag var tvungen att ta mig en dusch och fräscha till mig lite innan jag tog itu med disken. Hade tänkt duscha imorgon bitti men det känns faktiskt mer bekvämt att ha gjort bort det redan på kvällen.

Nu har jag nog klagat färdigt tror jag. Kanske ska ta och sätta mig framför teven en stund och filosofera, kanske sticka lite :P


Inget att rapportera

Länge sedan jag senast bloggade nu igen. Och de senaste inläggen slängde jag in från mobilen så det är riktigt länge sedan jag satt vid datorn och orkade blogga. Anledningen är dels att jag varit sjuk och dels att jag inte haft något märkvärdigt att skriva om. Men jag tänkte att det kanske var dags att meddela att jag lever.

Har känt mig riktigt sur de senaste veckorna. Året började ju med att jag blev sjuk och hemma en hel vecka. Fick riktigt hög feber och ont i halsen som aldrig förr tror jag. Dessutom var jag ensam så jag roade mig med att bara ligga i soffan och se på One Tree Hill. Då avsnitten minskade och tog slut ganska snabbt, eftersom det var det enda jag tittade på, blev det snabbt väldigt trist att ligga hemma. Hade ingen ork att göra något annat heller.
När det väl blev fredag fick jag åka upp med A & L-O till Borga. Tänkte att det blir ju mys. Men då blev <3 sjuk också. Fast den är gången var det i alla fall inte mitt fel för vi hade ju inte setts på en vecka typ. Kände att jag mådde rätt konstigt under helgen också, och som jag just trodde att jag höll på piggna till så fick jag världens rethosta. Låg vaken och hostade till kl 5 på morgonen natten mot måndag, sedan var det bara att masa sig upp för att arbeta. Men under dagen gick det rätt bra, och nästa natt kom det tillbaka igen. Otrevligt. Tredje natten kunde jag sova bättre, och på helgen kände jag mig riktigt pigg. Äntligen trodde jag att jag skulle få börja röra på mig igen då dessutom korpens gympa och aerobics drog igång igen. Men i tisdags tog förkylningen en ny vändning. Jag blev snuvig och alldeles täppt i biihålorna. Gick dock på gympan på tisdan men sedan blev det inte mer gjort denna vecka. Nu sitter jag här och känner mig hyfsat pigg igen. Så jag hoppas för gud skull att det inte blir nå mer nu, för nu är jag riktigt leds på att inte kunna göra något. I veckan vill jag vara pigg och aktiv!!!



Helgen har spenderats i Vilhelmina då jag inte varit hemma sedan nyår. Har inte gjort särskilt mycket utan bara tagit det riktigt lugnt! Skönt! Men jag är så trött. Nu ska jag i alla fall åka ner på OK med pappa och pröva nyklädseln till min bil :) Passar på att tvätta den i samma veva.

Sen hoppas jag verkligen det löser sig med intryckningen i sidan av förardörren. Börjar bli otålig!



Senare efter middagen bär det iväg hemåt igen. Vilket mys! Saknar gubben så fort vi är ifrån varandra ;)


Ha det!

Trots motgångar

Trots alla motgångar gånger jag tappert med. Igår var jag förbannad när jag sopade av pappas bil och insåg att det var väldigt mycket snö på den. Det gick ändå lätt att sopa av den. I morse var jag dock mer förbannad då rutorna var täckta med is och frost och jag fick spendera en kvart att skrapa dem. Allt detta för att min egen bil strular! Fick så passande veta när jag låg sjuk i förra veckan att jag hade punktering på min bil. Mitt svar på påståendet blev bara 'härligt!' kände att jag inte orkade med mer strul. Och allt är mycket jobbigare vintertid. Jag hatar verkligen vinter numera! Det är en så pass liten del av den som är vacker så det är knappt värt det. Jaja, nog om det. Vad jag till komma fram till är att det knallar på trots att man möter motgångar. Trots att jag i natt bara fick sova i ca en och en halv timme pga rethosta mest hela natten, är jag fortfarande rätt pigg. Har arbetat, lagat mat och precis kommit utifrån. Och vad gjorde jag ute? Jo, jag skiftade däck till reservdäcket och körde ner bilen på byn för att fixa den får jäkla punkteringen. I övrig väntar jag på att få fixa resten på bilen så som bucklan i sidan av dörren. Nej jag säger då det. Ett dåligt slut på 2009 och en riktigt dålig början på 2010. Men jag ska inte klaga eller hur? Jag har ju allt man kan önska sig! Nu ska jag läsa en stund. Ha en trevlig kväll allesammans! Får se om rethostan joinar mig i kväll med. Känner att det är på gång.

The King fyller 75 år!

Idag vill jag hylla min idol, The King of Rock n' Roll, Elvis Presley. Han skulle ha fyllt 75 år idag. Trots att han lämnade denna jord och de människor som avgudade honom för flera decennier sedan, kommer han alltid leva vidare i våra hjärtan och bli ihågkommen som den begåvade artist han var. Så med ett enkelt grattis och en liten födelsedagssång hyllar jag The King. Happy birthday to you, happy birthday to you. Happy birthday dear Elvis! Happy birthdag to you!! ___ Ikväll åker jag till borga. Där finns ett till födelsedagsbarn. Grattis Janni!

Torsdag

Har bara förflyttat mig i soffan från hörn till hörn, till köket och toan. Är på otroligt trist att vara ensam och hängig. Ingen att prata med. Ingen att krama. Ingen att titta på. Inte ett liv. Bara jag och teven. Har iaf gjort två saker idag. Badat mina orkidéer och stickat klart T.s tjockstrumpor:) så nu har jag faktiskt stickat två par strumpor. Ett par till mig och ett till honom. Mys! I övrigt äter jag, sover, är rolös och har ont i halsen. Konstig sjuka. Funderade i morse på om det kunde tänkas vara halsfluss jag fått men kom från till att så är inte fallet då jag saknar vita prickar i halsen, tack och lov. I vilket fall som helst blir jag hemma imorn också, men på kvällen åker jag nog till älskling i borgafjäll och fortsätter vila upp mig över helgen. Sen får man väl ta väg i problemet med bilen och hoppas på att kylan ger med sig. Är -33 här just nu. Inte riktigt klokt skulle jag vilja säga. Inga bilar startar och det tror väl fan. Nej, om man skulle ta att se lite mer teve:) innan det är läggdags. Förresten har jag ju roat mig med att Blogga från mobilen då jag saknar dator i veckan. Men det är nästan lättsamt. So, For those of you who like living dangerously.. God natt!

Vad vore livet utan en mamma

Vem är det som finns för dig i ur och skur? Som ställer upp för dig, lyssnar på dig och tar hand om dig genom livet? Som oroar sig för dig oavsett hur gammal du blir? Jo, Mamma! Och vad vore väl livet utan mamma? Idag släpade sig lilla mor hit till mig trots kylan och tittade till mig. Så gulligt! Hon hann vara här en stund och även äta middag. Men nu har hon farit. Har varit trevligt att inte vara ensam. Känner mig dock inte kry än. Halsen är som ett öppet sår. Febern fortsatte spöka inatt men för tillfället känns det som läget är normalt. Ute är det däremot inte normalt, - 29 grader, burr!! Nej, vi får se hur läget är imorgon. Ha en bra kväll gott folk!

Underbart

Har precis lagt mig i sängen för att sova. Hoppas den här natten inte blir så plågsam som den föregående. Har spenderat hela denna dag i soffan framför sjätte säsongen av one tree hill som jag fick av älsk i julklapp. Det sorgliga är att jag sett hela säsongen nu. Det är så bra så det är nästan omöjligt att sluta titta. Och allt är så himla underbart. Jag vet att vi kommer få ett fantastiskt liv tillsammans. Saknar dig just nu. Vet att jag aldrig skulle klara att vara ensam annat än kortare stunder. Kärlek övervinner allt!

Varför

Usch vilken gräslig dag! Helt plötsligt igår eftermiddag blev jag sjuk vilket resulterade i att jag varit hemma idag. Ida skulle komma hit idag men nog fan lyckades jag bli sjuk precis lagom. Man ska aldrig planera! Tror iaf att febern gått ner lite nu. Ska dricka en kopp te. Fick precis höra av grannen att jag har punka på höger bak. Blä. Bara en massa strul. Ont i nacken har jag fått av att bara ligga obekvämt i soffan hela dagen! Hade jag inte haft en hej säsong av one tree hill att beta av hade det här blivit en ännu mer kass dag! Ensam dessutom. Har ingen ork att laga mat och för den delen ingen lust att äta heller då halsen gör så Jävla ont!! Nej, bitter är just vad jag är!

Dag nummer ett

Första dagen 2010 har snart passerat. Halva dagen spenderades i Vilhelmina och när klockan blivit strax efter tre tog jag packningen och drog vidare mot borgafjäll. Så nu sitter jag här. Får se vad det blir ikväll, om man ska hänga med och kolla läget en sväng på skicenter. Blir här uppe till söndag då jag åker till Dorotea. 4 arbetsdagar i Åsele väntar. På trettondagen då man är ledig hoppas jag få umgås med min käraste vän Ida. Oj vad jag saknar henne då jag tror det börjar närma sig över 2 månader sen vi sågs:( Passar på att säga god fortsättning till alla!

RSS 2.0